Veranda_terrasoverkapping_Kalmthout_07


Veranda laten plaatsen? Wij vertellen je er alles over

Wil jij een veranda laten plaatsen aan je woning, maar weet je niet goed wat er allemaal komt kijken bij de aankoop van zo’n aanbouw? Begrijpelijk: zo’n project ga je niet elke dag aan, dus het is niet meer dan normaal dat je op zoek bent naar heldere informatie. 

Daarom verzamelden wij al onze kennis over het ontwerp en de plaatsing van veranda’s – en delen we deze op overzichtelijke wijze op deze pagina. We zullen het hebben over de voordelen van veranda’s, over interessante extraatjes voor meer leefcomfort en over de huidige isolatiepremies.

Dat vullen we aan met een duidelijke uitleg over het concept leefveranda’, bepaalde kosten waarmee je best rekening houdt – en een aantal recente realisaties om jou te inspireren qua stijl en design. 

Als laatste verwijzen we je door naar een aantal interessante blogartikels én naar onze verandakiezer: een handige tool die jou in enkele klikken op weg zet naar dé perfecte veranda voor jouw woning. En heb je na het doornemen van deze pagina toch nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden ze graag en maken indien gewenst een geheel vrijblijvende, gratis offerte op. Veel leesplezier en… misschien tot snel? 

1. De voordelen van veranda’s

Een veranda laten plaatsen, da’s altijd een goed idee. Zo’n aanbouw komt tenslotte met heel wat voordelen, waar jij zowel op de korte als op de lange termijn plezier zal uithalen. Maar ja, da’s voor ons natuurlijk eenvoudig gezegd! Daarom gaan we er wat dieper op in – en vertellen we je wat meer over de praktische, financiële én emotionele voordelen die bij de plaatsing van jouw gloednieuwe veranda komen kijken. 

#1 Meer woonruimte

Afhankelijk van de indeling van je woning, kan de plaatsing van de veranda een verdubbeling van je keuken, extra ruimte in de leefkamer of zelfs een heel nieuwe ruimte (zoals een home office, bijvoorbeeld) betekenen. En wanneer je je veranda correct isoleert en voorziet van verwarming, kan je hier ook nog eens het volledige jaar lang gebruik van maken. 

#2 Meer licht in huis 

De meeste veranda’s worden opgebouwd aan de hand van grote glaspartijen, waardoor de hele woning oplicht. En meer natuurlijk licht in huis? Dat brengt wel wat voordelen met zich mee. Enerzijds zorgt het ervoor dat jij minder snel lampen aan moet steken, wat positief is voor die energierekening. Anderzijds is natuurlijk licht bijzonder goed voor je humeur en algemeen mentaal welzijn. 

#3 Kies de stijl die jij wil 

Door te kiezen voor een veranda als aanbouw, moet je rekening houden met de stijl van je woonst. Is deze landelijk, modern of klassiek? Laat het ons zeker weten: dan zorgen wij er met de juiste materialen en ontwerpen voor dat jouw gloednieuwe veranda naadloos aansluit bij het geheel. Zo ziet niemand nog dat jouw veranda er pas later bijkwam, en geniet je van een rustgevend geheel. 

#4 Altijd vakantie en rust 

We leven in een maatschappij die snel, sneller, snelst gaat, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om de rust te nemen die je nodig hebt. Op vakantie gaan is niet voor iedereen evident, maar waar kom je dan wél op adem? Wel, als je het aan ons vraagt… in die gloednieuwe veranda, natuurlijk! Voor velen is dit plekje een lichtrijke oase van rust, waar nietsdoen en ontspannen centraal staat. 

#5 Je woning is stukken meer waard 

Wanneer je investeert in een veranda, investeer je ook een beetje in jezelf. Logisch: wanneer je een pand mét veranda verkoopt, verkoop je net dat beetje meer ruimte, rust en comfort. De investering van je veranda – indien je deze volledig in regel gebouwd hebt – is er dus één die je gegarandeerd, en waarschijnlijk nog met winst ook, terugkrijgt wanneer je je woning opnieuw op de markt zet. 

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de voordelen die we net kort besproken, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je een veranda laat plaatsen. 

Maar weet ook: dit zijn de grootste voordelen, maar is bijlange na niet alles. Waar je je nog zoal op kan verlekkeren, vraag je? Dat vertellen we je graag in t echt tijdens ons eerste kennismakende gesprek. Kom gerust eens langs in onze showroom: niet alleen vertellen we je daar op t gemak wat je wil en moet weten, maar we kunnen je daar ook al enkele voorbeelden tonen: onze materiaalkeuzes, PVC en aluminium, bijvoorbeeld, bepaalde decoratie- en stijlelementen, enzovoort. Zo zorgen we er samen voor dat jij volledig op de hoogte bent van alle mogelijkheden, waardoor jij de meest onderbouwde keuze mogelijk kan maken.

Meer weten over de voordelen van veranda's?

Ik maak een afspraak!

2. Accessoires bij je veranda

Wanneer je die veranda laat plaatsen, wil je natuurlijk dat deze voorzien is van alle comfort. Je wil tenslotte jaarrond kunnen genieten van die nieuwe aanbouw, zonder vervelende ongemakken om rekening mee te houden. Wij vertellen je wat meer over de extraatjes, of accessoires’, die je kan bijbestellen bij Bruynseels-Vochten. Wij integreren deze zaken moeiteloos in je nieuwe veranda, zodat jij ogenblikkelijk kan beginnen profiteren van deze slimme investering. 

2.1 Vliegenramen en vliegendeuren

Eerst en vooral is het een goed idee om vliegenramen en/​of vliegendeuren te laten installeren in je veranda. Dit handige extraatje verzekert je van heel wat voordelen, rust en comfort. Wij sommen kort de grootste voordelen op.

#1 Je houdt insecten buiten

Logisch, natuurlijk – en daarom meteen ook ons eerste voordeel. Vliegenramen en ‑deuren worden meestal geïnstalleerd om ook in de zomer van frisse lucht te kunnen genieten, zonder het onwelkome bezoek van vliegen, muggen en andere zoemende diertjes. Zo hoef jij s nachts niet op muggenjacht en geniet je ook tijdens zwoele zomeravonden van een ongestoorde nachtrust. 

#2 Je houdt huisdieren binnen

Heb je een hond, kat of ander huisdier dat niet buiten mag? Ook hiervoor zijn vliegenramen en ‑deuren een fantastische oplossing. Zo kan je tenslotte de ramen en deuren wel nog openzetten voor frisse lucht in huis, zonder dat je favoriete viervoeter de kans heeft om weg te glippen. 

#3 Het is een filter voor pollen

Slachtoffer van hooikoorts – en blijf je daardoor liefst binnen tijdens die mooie lentedagen? Met vliegenramen en ‑deuren los je al een stukje van dat ongemak op. Door deze handige rakkers kan je de ramen en deuren toch nog openzetten tijdens het pollenseizoen, zonder jezelf voorbij te niezen. 

#4 Gegarandeerd frisse lucht in huis

Nu goede isolatie in huis de norm is, is het meer dan ooit belangrijk om op tijd en stond voor goeie verluchting te zorgen. Zo vermijd je dat chemische stoffen, vocht en CO2 blijven hangen. Als je vliegenramen hebt, kan je je huis zorgeloos verluchten op elk moment van de dag.

#5 Ook qua stijl naadloos te integreren

Tegenwoordig kan je ook wat vliegenramen en vliegendeuren betreft kiezen tussen een breed aanbod van stijlen en kleuren. Waar deze handige accessoires er vroeger allemaal hetzelfde uitzagen, kan je er nu voor kiezen om deze volledig te laten inspelen op de stijl en kleur van je ramen en woonst. 

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de voordelen die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je vliegenramen en vliegendeuren laat plaatsen in je veranda.

Heb je na het lezen van de blog en dit artikel toch nog vragen over het hoe en wat van vliegenramen en vliegendeuren in je veranda? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: we vertellen je er graag alles over.

Nood aan vliegenramen en -deuren?

Contacteer ons!

2.2 Schuiframen en schuifdeuren

Tegenwoordig vallen schuiframen en schuifdeuren haast niet meer weg te denken uit ons leven: zowel in de woning als in die veranda zijn dit type ramen en deuren een handig extraatje wat leefcomfort betreft. Ze komen dan ook met heel wat voordelen, waar we graag wat dieper op ingaan. 

#1 Ze zijn ontzettend praktisch

Schuiframen zijn zo populair omdat ze een heel extra niveau aan comfort met zich meebrengen: je raam of deur openen of sluiten ging nog nooit zo gemakkelijk!

#2 Ze zorgen voor meer ruimte in huis

Jouw schuifraam neemt het minst mogelijke ruimte in beslag, zowel qua installatie als qua gebruik. Het is dan ook daarom dat ze regelmatig geïntegreerd worden in iets kleinere ruimtes – zoals een veranda, bijvoorbeeld. 

#3 Ze verkleinen de grens tussen binnen en buiten

Schuiframen garanderen een vloeiende overgang tussen binnen en buiten – iets waar elke buitenmens ongetwijfeld gelukkig van zal worden. Zo geniet je van een minimale​‘grens’ tussen intern en extern, waardoor je altijd dichtbij het buitenleven zal zitten. 

#4 Ze zorgen voor meer lichtinval

Schuiframen bestaan voor het merendeel uit glas, waardoor je zo min mogelijk licht in huis verliest – en er zelfs voor zorgt dat je nog meer natuurlijk licht in je veranda krijgt. En je weet het: natuurlijk licht is goed voor je humeur én je energiepeil. 

#5 Ze komen in verschillende vormen 

Afhankelijk van jouw noden, de vorm en stijl van je veranda en van wat jij het mooiste vindt, kan je kiezen tussen verschillende soorten schuiframen. Heb je bijvoorbeeld zwaardere raampartijen? Dan is het hefschuifraam waarschijnlijk jouw beste optie. Heeft je veranda net een beperkter raamoppervlak? Dan is het kiepschuifraam jouw beste vriend. En vind jij design het belangrijkste – en ben je fan van een strakke en moderne stijl? Dan raden we het hippe vouwschuifraam aan: dit type raam bestaat uit verschillende delen die je samen kan vouwen.

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je kiest voor schuiframen en schuifdeuren in je veranda.

En heb je toch nog wat vragen of twijfels over onze schuiframen en deuren? Geen enkel probleem. Maak zeker een afspraak in één van onze showrooms en dan vertellen we je er graag alles over. We beantwoorden al jouw vragen en tonen je graag al enkele voorbeelden op locatie.

2.3 Zonwering in je veranda 

Dé grootste zorg van onze klanten die een nieuwe veranda overwegen? Dat die nieuwe aanbouw een hete broeikas wordt in de zomer. Veranda’s zijn tenslotte altijd uit glas gemaakt, wat erom bekend staat om in recordtempo op te warmen. En hoewel dit alles waar is, kan je daar met de juiste maatregelen een relatief gemakkelijke oplossing voor voorzien. Met de correcte (combinatie van) zonwering, hou jij je veranda lekker koel – en kan jij zelfs tijdens de meest onverdraaglijke hittegolven je veranda binnenwandelen. 

#1 Zonwering screens

Zonwering screens zijn stijlvolle oplossingen om jouw woning te beschermen tegen overmatige zonnestralen. Ze komen in alle maten en vormen en je kan zelf kiezen of je ze langs de binnen- of buitenkant van jouw veranda plaatst. Je kan kiezen tussen een horizontale of verticale vorm – en ook de kleur kan jij volledig zelf bepalen. 

#2 Zonwerend glas

Zonwerend glas is de meest subtiele oplossing mogelijk wat zonwering betreft. Zonwerend glas zou tenslotte eenvoudig verward kunnen worden met​‘gewoon’ glas qua uitzicht. Enkel wanneer je érg goed kijkt, merk je op dat dit type glas ietsje minder transparant is. Dit komt door de speciale coating van metaaloxide die aangebracht wordt. Deze houdt de warmte van de zon buiten – maar laat nog altijd wel het daglicht binnen.

#3 Zonneluifel

Deze handige vorm van zonwering is dé perfecte optie voor diegenen onder ons die wel van wat afwisseling houden. Wissel jij graag af tussen zon en schaduw – maar verander je niet graag de hele dag door van locatie? Dan is die zonneluifel dé ideale keuze voor jou.

Zonwerend glas vs. screens?

We krijgen vaak klanten over de vloer die twijfelen tussen zonwerend glas of screens. Beide hebben tenslotte grote voordelen – en elk ook hun mindere puntjes. Zo is zonwerend glas geen oplossing tegen verblinding door de zon en zijn screens dan weer onderhevig aan heftige weersomstandigheden. Lees er in de blog meer over – en ontdek waarom wij regelmatig de combinatie van beide aanbieden om tot dé perfecte zonwering in jouw veranda te komen.

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over verschillende soorten zonwering beschikbaar bij Bruynseels-Vochten. Toch nog vragen – of op zoek naar een andere optie? Laat het ons zeker weten.

Geraak je er niet uit – en twijfel je nog altijd tussen dé perfecte zonwering voor jouw gloednieuwe veranda? Kom zeker eens langs. Wij bekijken alle factoren (zoals ligging, grootte, budget, …) en komen daarna met een volledig plan op maat wat jouw zonwering betreft. Dat kan één van onze verschillende opties zijn, maar bijvoorbeeld ook een combinatie van twee verschillende oplossingen. Benieuwd? Maak dan zeker een afspraak!

Meer weten over zonwering in jouw veranda?

Maak een afspraak!

3. Isolatie- en renovatiepremies

Aan de plaatsing – of renovatie – van je veranda hangt natuurlijk een prijskaartje vast: dat komt vast niet als een verrassing. Gelukkig kan je hiervoor soms beroep doen op bepaalde premies en/​of subsidies. Of je deze toegewezen krijgt, hangt af van verschillende factoren. Wij sommen alvast de belangrijkste opties op die interessant zijn om te onderzoeken vooraleer je die factuur betaalt. Goed om weten: naast deze premies zijn er nog een aantal andere alternatieven, dus laat je goed informeren. Ook hierbij kunnen wij je bijstaan, kom dus gerust eens langs!

#1 Totaalrenovatiebonus

Wanneer je één keer meerdere renovaties plant, bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor de totaalrenovatiebonus: een financiële tegemoetkoming voor wie minstens 3 premies van netbeheerder Fluvius aanvraagt – of er minstens twee combineert met een ventilatiesysteem – en dat binnen een periode van vijf jaar.

#2 Premie voor hoogrendementsglas

Naast het vanzelfsprekende financiële voordeel van hoogrendementsglas in je veranda, heb je er als bewoner ook baat bij op andere gebieden. Het isoleert beter, dus stook je minder. Dat is op lange termijn goed voor jou, je portemonnee én het milieu. Vanaf 2021 bedraagt de premie van netbeheerder Fluvius €16 per m2, of €24 als je uitsluitend een nachttarief geniet.

#3 Burenpremie

Netbeheerder Fluvius lanceerde al enige tijd geleden de burenpremie. Als je met (minstens) 9 andere huiseigenaars deelneemt aan een collectief renovatieproject, heeft iedereen recht op de premies van de netbeheerder. De burenpremie bedraagt €400 per woning, of €100 per appartement in een blok van boven de wooneenheden.

#4 Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

Voor wie denkt aan een gedeeltelijke – of zelfs een volledige – vervanging van het buitenschrijnwerk rond o.a. ramen, buitendeuren en beglazing hebben we goed nieuws. De Vlaamse overkoepelende renovatiepremie kan je hierin bijstaan, voor elke woning in het Vlaamse gewest met een leeftijd die hoger ligt dan 30 jaar.

Deze premie kan ook aangevraagd worden voor werken binnenshuis. Deze premie kan tussen de 20% en 30% van het volledige factuurbedrag (ex. btw) bedragen, mits het gefactureerde bedrag minimum €2500 (ex. btw) bedraagt.

#5 Bijkomende premies per gemeente 

En, om af te sluiten: per gemeente worden er nog bijkomende premies uitgegeven wanneer je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen. De mogelijkheden verschillen sterk van gemeente tot gemeente, net als de voorwaarden en de bedragen. Een bezoekje aan je gemeentehuis is dus aan te raden. 

Meer weten?

Lees dan zeker onderstaande blog die dieper in detail gaat over de net opgesomde premies.

Alles doorgelezen en toch nog vragen – of geen zin om dit alles op je uppie door te spitten? Daarvoor zijn wij hier! Maak gerust een afspraak via onze website, laat ons weten waar je graag meer informatie over wil – en dan contacteren wij je zo snel mogelijk voor een afspraak. Dan gaan we er samen op t gemak nog eens volledig door. 

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

4. Leefveranda’s

Op zoek naar manieren om ook binnen een buitengevoel te creëren? Dan is een leefveranda vast iets voor jou. Een leefveranda, wel eens een​‘woonveranda’,​‘oranjerie’,​‘tuinkamer’ of simpelweg​‘uitbouw’ genoemd, is een uitbreiding van je woning die bedoeld is om het hele jaar door te gebruiken. In de zomer geniet je optimaal van het zonnetje, zeker als je kiest voor schuifdeuren om een ideale verbinding te maken met de tuin. Dankzij ons hoogrendementsglas ben je zeker van de beste isolatie zodat je altijd een aangename temperatuur ervaart.

Ook in de winter geniet je ten volle van je leefveranda. Zelfs bij de grootste vrieskou buiten is het er binnen heerlijk warm met een enorme hoeveelheid natuurlijk licht. Kortom, maximaal comfort, luxe en plezier dankzij je extra leefruimte.

#1 Het verschil met een traditionele veranda

Vroeger werd een veranda puur gebruikt om van het zonnetje te genieten – of als plek om de planten in te zetten. Met de komst van de term​‘leefveranda’, veranderde ook de invulling en het gebruik. Het grootste verschil: een leefveranda is bedoeld om het hele jaar door in te vertoeven, niet enkel in de zomer. Het grootste verschil tussen beide ligt dan ook voornamelijk in de isolatie – en vaak ook bij de dakconstructie.

#2 Enkele voordelen van een leefveranda

Als eerste het meest logische, natuurlijk: een leefveranda vergroot de oppervlakte van jouw woning. Hierdoor krijg je letterlijk meer leefruimte in huis, wat qua comfort en luxe zeker kan tellen. Daarnaast zorgt de toevoeging van een leefveranda ook voor een behoorlijke opwaardering van het pand, wat interessant is als je dit ooit wil verkopen. 

#3 Tips om je leefveranda in gebruik te nemen

Vandaag wordt er ontzettend veel gekozen voor een leefveranda als uitbreiding van de keuken/​eetkamer. Niet alleen krijgt de keukenprins(es) in jou zo meer ruimte om écht los te gaan, maar het transformeert koken ook tot een echte gezinsactiviteit.

Is jouw keuken al ruim genoeg? Dan kan je je leefveranda ook inrichten als zithoek, woonkamer, wellnessruimte, bureau, bibliotheek of iets anders. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Klaar voor je eigen leefveranda in huis – of heb je toch nog wat vragen over de praktische kant van plaatsing en dergelijke? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij nodigen je graag uit in onze showroom om je er alles over te vertellen. 

Meer weten over leefveranda's?

Neem contact op!

5. Kosten van een veranda

Je droomt van een veranda, maar hebt geen idee welk budget je hiervoor nodig hebt? Niet zo heel gek: veranda’s komen in allerlei soorten, maten, materialen en afwerkingen – waardoor je er moeilijk een vast’ budget op kan kleven. Net zoals je in een supermarkt meer betaalt voor gerookte zalm dan voor een komkommer, betaal je voor je veranda meer naargelang je eisen. Gelukkig zijn er wel al een aantal zaken die we je vandaag kunnen meegeven om een algemeen beeld te krijgen. En voor een gedetailleerde offerte kom je best gewoon even langs!

#1 Per vierkante meter

Afhankelijk van de keuzes die je maakt, zal je veranda zo’n 1000 tot 2000 euro per vierkante meter kosten. Er zijn namelijk heel veel factoren die de prijs beïnvloeden..

#2 Het dak 

Een klassieke veranda heeft meestal een glazen dak, terwijl leefveranda’s vaak een geïsoleerde dakstructuur hebben. Lichtstraat, lichtkoepel, dakhelling, … het zijn allemaal knopen om door te hakken.

#3 Profielen

Een veranda is één en al ramen. Ga je voor raamprofielen in hout, PVC of aluminium? PVC is veruit het meest budgetvriendelijk, terwijl aluminium de meest duurzame keuze is.

#4 Glas

Net als voor de gewone ramen in je huis, kan je ook voor je veranda verschillende soorten glas kiezen. Voor een veranda is het extra belangrijk dat je gaat voor kwaliteit, zeker als je het hele jaar door van je veranda wil genieten. 

#5 Verlichting

Verlichting is een echte sfeerbepaler. Wil je dat het​‘s avonds echt gezellig is in je veranda, dan kies je beter niet voor de eerste, de beste optie. Laat je informeren over de verschillende soorten verlichting en maak een weldoordachte keuze in termen van sfeer én budget.

#6 Algemene afwerking

Wil je naast verlichting ook water, verwarming, zonwering, een speciale vloer en airco of ventilatie in je veranda? En heb je al gedacht aan vliegenramen? Ook dat zijn extra kosten die sterk kunnen schommelen. 

Meer weten over zonwering in jouw veranda?

Maak een afspraak!

Klaar voor je eigen veranda in huis – of heb je toch nog wat vragen over het prijskaartje? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij nodigen je graag uit in onze showroom om je er alles over te vertellen. 

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

6. Extra inspiratie voor je je veranda plaatst

Ondertussen weet je alles over veranda’s, wat er zoal komt kijken bij het plaatsen van je nieuwe aanbouw – en heb je een globaal idee van wat daar financieel allemaal bij komt kijken. Maar hoe kan jouw veranda er nu gaan uitzien in’t echt? Ga je voor klassiek of modern – en hoe richt je jouw veranda in? Wij delen enkele van onze meest recente realisaties, zodat jij volledig geïnspireerd langs kan komen. Vertel ons gerust wat jij wel én niet verwacht, zodat wij jouw droomveranda op maat kunnen uittekenen. 

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over het hoe en wat van de leefveranda’s van Bruynseels-Vochten. Toch nog vragen – of op zoek naar een andere optie? Laat het ons zeker weten.


Landelijke veranda

#1 Totaalproject: van garage tot veranda

De eigenaars van deze prachtige landelijke woning met de vibe van een authentieke hoeve, klopten bij ons aan met verschillende wensen. Ze hadden nood aan een garagepoort, een inkompoort, nieuwe ramen en een nieuwe voordeur. Daarnaast waren ze ook op zoek naar een partner die hun pand kon voorzien van een ruime, bijpassende veranda. Belangrijk hierbij was dat alle nieuwigheden één geheel vormden – en bovendien ook naadloos bij de huidige stijl van de woning pasten. Geen probleem voor Bruynseels-Vochten! Wij gingen het project gezwind aan – en tonen je met veel trots het afgewerkte resultaat.

Veranda met terrasoverkapping


#2 Zonovergoten veranda met lichtstraat

Een lichtstraat is dé perfecte manier om jouw woning om te toveren tot een zonovergoten oase waar elke batterij opgeladen wordt. En plaats je deze lichtstraat ook nog eens in een klassieke veranda waar​‘rust’ centraal staat? Dan krijg je onderstaand resultaat! Benieuwd waarom de huidige bewoners niet meer weg te slaan zijn uit hun gloednieuwe oase? Kom gerust binnen – en ontdek het zelf! 

Klassieke veranda

#3 Klassieke veranda als uitbreiding op leefkamer

Een heerlijk klassieke woning? Die vraagt om een heerlijk klassieke veranda, voorzien van alle comfort en gemak. Dus dat is ook precies wat we deden bij dit project. Ons doel? De noden en eisen van de bewoners volledig inlossen: zij waren op zoek naar een veranda die niet alleen bij de stijl van de woning paste, maar die ook ingezet kon worden als uitbreiding op de huidige leefkamer. En dat is precies wat we deden. Ontdek er meer over!


Een ruime veranda die de volledige achtergevel van het huis volgt

#4 Een veranda over de volledige achtergevel

Een ruime veranda die de volledige achtergevel van het huis volgt: dat is wat we afleverden bij deze huiseigenaars. Daarnaast zorgden we ervoor dat je de veranda langs (bijna) alle kanten kan openen: zo helpen we de grens tussen binnen en buiten weer wat meer vervagen. Ben je ook op zoek naar een veranda die jouw leefruimte verdubbelt? Ontdek alvast wat we voor deze klant deden.

Zonovergoten moderne veranda

#5 Zonovergoten moderne veranda met rode baksteen als accent

Deze moderne veranda haalt zijn kracht uit de grote raampartijen en het gebruik van de charmante rode bakstenen muur: door de veranda bij te plaatsen, werd een deel van de buitengevel getransformeerd tot binnenmuur. Zo sluit de veranda naadloos aan op de woning! Ontdek meer over het project.

Veranda met krachtig lijnwerk


#6 Een moderne veranda waar krachtig lijnwerk centraal staat

Deze knusse veranda wordt momenteel gebruikt als eetruimte met zicht op de mooie tuin. Maar kijk vooral naar de zéér gedetailleerde afwerking en de ornamenten op het zadeldak. Dit project is het schoolboekvoorbeeld van​‘klein maar dapper’ en dient voornamelijk als zonovergoten eetruimte. Knus langs binnen dus, maar onvergetelijk langs buiten. Ontdek meer over dit project!

Een home office met zicht op de tuin


#7 Veranda als verdubbeling van grondoppervlak

Deze familie koos voor een ruime veranda met één doel in het achterhoofd: meer ruimte in huis creëren. Geen probleem! We gingen aan de slag en leverden dit pareltje af: een grote veranda die vandaag gebruikt wordt als bureau enerzijds – en een nieuwe eetruimte anderzijds. Ontdek er alles over!

Een veranda als bibliotheek

#8 Veranda als bibliotheek

Zoals je al wel weet, wordt er vaak gekozen voor een veranda als aanvulling op de leefkamer of keuken. Deze eigenaars gingen nog een stapje verder – en vroegen ons een veranda die dienst kon doen als ware bibliotheek, inclusief knusse leeshoek. Zo gezegd, zo gedaan! Kom binnen, snuif de sfeer op – en plof neer in één van de zetels met een goed boek… 

Unieke woning vraagt om een unieke veranda

#9 Veranda bij hypermoderne woning

De eigenaars van deze hypermoderne woning omringd door natuur, kwamen naar ons met de vraag voor een nieuwe veranda. Hiermee wilden ze hun woning nog meer opentrekken – en nog meer kunnen genieten van al het groen dat hen omringt. 

Belangrijk bij dit project: de veranda moest perfect geïntegreerd worden in de woonst, zodat het niet zou opvallen dat deze er pas later werd bijgeplaatst. Ontdek het resultaat! 

Meer natuurlijke lichtinval

#10 Veranda als zithoek

Dit project is hét perfecte voorbeeld van een veranda die dient als een natuurlijke uitbreiding op je bestaande zithoek. Door de plaatsing en het ontwerp van deze veranda slim aan te pakken, genieten deze huiseigenaars nu van meer zitruimte én heel wat meer natuurlijk licht in huis. Ontdek het volledige project! 

Prachtige design veranda

#11 Prachtige design veranda

De eigenaars van deze prachtige woning in Brasschaat lieten er geen twijfel over bestaan. De gloednieuwe veranda die ze voor ogen hadden? Die moest hét pronkstuk van hun woning worden. En dat was een uitdaging: de woning op zich was al, op zijn minst, indrukwekkend te noemen… Gelukkig zijn wij grote fan van uitdagingen – en konden we niet wachten om dit project af te trappen. Benieuwd naar het resultaat? Ontdek er alles over! 

Knusse, klassieke veranda

#12 Knusse en klassieke veranda in natuur

De eigenaars van deze woning, inclusief tuin om in weg te dromen, wilden graag een veranda die aansloot bij de stijl van het huis, zonder te veel aandacht in te pikken van de tuin zelf. We kozen voor een charmante, klassieke stijl en profielen in subtiel groen. Op deze manier werd de veranda precies wat de klant voor ogen had: een nieuw, knus plekje in huis waar ze optimaal kunnen genieten van de tuin – ook wanneer het iets frisser is buiten. Ontdek meer over het project! 

7. Ontdek onze veranda blogs

Toch nog wat meer informatie nodig over de plaatsing en het onderhoud van je toekomstige veranda? Geen probleem: gelukkig bloggen wij regelmatig over het hoe en wat van onze favoriete aanbouw. We verzamelden onze meest recente blogs rond veranda’s hier voor jou, zodat jij niet moet gaan zoeken – en meteen kan beginnen lezen. Alles gelezen en klaar voor de volgende stap? Neem dan zeker contact met ons op.

#1 Waarom is een veranda een goed idee?

Of je nu een grote, kleine, open of gesloten veranda wil… wij bij Bruynseels-Vochten vinden een veranda altijd een goed idee. Een veranda brengt tenslotte ontzettend veel voordelen met zich mee. Dewelke dat zoal zijn? Te veel om nu op te sommen. Maar weet je wat? We beginnen met de eerste vijf. En dan kan je snel eens langskomen om al die andere voordelen te ontdekken!

#2 De voordelen van vliegenramen in je veranda

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat laten maken? Ook dat is zeker mogelijk! Zo geniet je toch van alle grote voordelen van vliegenramen. Ontdek hier waarom de plaatsing van vliegenramen in je veranda een goed idee is.

#3 Zonwerend glas of zonwering in je veranda?

Ben jij op zoek naar een kwalitatieve zonweringsoplossing die voor meer comfort zorgt én je woning en/​of veranda meteen opwaardeert? Dan heb je de keuze tussen twee opties: zonwerend glas of zonwering. Wij vertellen je graag wat meer over de voor- en nadelen van beide. Hier gaan we! 

#4 Premies of subsidies voor jouw veranda

Denk je aan een renovatie voor je woning? Dan kies je voor een aanzienlijke investering, inclusief een mooi eindresultaat. Gelukkig kan je hiervoor aanspraak maken op premies en subsidies. Of je ze ook effectief krijgt hangt van verschillende factoren af. De websites van de Antwerpse woonkantoren en de Vlaamse overheid zijn dan ook je beste informatiebronnen. We gidsen je graag door de mogelijkheden. 

#5 Wat is een leefveranda?

Een leefveranda, ook wel eens een​‘woonveranda’,​‘oranjerie’,​‘tuinkamer’ of simpelweg​‘uitbouw’ genoemd, is een uitbreiding van je woning die bedoeld is om het hele jaar door te gebruiken. De leefveranda dient als verrijking van de bestaande woonst – en is meestal bedoeld om later een prominente plek in te nemen in jouw dagelijkse leven. We vertellen er wat meer over in deze blog.

#6 Hoeveel kost een veranda?

Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!

#7 Hoe hou jij je veranda koel?

Wanneer we iets geleerd hebben van de afgelopen zomers (en de hittegolven die daarbij kwamen kijken), is het wel het belang van de nodige verkoeling in huis. En, voor diegenen die vorig jaar al een veranda hadden, het belang van een aangenaam koele veranda. Heb jij geleerd uit je fouten van vorig jaar – of komt er deze zomer een veranda aan en wil je goed voorbereid zijn op de zomer van dit jaar? Slim! Wij geven alvast een aantal tips mee om ervoor te zorgen dat jouw veranda aangenaam koel blijft in de zomer, zodat jij altijd een plek kan vinden om even uit te puffen. Hier gaan we!

#8 Landelijke veranda? Laat je inspireren

Wanneer je op zoek bent naar dé perfecte veranda voor jou en je gezin, heb je keuze te over. Er zijn tenslotte heel wat verschillende stijlen en soorten veranda’s beschikbaar – en misschien zie je na een tijdje door het bos de bomen niet meer… Geen zorgen: Bruynseels-Vochten is hier om dieper op de materie in te gaan. 

#9 Hoe isoleer je je veranda?

Een veranda wordt de laatste jaren steeds populairder: genieten van je tuin kan het hele jaar door van je tuin én er worden verwarmingskosten uitgespaard. Toch is er een grote bezorgdheid: in de zomer lijkt het daarbinnen veel te warm, in de winter ijskoud. Gelukkig is er een oplossing zodat je toch het hele jaar door kan genieten: goede isolatie. We geven je enkele tips voor de isolatie bij het samenstellen van jouw nieuwe veranda.

#10 Verwarmingssystemen voor in jouw veranda

Bij het woord​‘veranda’ denk je in de eerste plaats aan warmte, zonlicht en zomer. Toch kan je ook in de winter volop genieten van je veranda. Niets gezelliger dan vanuit je aanbouw genieten van je winterse tuin. Om dat op een aangename manier te kunnen doen, raden we je een verwarming aan. Zo blijft de winter buiten en kan jij binnen genieten van gezellige familiemomenten. We geven je een overzicht van verschillende verwarmingssystemen met hun voor- en nadelen.

#11 Meer ruimte creëren via veranda of tuin

Misschien wil je je keuken uitbreiden, komt er binnenkort een nieuw gezinslid aan – of heb je simpelweg nood aan een extra kamer in huis? Wat de reden ook is, bij Bruynseels-Vochten kan jij terecht voor een kwalitatieve uitbreiding van de huidige ruimte in huis. Wij geven de verschillende opties mee!

#12 Vergunning voor nieuwe veranda: is dat nodig?

Heb je de knoop doorgehakt – en ben je klaar voor jouw eigen veranda? Fantastisch! Maar vergeet je zeker niet de nodige vergunningen eerst te checken? In België moet jij tenslotte altijd een vergunning aanvragen bij je gemeente.

8. Onze verandakiezer begeleidt je

Wil je nog een handig overzicht ontvangen waarin je alles terugvindt over het hoe en wat van veranda’s? Top! Schrijf je dan snel in via onderstaande link en ontvang onze praktische verandakiezer in je mailbox. Hierin vind je alle informatie beknopt terug, zodat jij binnenkort een weloverwogen keuze kan maken. Tot snel?

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de factoren die de uiteindelijke kost van jouw veranda zullen beïnvloeden. Erna nog vragen, op zoek naar een andere optie – of klaar voor je vrijblijvende en gratis offerte? Laat het ons zeker weten.

Meer weten over de kosten van veranda's?

Ik neem contact op

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer

Stuur me naar de verandakiezer

9. Meer weten over de Bruynseels-Vochten veranda’s?

Zo. Nu weet je al heel wat meer over wat er zoal komt kijken bij het kiezen en plaatsen van een veranda. Ben je na het lezen overtuigd van Bruynseels-Vochten – of heb je nog extra bijkomende vragen? Aarzel dan niet om eens langs te komen, of je geheel vrijblijvende offerte voor jouw verandaproject op te vragen. Wij staan je graag bij van A‑Z – en kunnen niet wachten om jouw veranda te ontwerpen. Tot snel? 

Menu