Meuris open schuifraam

Schuiframen

Schuiframen zijn bijna niet meer weg te denken uit een moderne manier van wonen. Maar waarom zijn deze toppers zo populair, waarom zijn ze een goede investering en welke specifieke voordelen brengen ze met zich mee? Wij vertellen meer over de voordelen van een schuifraam bij Bruynseels Vochten.

De voordelen

Schuiframen zijn ontzettend praktisch – en het is ook daarom dat ze zo immens populair zijn. De reden hiervoor? Die ligt bij twee eigenschappen in het bijzonder.

  • Schuiframen brengen heel wat meer ruimte in huis. Dit type raam neemt immers bijzonder weinig plaats in beslag (zowel qua installatie als qua gebruik), waardoor het een slimme keuze is om in een iets kleinere woning te integreren.
  • Schuiframen voorzien een vloeiende overgang tussen binnen en buiten – iets waar elke buitenmens ongetwijfeld gelukkig van zal worden. Een schuifraam zorgt voor een minimale grens’ tussen intern en extern, waardoor je altijd dichtbij het buitenleven zal zitten. Een extra voordeel is bovendien ook de mooie lichtinval; met een schuifraam verlies je een minimum aan licht in huis.

De verschillende soorten schuiframen

Net zoals bij onze gewone’ ramen, kan je ook bij je schuiframen kiezen tussen een aantal opties. Wij sommen al graag een aantal types op, maar aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie en/​of andere ideeën die je in je hoofd hebt!

  • Het hefschuifraam is perfect voor grote en iets zwaardere raampartijen. Bij dit type raam til je de vleugel op vooraleer het geheel open te schuiven.
  • Heb je een iets beperkter raamoppervlak? Dan raden we een kiepschuifraam aan. Dit schuifraam kan je bovendien op een kier zetten, om zo te genieten van een constante circulatie van frisse lucht in huis.
  • Voor diegenen die het graag iets strakker en moderner hebben, raden we het hippe vouwschuifraam aan: dit type raam bestaat uit verschillende delen die je samen kan vouwen. Zéér trendy.
Menu