Landelijke veranda

Een landelijke veranda verliest nooit aan populariteit


Wanneer je op zoek bent naar dé perfecte veranda voor jou en je gezin, heb je keuze te over. Er zijn tenslotte heel wat verschillende stijlen en soorten veranda’s beschikbaar – en misschien zie je na een tijdje door het bos de bomen niet meer… Geen zorgen: Bruynseels-Vochten is hier om dieper op de materie in te gaan. 


Vandaag hebben we over de populariteit van de landelijke veranda, waarom deze stijl een goed idee is – en delen we tips om deze knappe aanbouw naargelang in te richten. Erna volledig overtuigd van de pluspunten van een landelijke veranda als nieuwste aanvulling op je eigen stek? 


Aarzel dan niet om ons te contacteren, een keertje langs te komen in één van onze showrooms en/​of een gratis en vrijblijvende offerte op te vragen. Wij hopen je snel verder te mogen helpen! 


Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Landelijk is één van de meest gevraagde stijlen

Vandaag hebben we het over de landelijke veranda: deze stijl wint al jaar en dag de populariteitsprijs in verandaland – en blijft een van de meest gevraagde stijlen bij nieuwe projecten. 

Maar wat maakt een landelijke veranda nu zo speciaal, moét je altijd voor hout kiezen om je veranda landelijk’ te mogen noemen en hoe richt je zo’n veranda in?

Wij vertellen het je allemaal in deze blog.

Waarom een landelijke veranda?

Een landelijke veranda is dé perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een vergroten van de huidige leefruimte enerzijds, maar ook naar meer warmte en gezelligheid in huis anderzijds. En net omdat de landelijke veranda zo ontzettend populair is, kan je er zeker van zijn dat je een uitvoering op maat kan verwachten die perfect beantwoordt aan al jouw noden.

Bovendien is een landelijke veranda niet enkel bijzonder charmant, maar hebben de afgelopen jaren ook bewezen dat deze stijl tijdloos is. 

Met andere woorden: dit type veranda past bij heel wat verschillende woningstijlen én zal de tand des tijds (zowel op gebied van design als op dat van materiaal) met glans doorstaan.

Landelijke stijl, zonder hout? PVC is de oplossing!

Zoals je vast al wel weet, is het materiaal waaruit je veranda is opgebouwd, belangrijk voor de uitstraling van het eindresultaat. En wanneer we aan landelijk denken, denken we misschien automatisch aan een houten veranda: het natuurlijke materiaal beantwoordt tenslotte meteen aan die zoektocht naar warmte en gezelligheid.

Maar… een houten veranda brengt heel wat nadelen met zich mee. Niet alleen ligt de kostprijs van een houten veranda erg hoog, maar ook het jaarlijkse onderhoud komt met een stevig prijskaartje. Daarom raden wij altijd een landelijke veranda in PVC aan. Omdat onze kunststof profielen tegenwoordig beschikbaar zijn in zoveel verschillende kleuren en afwerkingen, kan ook jouw PVC veranda diezelfde typische, landelijke vibe met zich meebrengen. 

Of, met andere woorden…Voor dezelfde look en feel betaal je minder én hoef je geen prijzig jaarlijks onderhoud in te plannen. Win-win!

Tips voor het kleurenpallet van je landelijke veranda

Het geraamte van jouw landelijke veranda, da’s één ding. Maar je wil er natuurlijk ook voor zorgen dat die landelijke sfeer evengoed in de inrichting te voelen is. En om dit gevoel te creëren, begint alles bij een correct kleurgebruik. Denk daarom al eens na over kleuren die jij associeert met de natuur, met rust en met gezelligheid.

Over het algemeen wordt er binnen een landelijk verhaal voornamelijk gekozen voor zand- en aardekleuren, afgewisseld met verschillende wittinten. Opgelet: kies geen neutraal wit, want dit zal het gehele pallet meteen een eerder steriel karakter geven. 

En wil je toch een bepaalde accentkleur? Dat kan – zolang je dan gaat voor een pastelvariant van die specifieke kleur. Wees vooral niet bang om te experimenteren en van gedachte te veranderen – tot jij je helemaal op je gemak voelt bij de kleurencombinatie die jij koos! 

Een goeie inrichting is goud waard

Kleurenpalet gekozen en afgeklopt? Dan is het nu tijd voor voor het leuke gedeelte: je meubilair en decoratie. Misschien wil je een gezellige zithoek of een knus leesgedeelte creëren – en dat doe je het beste door een slimme plaatsing van meubilair.

In een landelijke inrichting is het de gewoonte om naar lichte en/​of houten meubels te trekken die inspelen op het algemene kleurgebruik, gecombineerd met een open indeling van de ruimte.

Op zoek naar persoonlijk advies over jouw landelijke veranda? Eén adres!

Contacteer ons gerust voor een eerste kennismaking of een gratis offerte. Beide zijn geheel vrijblijvend! 

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu