Landelijke veranda

Landelijk verliest nooit aan populariteit

Ontdek er alles over!

Een landelijke veranda? Laat je inspireren!

Wanneer je op zoek bent naar dé perfecte veranda voor jou en je gezin, heb je keuze te over. Er zijn tenslotte heel wat verschillende stijlen en soorten veranda’s beschikbaar – en misschien zie je na een tijdje door het bos de bomen niet meer… Geen zorgen: Bruynseels-Vochten is hier om dieper op de materie in te gaan. 

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Een van de meest gevraagde stijlen

Vandaag hebben we het over de landelijke veranda: deze stijl wint al jaar en dag de populariteitsprijs in verandaland – en blijft een van onze meest gevraagde stijlen bij nieuwe projecten. 

Maar wat maakt een landelijke veranda nu zo speciaal, moét je dan altijd voor hout kiezen en hoe richt je zo’n veranda in?

Wij vertellen het je allemaal!

Waarom een landelijke veranda?

Een landelijke veranda is dé perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een vergroten van de huidige leefruimte enerzijds, maar ook naar meer warmte en gezelligheid in huis anderzijds. En net omdat de landelijke veranda zo ontzettend populair is, kan je er zeker van zijn dat je een uitvoering op maat kan verwachten – die perfect beantwoordt aan al jouw noden.

Bovendien is een landelijke veranda niet enkel bijzonder charmant, maar hebben de afgelopen jaren ook bewezen dat deze stijl tijdloos is. 

Met andere woorden: dit type veranda past bij heel wat verschillende woningstijlen én zal de tand des tijds (zowel op gebied van design als op dat van materiaal) met glans doorstaan.

Landelijke stijl, maar dan zonder hout? PVC is de oplossing!

Zoals je vast al wel weet, is het materiaal waaruit je veranda is opgebouwd, belangrijk voor de uitstraling van het eindresultaat. En wanneer we aan landelijk denken, denken we misschien automatisch aan een houten veranda: het natuurlijke materiaal beantwoordt tenslotte meteen aan die zoektocht naar warmte en gezelligheid.

Maar… een houten veranda brengt heel wat nadelen met zich mee. Niet alleen ligt de kostprijs van een houten veranda erg hoog, maar ook het jaarlijkse onderhoud komt met een stevig prijskaartje. Daarom raden wij altijd een landelijke veranda in PVC aan. Omdat onze kunststof profielen tegenwoordig beschikbaar zijn in zoveel verschillende kleuren en afwerkingen, kan ook jouw PVC veranda diezelfde typische, landelijke vibe met zich meebrengen. 

En weet je wat? Voor deze zelfde look en feel betaal je minder én hoef je geen jaarlijks onderhoud in te plannen. Win-win!


Landelijke inrichting: enkele tips

Het geraamte van jouw landelijke veranda, da’s één ding. Maar je wil er natuurlijk ook voor zorgen dat die landelijke sfeer evengoed in de inrichting te voelen is. En om dit gevoel te creëren, begint alles bij een correct kleurgebruik. Denk daarom al eens na over kleuren die jij associeert met de natuur, met rust, met gezelligheid.

Over het algemeen wordt er binnen een landelijk verhaal voornamelijk gekozen voor zand- en aardekleuren, afgewisseld met verschillende wittinten. Opgelet: kies geen neutraal wit, dit zal het gehele pallet een te steriel karakter geven.En wil je toch een bepaalde accentkleur? Dat kan – zolang je dan gaat voor een pastelvariant van die specifieke kleur. Wees vooral niet bang om te experimenteren en van gedachte te veranderen – tot jij je helemaal op je gemak voelt bij de kleurencombinatie die jij koos! 

Inrichting

Kleurenpalet gekozen en afgeklopt? Dan is het nu tijd voor voor het leuke gedeelte: je meubilair en decoratie. Misschien wil je een gezellige zithoek of een knus leesgedeelte creëren – en dat doe je het beste door een slimme plaatsing van meubilair.

In een landelijke inrichting is het de gewoonte om naar lichte en/​of houten meubels te trekken die inspelen op het algemene kleurgebruik, gecombineerd met een open indeling van de ruimte.

Persoonlijk advies over jouw landelijk veranda? Eén adres!

Contacteer ons gerust voor een eerste kennismaking of een gratis offerte. Beide zijn geheel vrijblijvend! 


Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Ramen Isolatie Budget

Dubbel of driedubbel glas?

vr 11 jun. 2021
De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakke…
Ontdek er hier meer over
Ramen

Hoe veilig is een schuifraam?

di 20 apr. 2021
Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

zo 11 apr. 2021
Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

za 03 apr. 2021
Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen

De voordelen van een vliegenraam

wo 24 mrt. 2021
Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen

Condens op je ramen: hoe vermijden?

wo 17 mrt. 2021
Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Menu