Bruvo_deuren_rond_2

Nieuwe deuren kopen: wat moet jij weten?

Of je nu wil renoveren – of volop aan het bouwen bent, de kans bestaat dat je vroeg of laat nieuwe deuren zal moeten aanschaffen. Maar hoe begin je daaraan, waar moet je allemaal op letten, hoe zit dat met eventuele premies en welke materialen zijn het beste voor je energierekening? Heel wat zaken die je moet doorspitten vooraleer je kan genieten van die set nieuwe deuren in huis – maar gelukkig niets wat jij alleen moet doen. Wij bij Bruynseels-Vochten zijn tenslotte gespecialiseerd in ramen én deuren, wat betekent dat jij ook voor het ontwerp en de plaatsing van die nieuwe deuren bij ons terecht kan. Wij geven je advies betreffende materiaal, budget en esthetiek en garanderen een correcte plaatsing die jarenlang zal meegaan.

Jamaar, kan ik mijn deur niet zelf plaatsen?’. Dat kan, natuurlijk, als je hier al ervaring mee hebt. Jammer genoeg leert ervaring ons dat deuren plaatsen een écht staaltje vakwerk is en zelden correct gebeurt wanneer er geen specialist bijgehaald wordt. Cruciaal bij het plaatsen van (nieuwe) deuren, bijvoorbeeld, is om de onderzijde van de deurstijl perfect te laten aansluiten op de arduin en ervoor te zorgen dat de waterkering juist zit. Dat gebeurt met speciale ankers die de thermische eigenschappen niet in het gedrang brengen. Alleen al door daar rekening mee te houden, bekom en behoud je een correct functionerende deur en blijven de scharnieren van de deur werken.

Het voordeel van een specialist van Bruynseels-Vochten in huis halen, is dus dat je zeker kan zijn van een perfecte plaatsing – zonder daar zelf iets voor te moeten doen. En ontstaan er na enkele jaren toch wat problemen met je nieuwe deur? Ook daarvoor kan je dan opnieuw bij ons terecht: wij zullen er in dat geval voor zorgen dat deze problemen in een mum van tijd opgelost zijn, met zo weinig mogelijk last en zorgen voor jou. Da’s een belofte! 

Plaatsing is één ding, natuurlijk, maar voor we daaraan geraken, zijn er nog een aantal andere zaken om over na te denken. Vooraleer je die nieuwe deuren bestelt, denk je best ook even na over de redenen om nieuwe deuren te kopen, de soorten materialen, het onderhoud van je deur en eventuele premies om die deuren (deels) mee te kunnen financieren. Daar gaan we vandaag dieper op in, zodat jij op t einde van je rit een volledig onderbouwde keuze kan maken – en perfect weet welke deur jij (niet) in huis wil. Uitgelezen of nu al vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden graag al jouw vragen tijdens ons eerste gesprek – en stellen indien gewenst een volledig gratis én vrijblijvende offerte voor jouw deuren op maat op. Klinkt goed? Tot snel! 

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

1. Redenen om nieuwe deuren te kopen

Wanneer je ervoor kiest om deuren op maat te kopen, kies je voor een aantal voordelen. Zo zijn deuren op maat uitermate geschikt wanneer jouw huis​‘net iets anders dan anders’ is. Misschien is het grondplan van jouw woning eerder uniek, waardoor je ook creatief moet omgaan met de plaatsing en stijl van jouw deuren. Wanneer je dit het geval is, zijn op maat gemaakte deuren dé perfecte oplossing.

En heb jij wel een​‘klassiek’ grondplan – en ben je net daarom op zoek naar elementen om jouw woning wat meer karakter te geven? Ook daarvoor zijn deuren op maat de perfecte oplossing. Zo kan jij de deuren in kwestie volledig naar jouw stijl en idee laten ontwerpen, waardoor ze niet enkel functioneel zijn – maar ook een échte eyecatcher in huis worden.

Binnen- en buitendeuren kiezen: enkele tips

Wanneer je van plan bent om binnen- en/​of buitendeuren op maat te kopen, zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Het belangrijkste om in het achterhoofd te houden: jouw deuren moeten er niet alleen goed uitzien, maar moeten ook voor meer leefcomfort in huis zorgen. Denk daarom na over de plaatsing van die deuren in functie van de wandelroutes in huis. Welke plekken hebben misschien meer privacy nodig dan andere – en welke plekken wil je net meer open trekken? Wij geven je enkele tips mee om die deuren op maat perfect te laten ontwerpen.


Functionaliteit: hoe integreren de deuren in je dagelijkse leven?

Wanneer je nieuwe deuren wil plaatsen, is het slim om een goed idee te hebben van hoe jij de woonruimte gebruikt of zal gebruiken. Denk na over de​‘wandelroutes’ in huis – en welke deuren daar het best op inspelen. Heb je bijvoorbeeld te maken met een kleinere ruimte? Dan is het misschien een beter idee om voor een schuifdeur te gaan dan voor een klassieke deur. Om maar een voorbeeld te geven!

Stijl: past het design van de deur bij jouw persoonlijke smaak en stijl van het huis?

Logisch, maar toch belangrijk om te vermelden. Zorg ervoor dat die nieuwe deuren passen bij je woning. Word jij verliefd op een traditionele en klassieke deur, maar is de algemene stijl van je woning erg modern? Dan ga je toch best eens kritisch kijken naar het totaalplaatje. Idealiter vind jij een deur die zowel je eigen hart sneller laat staan – én die past in je huidige woning. 

Beglazing: hoeveel licht wil je in een kamer?

Nog iets om rekening mee te houden, is de keuze voor (geen) beglazing in een deur. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar manieren om meer natuurlijk licht in een donkere ruimte te brengen? Dan is een deur die volledig of gedeeltelijk van glas is, een slimme oplossing. Wil je een bepaalde ruimte, zoals een slaapkamer of badkamer, liefst volledig kunnen verduisteren of afsluiten voor privacy? Dan is een deur zonder beglazing wat jij zoekt. 

Flexibiliteit: welk soort deur past bij welke ruimte?

Verschillende types deuren kunnen zorgen voor verschillende types atmosferen. Zo kan een dubbele deur die openzwaait richting leefkamer of slaapkamer voor een grandioos en bombastisch effect zorgen, terwijl een enkele deur het iets soberder houdt. Denk dus goed na over jouw eigen voorkeuren – en de sfeer die jij wil bekomen in elke ruimte. 

Beveiliging: je buitendeur moet robuust, veilig en duurzaam zijn

We hebben het vooral over binnendeuren op maat gehad, maar er zijn natuurlijk ook buitendeuren op maat. Wanneer je deze wil bestellen, zijn al bovenstaande tips nog altijd van toepassing, maar is het ook van belang dat je denkt aan veiligheid. Je buitendeur op maat zal je tenslotte beschermen tegen invloeden van buitenaf én houdt ongewenste bezoekers buiten. Daarom let je bij je buitendeur op maat best niet alleen op stijl en esthetiek, maar doe je ook voldoende onderzoek naar alle soorten beveiliging. 

Nog andere vragen of bedenkingen? Aarzel niet om ons te contacteren

Wij vertellen je alles wat je wil weten over die gloednieuwe deuren op maat, geven je advies betreffende materiaal en design – en leggen je stap voor stap uit hoe een samenwerking met ons in zijn werk gaat. Benieuwd? Maak dan gerust een afspraak en breng ons een bezoekje in onze toonzaal in Kalmthout of Ekeren: onze experts staan alvast te trappelen om jou te ontmoeten. Tot snel?

Ja, ik wil langskomen

Maak een afspraak

2. Welke materialen voor deuren zijn er zoal?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe deuren voor in dat kostbare stekje, hetzij voor renovatie, hetzij voor bouwen, dan zijn er heel wat keuzes om te maken. Belangrijk om even bij stil te staan: het materiaal van je nieuwe deuren. Je hebt heel wat verschillende opties om tussen te kiezen – en bij Bruynseels-Vochten krijg jij de keuze tussen PVC en aluminium. Wij geloven in de kracht en duurzaamheid van beide materialen – en zetten dus elke dag opnieuw in op deze toppers. Beide komen met specifieke voordelen – en beide zijn volledig personaliseerbaar zodat ze perféct in jouw woning passen. Benieuwd naar de verschillen tussen PVC en aluminium deuren? Wij vertellen er je alles over. En heb je erna nog vragen of ben je klaar voor jouw gepersonaliseerde offerte? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Ik ben er nu al klaar voor!

Vraag hier je gratis offerte aan

2.1 Aluminium

Wanneer jij kiest voor aluminium deuren, kan jij alvast op beide oren slapen. Bruynseels-Vochten is tenslotte erkend partner van Reynaers: dé referentie in België voor aluminium profielen op maat. Samen staan wij borg voor een correcte constructie en plaatsing van jouw aluminium deuren. Enneuh… bovendien geniet je ook van een garantie van tien jaar op dit duurzame materiaal! Benieuwd naar de grootste voordelen van aluminium deuren in huis? Wij loodsen je erdoor.

Een moderne en strakke uitstraling

Wanneer je kiest voor aluminium deuren, kies je voor een waanzinnige combinatie tussen kwaliteit en design. De sterke slanke profielen zorgen voor een moderne en strakke uitstraling, die je bovendien kan personaliseren naar keuze.

Veiligheid

Aluminium deuren staan bekend om hun onwrikbare kwaliteit. Dit oerdegelijke materiaal zorgt voor stabiele deuren die duurzaam en vormvast zijn. Zo zullen ze zelden kwalijke effecten ondervinden door temperatuurschommelingen en weersomstandigheden.

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium deuren zijn eenvoudig schoon te maken. Het enige wat je moet doen, is er met een vochtig doekje en wat pH-neutraal schoonmaakmiddel overheen gaan.

Perfecte thermische isolatie

In standaarduitvoering tot 1.46W/m²K, wat een lagere energierekening met zich meebrengt. Daarnaast zijn aluminium deuren de duurzame keuze: aluminium is 100% recycleerbaar.

2.2 PVC

Ben jij op zoek naar knappe deuren die betaalbaar, duurzaam én energiezuinig zijn? Dan zit je goed bij PVC. Voor de realisatie van jouw PVC deuren, werken wij samen met topmerk VEKA – waar wij erkend partner van zijn. Hierdoor kan jij altijd zeker zijn van een kwalitatieve plaatsing én geniet je bovendien ook nog eens van tien jaar garantie. Wij loodsen je door de grootste voordelen van PVC deuren, zodat jij straks een onderbouwde beslissing kan maken.

Ruime keuze

Kies je voor PVC deuren? Dan kies je voor inspiratie! Onze PVC deuren brengen tenslotte een ruim assortiment van 55 verschillende kleuren met zich mee. Zo kan jij er zeker van zijn: met PVC deuren vind jij altijd de stijl die bij jou past.

Schitterende prijs-kwaliteitverhouding

PVC deuren doen niet onder voor aluminium op gebied van keuze, isolatie of onderhoud – maar hebben wél een streepje voor op gebied van budgetvriendelijkheid. Dat komt omdat de grondstof voor PVC goedkoper in aankoop is.

Hoge isolatiewaarde

PVC heeft een lage U‑waarde, waardoor je minder warmte in huis verliest. In standaarduitvoering tot 1.0 W/​m² (en geloof ons: daar ga je blij mee zijn!).

Onderhoudsvriendelijk

Jouw PVC deuren trekken van nature weinig vuil aan, waardoor je deze toppers slechts af en toe zal moeten schoonmaken. Er snel overheen gaan met een vochtig doekje en pH-neutraal schoonmaakmiddel, is ruim voldoende!

3. Wat voor soorten deuren zijn er zoal?

Misschien denk je een deur is een deur’. In theorie correct, maar vergeet zeker niet dat er heel wat verschillende deuren bestaan – met ieders hun eigen specifieke functie en kenmerken. De kans is groot dat je verschillende soorten deuren in huis hebt – of binnenkort in huis gaat moeten halen. Benieuwd tussen welke soorten deuren jij zoal kan kiezen? Wij sommen de belangrijkste types hier alvast even op, zodat jij enkel nog maar hoeft te bestellen!

Ik wil nu al nieuwe deuren

Vraag hier je gratis offerte op

3.1 Binnendeuren: het verlengde van jouw interieur

Binnendeuren hebben niet zozeer een praktische functie, behalve misschien geluid in bepaalde ruimtes binnen houden – en de nodige privacy voorzien, natuurlijk! Maar daarnaast, is het voornamelijk belangrijk dat jouw binnendeuren qua stijl perfect aansluiten op de rest van de woning. Met andere woorden: in een klassiek herenhuis kies je best voor houten deuren – in een strakke nieuwbouwwoning kies je misschien beter voor een moderne, aluminium binnendeur. Wat voor stijl woning je ook hebt, eigenlijk is er maar één ding om te onthouden wanneer je nieuwe binnendeuren wil: less is more. Kies altijd een binnendeur die niet meer dan een subtiel verlengde van jouw interieur en woning is – en vermijd protserige deuren die de aandacht naar zich toetrekken. 

3.2 Buitendeuren: de bodyguards van jouw woning

Buitendeuren zijn een belangrijke bron van beveiliging van jouw geliefde huisje. En het is net daarom dat het zo belangrijk is dat deze kwalitatief en stevig zijn. Nu, de meeste materialen zijn wel robuust genoeg om je woning af te sluiten, maar je kan altijd dat stapje verder gaan door te kiezen voor veiligheidsdeuren, een meerpuntsslot of een stalen voordeur. 

Naast beveiliging, is isolatie ook een ontzettend belangrijke functie van jouw buitendeuren: je wil tenslotte goed isolerende deuren, want dit zorgt voor een verhoogd wooncomfort én een verlaagde energierekening.

En, als laatste, wil het oog ook wat – ook in het geval van buitendeuren. In de meeste gevallen, is jouw voordeur vaak het eerste wat iemand ziet. Deze zorgt dus voor de eerste indruk van het karakter en de stijl van jouw woning. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat ie er goed uitziet, nietwaar? 

3.3. Anti-inbraakdeuren

Wanneer jouw woning als mogelijk doelwit voor inbraak gemarkeerd wordt, zullen de dieven jouw deur altijd eerst aan grondige inspectie onderwerpen. Met andere woorden: wanneer jouw deur als​‘sterk’ bestempeld wordt, is de kans kleiner dat ze nog een keer terugkomen. Gelukkig weten wij waarop we moeten letten…

Veiligheidssloten

Het eerste wat inbrekers checken, is of ze het slot gemakkelijk kunnen openbreken. Daarom raden wij altijd een meerpuntsluiting aan: deze zitten (zoals de naam al aangeeft) op verschillende punten op slot, waardoor het moeilijker is (en langer duurt) om open te breken. Daarnaast raden wij altijd sloten met het SKG-keurmerk aan. Deze zijn het neusje van de goedbeveiligde zalm, maar zijn daarnaast ook zo bekend dat ze potentiële inbrekers snel zullen ontmoedigen.

Straffe scharnieren

Wanneer de dieven klaar zijn met de inspectie van je slot – en al snel doorhadden dat jouw veiligheidsslot niet te forceren was – proberen ze een andere aanpak: nagaan of ze jouw deur eenvoudig uit de scharnieren kunnen tillen. Gelukkig bestaat ook hier een​oplossing voor: kiezen voor (minstens drie) blokscharnieren. Dit type scharnier blokkeert je deur op zo’n manier, dat uittillen onmogelijk wordt. Ook hiervoor kan jij bij ons terecht.

Inbraakwerend glas voor nog meer veiligheid

Goed, zo’n anti-inbraakdeur, da’s één ding, natuurlijk. Maar wij raden ook aan om na te denken over inbraakwerend glas om ook je ramen veiliger te maken. Gelukkig moet je vandaag niet meer kiezen tussen goede isolatie of veilige beglazing, maar is dit nu een én-én verhaal. Voor inbraakwerend glas is onze partner Sprimoglass dé specialist voorhanden. Zij bieden heel wat verschillende soorten inbraakwerend glas aan, die het inbrekers heel wat moeilijker zullen maken om je woning binnen te dringen. 

Rolluiken om ook je ramen inbraakveilig te maken

Wil je echt de puntjes op de i zetten, wat veiligheid betreft (verstandig!)? Dan raden we aan om ook eens te vragen naar onze rolluiken: deze brengen in eerste plaats een beter leefcomfort met zich mee – maar bieden daarnaast ook nog eens een heel nieuwe dimensie aan inbraakbeveiliging. Jouw rolluik is tenslotte gemaakt van PVC of aluminium: bijzonder harde en stevige materialen, die bijna niet te vervormen zijn. Wanneer jouw woning voorzien is van een anti-inbraakdeur met inbraakwerend glas én rolluiken voor de ramen? Geloof ons: dan zullen de dieven jouw huis snel overslaan.

3.4 Schuifdeuren

Een schuifdeur opent tal van mogelijkheden. Via een schuifdeur betrek je je tuin of terras meer bij de woonkamer, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Dit creëert een extra gevoel van ruimte – maar zorgt ook voor betere lichtinval. Een schuifdeur verplaatst zich evenwijdig met het vaste deel van het raam, waardoor je heel wat ruimte bespaart: het raam moet tenslotte niet naar binnen of buiten geopend worden. 

3.5 Vliegendeuren

Het is al-tijd een goed idee om vliegendeuren te laten installeren in je woonst. Dit handige extraatje verzekert je van heel wat voordelen, rust en comfort. Wij sommen kort de grootste voordelen op.

#1 Je houdt insecten buiten

Logisch, natuurlijk – en daarom meteen ook ons eerste voordeel. Vliegendeuren worden meestal geïnstalleerd om ook in de zomer van frisse lucht te kunnen genieten, zonder het onwelkome bezoek van vliegen, muggen en andere zoemende diertjes. Zo hoef jij s nachts niet op muggenjacht en geniet je ook tijdens zwoele zomeravonden van een ongestoorde nachtrust. 

#2 Je houdt huisdieren binnen

Heb je een hond, kat of ander huisdier dat niet buiten mag? Ook hiervoor zijn vliegendeuren een fantastische oplossing. Zo kan je tenslotte deuren wel nog openzetten voor frisse lucht in huis, zonder dat je favoriete viervoeter de kans heeft om weg te glippen. 

#3 Het is een filter voor pollen

Slachtoffer van hooikoorts – en blijf je daardoor liefst binnen tijdens die mooie lentedagen? Met vliegendeuren los je al een stukje van dat ongemak op. Door deze handige rakkers kan je de deuren toch nog openzetten tijdens het pollenseizoen, zonder jezelf voorbij te niezen. 

#4 Gegarandeerd frisse lucht in huis

Nu goede isolatie in huis de norm is, is het meer dan ooit belangrijk om op tijd en stond voor goeie verluchting te zorgen. Zo vermijd je dat chemische stoffen, vocht en CO2 blijven hangen. Als je vliegendeuren hebt, kan je je huis zorgeloos verluchten op elk moment van de dag.

#5 Ook qua stijl naadloos te integreren

Tegenwoordig kan je ook wat vliegendeuren betreft kiezen tussen een breed aanbod van stijlen en kleuren. Waar deze handige accessoires er vroeger allemaal hetzelfde uitzagen, kan je er nu voor kiezen om deze volledig te laten inspelen op de stijl en kleur van je ramen en woonst. 

4. Isolatiepremies en deuren: dit moet je weten

Aan de plaatsing – of renovatie – van je deuren hangt natuurlijk een prijskaartje vast: dat komt vast niet als een verrassing. Gelukkig kan je hiervoor soms beroep doen op bepaalde premies en/​of subsidies. Of je deze toegewezen krijgt, hangt af van verschillende factoren. Wij sommen alvast de belangrijkste opties op die interessant zijn om te onderzoeken vooraleer je die factuur van je nieuwe deuren betaalt. Goed om weten: naast deze premies zijn er nog een aantal andere alternatieven, dus laat je goed informeren. Ook hierbij kunnen wij je bijstaan, kom dus gerust eens langs!

#1 Totaalrenovatiebonus

Wanneer je één keer meerdere renovaties plant, bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor de totaalrenovatiebonus: een financiële tegemoetkoming voor wie minstens 3 premies van netbeheerder Fluvius aanvraagt – of er minstens twee combineert met een ventilatiesysteem – en dat binnen een periode van vijf jaar.

#2 Premie voor hoogrendementsglas

Naast het vanzelfsprekende financiële voordeel van hoogrendementsglas in je woning, heb je er als bewoner ook baat bij op andere gebieden. Het isoleert beter, dus stook je minder. Dat is op lange termijn goed voor jou, je portemonnee én het milieu. Vanaf 2021 bedraagt de premie van netbeheerder Fluvius €16 per m2, of €24 als je uitsluitend een nachttarief geniet.

#3 Burenpremie

Netbeheerder Fluvius lanceerde al enige tijd geleden de burenpremie. Als je met (minstens) 9 andere huiseigenaars deelneemt aan een collectief renovatieproject, heeft iedereen recht op de premies van de netbeheerder. De burenpremie bedraagt €400 per woning, of €100 per appartement in een blok van boven de wooneenheden.

#4 Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

Voor wie denkt aan een gedeeltelijke – of zelfs een volledige – vervanging van het buitenschrijnwerk rond o.a. ramen, buitendeuren en beglazing hebben we goed nieuws. De Vlaamse overkoepelende renovatiepremie kan je hierin bijstaan, voor elke woning in het Vlaamse gewest met een leeftijd die hoger ligt dan 30 jaar.

Deze premie kan ook aangevraagd worden voor werken binnenshuis. Deze premie kan tussen de 20% en 30% van het volledige factuurbedrag (ex. btw) bedragen, mits het gefactureerde bedrag minimum €2500 (ex. btw) bedraagt.

#5 Bijkomende premies per gemeente 

En, om af te sluiten: per gemeente worden er nog bijkomende premies uitgegeven wanneer je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen. De mogelijkheden verschillen sterk van gemeente tot gemeente, net als de voorwaarden en de bedragen. Een bezoekje aan je gemeentehuis is dus aan te raden. 

Meer weten?

Lees dan zeker onderstaande blog die dieper in detail gaat over de net opgesomde premies.

Alles doorgelezen en toch nog vragen – of geen zin om dit alles op je uppie door te spitten? Daarvoor zijn wij hier! Maak gerust een afspraak via onze website, laat ons weten waar je graag meer informatie over wil – en dan contacteren wij je zo snel mogelijk voor een afspraak. Dan gaan we er samen op t gemak nog eens volledig door.

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

5. Hoe onderhoud je je nieuwe deuren?

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en vraagt een andere manier van onderhoud. Geen idee hoe je aluminium en PVC deuren kan onderhouden? Met onze tips kan je meteen aan de slag!

Aluminium deuren onderhouden

Aluminium deuren zijn enorm stevig. Toch moet je rekening houden met de reiniging ervan. Woon je in een buurt die sterk verontreinigd is zoals een industrieel gebied? Dan onderhoud je je aluminium schrijnwerk best meerdere keren per jaar. Zo voorkom je dat de beschermlaag aangetast wordt door allerlei chemische stoffen. Aluminium deuren maak je schoon met koud water en een zachte doek. Vergeet ook niet één keer per jaar de bewegende onderdelen van je aluminium deuren te smeren.

PVC deuren onderhouden

PVC deuren vragen extreem weinig onderhoud. Eén keer per jaar je deur schoonmaken is meer dan voldoende. Kunststof deuren maak je best schoon met een zachte spons en lauw water. Ben je de kleur van je deur beu? PVC deuren schilder je best niet, het kan voor blijvende schade zorgen. Als je je PVC deur in een andere kleur wilt, kun je best gewoon de folie vernieuwen of je deur laten schilderen door een specialist.

Geverfde, matte, gelakte of vergeelde deuren schoonmaken: één gouden tip

Het belangrijkste om te onthouden bij het schoonmaken van je deuren: behandel ze met liefde. En daarmee bedoelen we: ga geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze durven namelijk nogal sporen achter te laten, en zeker bij geschilderde deuren loop je het risico dat ze delen van de verf afbijten.

Er wordt weleens aangeraden om chloor of verdunde ammoniak te gebruiken op vervuilde deuren, maar wij raden dit absoluut af: dit is niet enkel schadelijk voor je verf of lak – maar kan ook het hout van je deuren duchtig beschadigen. Dit geldt ook voor schuursponsjes, trouwens.

Eigenlijk wil je deur hetzelfde behandeld worden als jij dat wil: met een zacht doekje of washandje – en vriendelijke, geen schadelijke zeep. Poets je deuren daarom altijd met een zachte, vochtige zeemvel en lauwwarm water. Eventueel kan je er nog een scheutje allesreiniger bij doen: dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om vlekken te verwijderen. En, ohja! Vergeet zeker ook niet de bovenkant van je deur te poetsen: daar verzamelt zich dikwijls het meeste vuil.

Ook je deurklinken verdienen een regelmatige poetsbeurt

Met de komst van corona kwam er meteen ook een grotere nood aan meer hygiëne in huis. En aangezien we onze deurklinken tientallen keren per dag aanraken, is het belangrijk om deze goed te poetsen. 

De meeste deurklinken worden afgewerkt met RVS, messing of een andere coating – en net zoals je deur zelf, reageren deze niet goed op agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes. Idealiter gebruik je dus ook hier een vochtige doek met een sopje van allesreiniger of groene zeep. Wil je zeker zijn dat het coronavirus zo min mogelijk kans krijgt om te blijven hangen? Dan kan je ook specifiek desinfectiemiddel of alcohol gebruiken – indien je éérst even op een klein stukje van de klink test of het materiaal in kwestie hier goed op reageert. 

6. Extra inspiratie voor jouw deuren

Ondertussen ben je al helemaal mee met de theorie achter de aankoop van nieuwe deuren. Je hebt alles gelezen wat er te lezen valt, hebt misschien al een pro-con lijstje per materiaal en je hebt alle extra vragen die je hebt, al opgeschreven. Heel goed! Maar vooraleer we je in t echt tijdens een afspraak ontmoeten, inspireren we je graag met enkele van onze meest recente deuren realisaties. Zo krijg jij alvast een beeld van hoe jouw deuren eruit kunnen zien – of wat je nu net echt niét wil. Laat je inspireren… en we zien je snel! 

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons
Landelijke veranda

#1 Totaalproject: ramen, deuren en garage in landelijke stijl

De eigenaars van deze prachtige landelijke woning met de vibe van een authentieke hoeve, klopten bij ons aan met verschillende wensen. Ze hadden nood aan een garagepoort, een inkompoort, nieuwe ramen en een nieuwe voordeur. Daarnaast waren ze ook op zoek naar een partner die hun pand kon voorzien van een ruime, bijpassende veranda. Belangrijk hierbij was dat alle nieuwigheden één geheel vormden – en bovendien ook naadloos bij de huidige stijl van de woning pasten. Geen probleem voor Bruynseels-Vochten! Wij gingen het project gezwind aan – en tonen je vandaag met veel trots het afgewerkte resultaat.


Raam‑, deur- en glaswerk

#2 Raam‑, deur‑, en glaswerk in totaalproject in Schoten

De gelukkige eigenaars van dit bijzonder charmante huis in Schoten klopten bij ons aan met de vraag om al hun raam‑, deur- en glaswerk onder handen te nemen. We begonnen bij de prachtige voorgevel en werkten ons zo een weg naar het afgeschermde tuintje van dit pand. Daar plaatsten we een minimalistische terrasoverkapping waarvan de stijl en het materiaal perfect aansloot op de rest van ons werk in het huis. Benieuwd hoe we dat deden? Lees dan zeker verder!

IJzersterke, moderne, aluminium deuren

#3 Moderne ramen en deuren in klassieke woonst

Voor dit project in Schoten werd ons gevraagd om moderne ramen en deuren te voorzien die toch vlekkeloos bij de klassieke woning in kwestie passen. Een slim idee! Door te spelen met dit soort tegenstellingen, krijg je tenslotte dikwijls een uniek resultaat dat jouw woning transformeert tot een échte eyecatcher. En wie wil dat nu niet? Lees verder om het volledige project te ontdekken! 

Akoestische ramen en deuren

#4 Akoestische ramen en deuren Antwerpen

De Noorderlaan staat bekend als één van de drukste straten in Antwerpen. Door de ligging vlakbij de autostrade én de haven van Antwerpen is het de ideale verbindingsweg voor import en export. Maar bij druk verkeer denken we ook aan geluidsoverlast voor omwonenden. Logisch, toch? Gelukkig is dit niet het geval wanneer jij kiest voor Bruynseels-Vochten! Wij vertellen wat meer over onze akoestische ramen en deuren.

Voordeuren met klassiek en rustig karakter

#5 11 nieuwbouwappartementen, heel wat ramen en deuren

De klassieke en rustieke uitstraling van deze appartementen benadrukten we door gebruik te maken van aluminium ramen met renaissance profiel. Daarnaast kleefden we de kruishouten op de ramen, wat zorgt voor een geheel dat des te chiquer oogde. Ohja, voor dit project leverden we eveneens alle voordeuren!

Nieuwe authentieke pvc voordeur


#6 Nieuwe voordeur in authentiek huis

De uitdaging van dit project? Maak dit authentiek woonhuis in Nederland wat moderner en frisser – en geef het een eigentijds accent. Het antwoord van Bruvo? Een moderne en kwaliteitsvolle voordeur, in effen crèmekleurig EPC, die perfect in het geheel past. Met dit project toonden onze vakmensen dat het mogelijk is om modern met authentiek te verenigen – en om strakke elementen naadloos in een klassieke omgeving te verwerken.

7. Lees meer over de Bruynseels-Vochten deuren

Nu weet jij al heel wat meer over wat de deuren van Bruynseels-Vochten jou zoal te bieden hebben. Misschien heb je al een keuze gemaakt wat materiaal betreft, heb je de nodige isolatiepremies al aangevraagd en kan je jezelf met vertrouwen een deurenexpert noemen. Of misschien… kan je toch nog wat extra informatie of inspiratie gebruiken wat de plaatsing van die nieuwe deuren betreft. Allebei goed! We verzamelden onze meest recente blogs rond plaatsing, vervanging en onderhoud van deuren hier voor jou, zodat jij niet zelf moet gaan zoeken. Erna overtuigd of toch nog vragen of bedenkingen? Geen probleem: aarzel niet om het ons te laten weten!

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

#1 Nieuwe buitendeuren kiezen

Ben je op zoek naar nieuwe buitendeuren? Dan is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Denk maar aan zaken zoals het materiaal, de inbraakveiligheid en de stijl van je voor- of achterdeur. Zo creëer je uiteindelijk zelf, met hulp uiteraard, jouw buitendeuren op maat. Lees er meer over!

#2 De voor- en nadelen van PVC deuren

Ben je op zoek naar nieuwe deuren? Dan zul je ongetwijfeld ontdekken dat er veel verschillende opties op de markt zijn. Glas, aluminium, hout, staal, pvc: het kan niet op. Uiteraard hebben deze opties op hun beurt ook verschillende voor- en nadelen. De laatste jaren stijgt de populariteit van PVC-deuren: ze zijn dan ook duurzaam én budgetvriendelijk. We vertellen je er alles over!

#3 Anti-inbraakdeuren

Wanneer we de officiële cijfers mogen geloven, vinden er in België maar liefst 144 inbraken per dag (!) plaats. Een cijfer om van te schrikken, nietwaar? Daarom is het vandaag, nog meer dan ooit, belangrijk om te investeren in duurzame anti-inbraak maatregelen. Gelukkig kan jij hiervoor bij Bruynseels-Vochten terecht. Wij vertellen je graag waarmee we je kunnen helpen om van jouw huis een ijzersterk fort te maken!

#4 Tips om jouw deuren schoon te maken

Wanneer je apetrots bent op je eigen stekje – en je hier graag mee uitpakt bij je familie en vrienden, is het belangrijk dat alles piekfijn in orde is. Wanneer je bezoek ontvangt, is de kans dan ook groot dat je aan het poetsen gaat: je wil tenslotte een proper huis laten zien waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Maar vergeet je ook niet te denken aan het poetsen van je ramen en deuren? Deze zijn tenslotte het visitekaartje van je woning – en zijn de eerste én laatste zaken die je bezoekers zien. Wij geven je daarom vandaag wat tips mee om jouw deuren in een handomdraai weer spic en span te krijgen.

#5 Buiten- of binnendeuren plaatsen: hier moet je op letten

Wat is het verschil tussen buiten- en binnendeuren, waar moet je op letten bij plaatsen en welke materialen kies je het best voor welke deur? Wij gaan vandaag wat dieper in op deze materie, zodat jij binnenkort een prachtige set binnen- én buitendeuren in huis hebt. Lees verder!

#6 Verschillende soorten voordeuren

Of het nu voor een nieuwbouwwoning of een verbouwing is: deuren horen altijd bij een huis of appartement! Geen idee hoe eraan te beginnen? Geen zorgen. Wij helpen je. In dit artikel gaan we wat dieper in op de typische kenmerken van kunststof, of PVC, voordeuren. Erna nog vragen? Neem dan zeker contact op!

#7 Ramen en deuren in pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.

#8 Nieuwe deuren kiezen: hoe doe je dat?

Je staat aan het begin van een spannende reis: het bouwen of renoveren van jouw droomhuisje. En dan moet je aan 1001 dingen denken. Van het kiezen van de ramen, tot het plaatsen van een keuken – en alles daartussen. En dan zijn er natuurlijk nog die deuren die je moet kiezen: hoe doe je dat? Wel, wij vergelijken de deuren altijd met het visitekaartje van je woning. Het is het allereerste en allerlaatste wat je bezoekers zien, dus je wil ervoor zorgen dat deze er piekfijn uitzien. We helpen je graag tijdens een vrijblijvende afspraak, maar we geven je graag ook enkele tips mee die je zullen helpen bij het deuren kiezen. Hier gaan we! 

8. Overtuigd van de Bruynseels-Vochten deuren?

Voel je je klaar voor nieuwe binnen- en/​of buitendeuren, en wil je deze graag op maat laten ontwerpen bij Bruynseels-Vochten? Prachtidee. Neem gerust contact met ons op voor een eerste afspraak – of vraag jouw persoonlijke offerte meteen én vrijblijvend aan via de website. Hoe dan ook komen wij zo snel mogelijk bij je terug, zodat jij niet meer te lang hoeft te wachten op die nieuwe set deuren. Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten… 

Menu