Moderne veranda glas tuin

Waarom is een leefveranda een goed idee?

Een leefveranda, ook wel eens een woonveranda, oranjerie, tuinkamer of simpelweg uitbouw genoemd, is een uitbreiding van je woning die bedoeld is om het hele jaar door te gebruiken.


De leefveranda dient als verrijking van de bestaande woonst – en is meestal bedoeld om later een prominente plek in te nemen in jouw dagelijkse leven.


Voel jij dat je nood hebt aan meer ruimte in huis, maar zit verhuizen er niet in? Dan is de aanbouw van een leefveranda precies de oplossing waar jij nood aan hebt. Wij vertellen je vandaag wat meer over de voordelen en het gebruik van een leefveranda, zodat jij geïnformeerd aan de slag kan. 


En ben je nu al overtuigd van een samenwerking met Bruynseels-Vochten? Ideaal: neem dan snel contact op voor een eerste kennismaking. Tot gauw!

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Waar ligt het verschil met een traditionele veranda?

Vroeger werd een veranda puur gebruikt om van het zonnetje te genieten – of als plek om de planten te zetten. Met de komst van de term leefveranda’, veranderde ook de invulling en het gebruik. Het grootste verschil: een leefveranda is bedoeld om het hele jaar door in te vertoeven, niet enkel in de zomer. Het grootste verschil tussen beide ligt dan ook voornamelijk in de isolatie – en vaak ook bij de dakconstructie.

Enkele andere verschillen:

Een traditionele veranda is een aparte ruimte aan je huis, meestal met een plat of licht schuin dak. De traditionele veranda wordt weinig tot niet geïsoleerd en is daarom niet geschikt om in te zitten bij koud weer.

De meer hedendaagse leefveranda is even goed geïsoleerd als de rest van je woning, waardoor je in de winter de sneeuw kan bewonderen zonder het koud te hebben. De leefveranda is meestal een naadloos aansluitende ruimte aan je woning, waarvan het bijna niet opvalt dat deze later werd bijgeplaatst. De meeste leefveranda’s hebben een grote lichtstraat, maar dit is natuurlijk geen vereiste.

Wat zijn de voordelen van een leefveranda?

Een leefveranda komt met heel wat interessante voordelen. Als eerste het meest logische, natuurlijk: een leefveranda vergroot de oppervlakte van jouw woning. Hierdoor krijg je letterlijk meer leefruimte in huis, wat qua comfort en luxe zeker kan tellen. Daarnaast zorgt de toevoeging van een leefveranda ook voor een behoorlijke opwaardering van het pand, wat interessant is als je dit ooit wil verkopen. 

Die toegenomen waarde van je pand ligt trouwens niet enkel bij die extra vierkante meters in oppervlakte: een deel hiervan ligt ook bij het vernieuwde uitzicht. Die leefveranda zorgt tenslotte voor een schitterend uitzicht op de tuin, waardoor je binnen naar buiten haalt (zonder kou te lijden, dan). 

Hoe gebruik je een leefveranda?

En hoe je deze leefveranda precies gebruikt? Dat kan jij helemaal zelf kiezen, in functie van waar jij en je gezin het meeste nood aan hebben. Vandaag wordt er ontzettend veel gekozen voor een leefveranda als uitbreiding van de keuken/​eetkamer. Niet alleen krijgt de keukenprins(es) in jou zo meer ruimte om écht los te gaan, maar het transformeert koken ook tot een echte gezinsactiviteit.

Is jouw keuken al ruim genoeg? Dan kan je je leefveranda ook inrichten als zithoek, woonkamer, wellnessruimte, bureau, bibliotheek of iets anders. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waar moet ik op letten bij plaatsing?

Er zijn enkele zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Goed nieuws: niks waar jij je zorgen over moet maken, want dit soort zaken nemen wij voor jou op. Wij checken af of de fundering sterk genoeg is om het gebouwtje te kunnen dragen, bijvoorbeeld. Daarnaast kijken we ook naar aspecten zoals luchtdichtheid, ventilatie en verwarming.

Maar zoals eerder gezegd: geen zaken waar jij je druk over hoeft te maken, want elke goede partner in verandabouw neemt dit gezwind en goedgezind van je over. Je kan er bij Bruynseels-Vochten dan ook zeker van zijn dat wij met alles rekening houden – en dat we je altijd de verschillende opties zullen voorleggen vooraleer een beslissing te maken. T Is tenslotte jouw project! 

Heb je nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren: wij vertellen je met veel plezier alles wat jij wil weten en komen indien gewenst graag langs voor een opmeting. Tot snel? 

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu