Eetkamer met lichtval en donkere ramen

Verschil kwaliteit pvc ramen en kwaliteit aluminium ramen

Aluminium en PVC zijn onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en slijtvast.

Aluminium en PVC zijn beiden onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en slijtvast. Hoe maak je dan de juiste keuze tussen de twee materialen? We zetten de belangrijkste verschillen tussen de kwaliteit van aluminium ramen en pvc ramen op een rijtje.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Voordelen van de kwaliteit van PVC ramen

PVC ramen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding

PVC ramen hebben een lange levensduur: ze gaan meer dan 30 jaar mee. Dankzij de gunstige grondstofprijzen van PVC, zijn ze bovendien goedkoper in aankoop dan aluminium ramen. Daarnaast hoef je geen dure schoonmaakmiddelen in huis te halen om de kwaliteit van PVC ramen te onderhouden.

Uitstekende isolatie

De kwaliteit van PVC ramen scoort op vlak van isolatie beter dan die van aluminium ramen. PVC heeft een uitstekende isolatiewaarde en verliest minder snel warmte dan aluminium. PVC heeft doorgaans ook een betere U‑waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) dan aluminium ramen.

Talrijke afwerkingsmogelijkheden

PVC ramen zijn de ideale oplossing als je houten ramen wil vervangen. Je kan kiezen uit vele verschillende RAL kleuren!

Nadelen van de kwaliteit van PVC ramen

De kwaliteit van PVC ramen is minder geschikt voor grote glaspartijen

PVC ramen zijn iets minder robuust dan aluminium ramen. Ze hebben daarom doorgaans een bredere vensterbank nodig voor een optimale stabiliteit. Daarom zijn ze iets minder geschikt voor grote glaspartijen of gebogen ramen.

Krasgevoelig

PVC ramen zijn gevoeliger voor krassen dan aluminium ramen. PVC mag dan wel onderhoudsvriendelijk zijn, maar is niet onderhoudsvrij. Draag dus extra zorg voor de kwaliteit van je PVC ramen. Hier lees je hoe je die kwaliteit onderhoudt.

Niet makkelijk te schilderen

PVC ramen zijn bij ons te verkrijgen in maar liefst 55 verschillende kleuren. Maak zeker een weloverwogen keuze, want PVC ramen kun je niet zomaar schilderen. Wil je toch een nieuw kleurtje op je PVC ramen? Neem dan contact op met een specialist, zo zal je de kwaliteit van PVC ramen niet beschadigen.

Voordelen van de kwaliteit van aluminium ramen

De kwaliteit van aluminium ramen biedt moderne stevigheid

Aluminium ramen hebben eindeloos veel constructiemogelijkheden. De stevige, strakke aluminium raamprofielen laten je toe om je woning een moderne en industriële uitstraling te geven. Daarnaast is de kwaliteit van aluminium ramen uiterst geschikt voor grote raampartijen.

Milieubewuste keuze

De kwaliteit van aluminium ramen zit hem vooral in de duurzaamheid. Wist je dat aluminium 100% recycleerbaar is? Van oude aluminium ramen kan je dus weer nieuwe raamkozijnen maken zonder dat de kwaliteit van aluminium ramen afneemt. Een goede zaak voor het milieu!

Roestvrij en krasbestendig

Aluminium ramen roesten niet, barsten niet en trekken niet krom. De kwaliteit van aluminium ramen wordt gegarandeerd omdat ze niet aangetast worden door de zon of vochtigheid. Aluminium ramen zijn ten slotte ook beter bestand tegen kleine beschadigingen zoals krassen.

Nadelen van de kwaliteit van aluminium ramen

De kwaliteit van aluminium ramen is niet bestand tegen chemische stoffen

Gebruik geen zure of bijtende chemische schoonmaakmiddelen voor het onderhoud van aluminium ramen. De beschermlaag zal zo sneller aangetast worden. Lees hier hoe je het best de kwaliteit van aluminium ramen onderhoudt.

Betere isolatie, hogere prijs

Een aluminium raam doet in isolatiewaarde niet onder voor een PVC raam. Toch moet je goed kijken naar de prijs en de isolatiewaarde. Hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs.

Heb je toch nog vragen in verband met de materialen voor jouw ramen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showrooms. We helpen je graag verder met de ideale oplossing voor jouw woning!

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu