Nieuwe voorgevel

Prachtig totaalproject in Schoten: van voorgevel tot terrasoverkapping

De gelukkige eigenaars van dit bijzonder charmante huis in Schoten klopten bij ons aan met de vraag om al hun raam‑, deur- en glaswerk onder handen te nemen. We begonnen bij de prachtige voorgevel en werkten ons zo een weg naar het afgeschermde tuintje van dit pand. Daar plaatsten we een minimalistische terrasoverkapping waarvan de stijl en het materiaal perfect aansloot op de rest van ons werk in het huis. Benieuwd hoe we dat deden? Lees dan zeker verder!


En ben je erna volledig geïnspireerd om aan je eigen project te beginnen? Laat het ons zeker weten… wij helpen graag. 


Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Authentieke gevel met gebogen glas als eyecatcher

De voorgevel van dit huis is er écht een uit de boekjes’. Het romantische puntdak, de decoratieve kleurelementen en de roodbruine baksteen schreeuwen gezelligheid: een authentieke sfeer die we moesten bewaken bij het plaatsen van onze nieuwe ramen en deuren.

We kozen voor eenvoudige profielen in donker aluminium, met bovenaan opgekleefde kruishouten als landelijk element. Daarnaast vind je ook een staaltje vakmanschap terug in het gebogen glas: deze ramen benadrukken het karakter van de ruime nis die zich over twee verdiepingen bevindt. Het resultaat spreekt voor zich: de combinatie van hedendaagse en oersterke ramen en deuren in een authentieke gevel, zorgt voor een esthetisch geheel om duimen en vingers bij af te likken.

Raam- en deurprofielen in stijlvol antraciet

Waar het project begon met het opwaarderen van de gevel, gingen we verder met het nodige raamwerk in de woning zelf. Zo installeerden we in het interieur dezelfde raamprofielen als die van buiten, maar kozen we voor een witte kleurfolie in plaats van donker. Zo spelen de interne profielen in op de algemene sfeer van de woning: open, licht en ruim.

De raam- en deurprofielen langs buiten, die kleurden we in stijlvol antraciet. Niet zo hard als puur zwart, maar nog altijd donker genoeg om voor een zeker cachet te zorgen. Elke raam en deur die je langs buiten ziet – of dat nu in de voor- of achtergevel is – maakten we op in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur. Zo transformeerden we de volledige buitenkant van de woning tot een smaakvol geheel.

Een terrasoverkapping om in alle rust onder te genieten 

De grootste troef van deze fantastische woning? Da’s ongetwijfeld de gezellige achtertuin. Hier is het jaarrond heerlijk genieten in een oase van rust. En om dat jaarrond’ te kunnen garanderen, ook wanneer het regent, installeerden wij een stijlvolle terrasoverkapping tegen de achtergevel van het pand. Hiervoor kozen we hetzelfde antraciet op hetzelfde soort profielen, om ook hier één geheel met het exterieur van de woonst te garanderen.

Vandaag genieten de eigenaars nog meer dan vroeger van hun achtertuin, omdat ze ook met wisselvallig weer nog kunnen genieten van de frisse buitenlucht. Deze terrasoverkapping biedt tenslotte beschutting tegen weer en wind – zonder je af te schermen van dat kostbare daglicht. Win-win! 

Klaar voor jouw eigen project? Contacteer ons

Ook nood aan een betrouwbare partner die jou helpt bij het opwaarderen (of renoveren) van jouw geliefde pand? Laat ons zeker weten welk project jij in gedachten hebt – en wat wij hiervoor zouden kunnen betekenen. Laat een berichtje achter via ons contactformulier en upload gerust alle documenten (zoals grondplannen) die ons een beter idee kunnen geven van het pand in kwestie. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug met een offerte op maat. Tot snel?


Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu