Bijbouw met vliegenraam

De voordelen van een vliegenraam

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat laten maken? Ook dat is zeker mogelijk! Zo geniet je toch van alle grote voordelen van vliegenramen.

Vliegenramen nodig?

Vliegenramen zijn maatwerk. We helpen je met plezier om de beste en mooiste oplossing te vinden, aangepast aan je leefgewoonten en stijl. Wil jij ook meer frisse en gezonde lucht in huis, zonder insecten of ongedierte?

Krijg een gratis offerte

Insecten buitenhouden

Het ligt voor de hand: met een vliegenraam blijven vliegen, muggen en wespen netjes buiten. Een prima oplossing tegen die vervelende, zoemende en stekende beestjes. s Nachts hoef je niet op muggenjacht en ongezonde middeltjes heb je niet nodig. In de zomer is een vliegenraam ideaal als je insecten wil buitenhouden.

Een barrière tegen ongedierte

Je denkt bij vliegenramen natuurlijk meteen aan insecten, maar ze houden ook ander ongewenst bezoek tegen. Muizen bijvoorbeeld: die zoeken vooral in de koudere maanden graag de warmte op. Dat wil je ongetwijfeld vermijden. Een vliegenraam is een prima barrière om je huis te verluchten zonder dat er muizen binnenglippen.

Filter voor pollen

De lente is een prachtig seizoen, maar hooikoortspatiënten hebben het dan extra lastig. Soms kunnen ze zelfs helemaal niet buitenkomen. Als je al moet binnenblijven op mooie voorjaarsdagen, is het toch een pak aangenamer wanneer je het raam kan openzetten. Een vliegenraam houdt de pollen voor een stuk tegen, zodat mensen met een pollenallergie toch van de frisse buitenlucht kunnen genieten.

Frisse lucht

Verluchting is heel belangrijk voor gezonde lucht in huis. Het is zeker een must nu veel huizen extra goed geïsoleerd zijn. Het advies is om minstens twee keer per dag een kwartier alle ramen open te zetten. Zo vermijd je dat chemische stoffen, vocht en CO2 blijven hangen. Als je vliegenramen hebt, kan je je huis makkelijk verluchten op elk moment van de dag.

Lekker slapen

Niets zo heerlijk en gezond als slapen met het raam open. Vooral in de zomer kan je s nachts wel wat frisse lucht gebruiken. Geen probleem met een vliegenraam: je ramen blijven de hele nacht open zodat je in een lekker verluchte kamer slaapt. Tijdens de warmste dagen houd je je ramen en zonwering overdag beter dicht om de warmte buiten te sluiten. Zodra het buiten begint af te koelen, kan je je ramen volledig openzetten.

Alle maten en kleuren

Vliegenramen bestaan er in alle maten kleuren. Zo sluiten ze mooi aan bij de stijl van je ramen. Een vliegenraam is op die manier helemaal niet storend. Je haalt er alleen maar voordelen uit.

Vliegenramen nodig?

Vliegenramen zijn maatwerk. We helpen je met plezier om de beste en mooiste oplossing te vinden, aangepast aan je leefgewoonten en stijl. Wil jij ook meer frisse en gezonde lucht in huis, zonder insecten of ongedierte?

Krijg een gratis offerte

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Veranda's Tips

Hoeveel kost een veranda?

Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Condens op je ramen: hoe vermijden?

Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC Tips

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen Inspiratie

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Veranda's Tips

Hoe hou jij je veranda aangenaam koel in de zomer?

Wanneer we iets geleerd hebben van de zomer van 2020 (en de hittegolven die daarbij kwamen kijken), is het wel het belang van de nodige verkoeling in huis. En, voor diegenen die vorig jaar al een veranda hadden, het belang van een aangenaa…
Ontdek er hier meer over
Menu