Bijbouw met vliegenraam

De voordelen van een vliegenraam

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat laten maken? Ook dat is zeker mogelijk! Zo geniet je toch van alle grote voordelen van vliegenramen.

Vliegenramen nodig?

Vliegenramen zijn maatwerk. We helpen je met plezier om de beste en mooiste oplossing te vinden, aangepast aan je leefgewoonten en stijl. Wil jij ook meer frisse en gezonde lucht in huis, zonder insecten of ongedierte?

Krijg een gratis offerte

Insecten buitenhouden

Het ligt voor de hand: met een vliegenraam blijven vliegen, muggen en wespen netjes buiten. Een prima oplossing tegen die vervelende, zoemende en stekende beestjes. s Nachts hoef je niet op muggenjacht en ongezonde middeltjes heb je niet nodig. In de zomer is een vliegenraam ideaal als je insecten wil buitenhouden.

Een barrière tegen ongedierte

Je denkt bij vliegenramen natuurlijk meteen aan insecten, maar ze houden ook ander ongewenst bezoek tegen. Muizen bijvoorbeeld: die zoeken vooral in de koudere maanden graag de warmte op. Dat wil je ongetwijfeld vermijden. Een vliegenraam is een prima barrière om je huis te verluchten zonder dat er muizen binnenglippen.

Filter voor pollen

De lente is een prachtig seizoen, maar hooikoortspatiënten hebben het dan extra lastig. Soms kunnen ze zelfs helemaal niet buitenkomen. Als je al moet binnenblijven op mooie voorjaarsdagen, is het toch een pak aangenamer wanneer je het raam kan openzetten. Een vliegenraam houdt de pollen voor een stuk tegen, zodat mensen met een pollenallergie toch van de frisse buitenlucht kunnen genieten.

Frisse lucht

Verluchting is heel belangrijk voor gezonde lucht in huis. Het is zeker een must nu veel huizen extra goed geïsoleerd zijn. Het advies is om minstens twee keer per dag een kwartier alle ramen open te zetten. Zo vermijd je dat chemische stoffen, vocht en CO2 blijven hangen. Als je vliegenramen hebt, kan je je huis makkelijk verluchten op elk moment van de dag.

Lekker slapen

Niets zo heerlijk en gezond als slapen met het raam open. Vooral in de zomer kan je s nachts wel wat frisse lucht gebruiken. Geen probleem met een vliegenraam: je ramen blijven de hele nacht open zodat je in een lekker verluchte kamer slaapt. Tijdens de warmste dagen houd je je ramen en zonwering overdag beter dicht om de warmte buiten te sluiten. Zodra het buiten begint af te koelen, kan je je ramen volledig openzetten.

Alle maten en kleuren

Vliegenramen bestaan er in alle maten kleuren. Zo sluiten ze mooi aan bij de stijl van je ramen. Een vliegenraam is op die manier helemaal niet storend. Je haalt er alleen maar voordelen uit.

Vliegenramen nodig?

Vliegenramen zijn maatwerk. We helpen je met plezier om de beste en mooiste oplossing te vinden, aangepast aan je leefgewoonten en stijl. Wil jij ook meer frisse en gezonde lucht in huis, zonder insecten of ongedierte?

Krijg een gratis offerte
Menu