Pastorijwoning buitenkant

Ramen en deuren in pastorijstijl: dit moet je erover weten

Ramen en deuren in authentieke pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! 


Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.

Geïnspireerd?

Neem contact op voor jouw eigen project

Gratis offerte aanvragen

Wat is een pastorijwoning?

Een pastorijwoning is traditioneel de ambtswoning van een pastoor, die meestal vlakbij de kerk te vinden is. Tegenwoordig zijn er steeds minder authentieke pastorijwoningen, maar gelukkig bleef het esthetische karakter wél bestaan. Deze​‘pastorijstijl’ wordt vandaag voornamelijk gekozen voor ruime eengezinswoningen die warmte, charme en authenticiteit moeten uitstralen.

Dit type woningen haalt zijn kracht uit de geslaagde combinatie tussen een zekere statigheid enerzijds – en knusse gezelligheid anderzijds.

De pastorijstijl is daarnaast eenvoudig te herkennen aan de eenvoudige vorm: dit type woning is de belichaming van​‘what you see is what you get’, zonder verborgen hoekjes, kantjes of torentjes.

De karakteristieken van pastorijstijl

Laten we beginnen met de gevel. Deze is echt het visitekaartje van de pastorijwoning: statig, klassiek en hoog. Daarnaast wordt er regelmatig extra nadruk gelegd op de voordeur. Hetzij door omkadering van het portiek, hetzij door integratie van bovenlicht zodat de voordeur al-tijd in de spotlight staat.

Daarnaast heeft de pastorijwoning vaak dezelfde soort baksteen. Niet exact dezelfde, natuurlijk, maar wel altijd een zacht en licht kleurenpalet. Denk: warme geel‑, roze‑, en bruintinten die het geheel een warm en verwelkomend gevoel meegeven.

Ramen en deuren in pastorijsijl: de kers op de taart

En dan zijn er natuurlijk nog die ramen en deuren binnen de pastorijstijl. Deze zijn de kers op de taart voor de afwerking van jouw huisje. Vaak wordt gedacht dat hout de meest logische optie is, maar wij raden aan om daar voorbij te denken. Hout komt tenslotte met bijzonder veel onderhoud en is ook qua isolatiewaarden niet de beste optie. Wij opteren om voor PVC, die je ook in houtlook kan bestellen, of voor aluminium te kiezen. Onze expertise zorgt voor dezelfde authenticiteit als hout, maar in een duurzamer jasje. Win-win!

Vraag ons daarom zeker naar alle verschillende opties: ronde ramen, de verschillende kleuropties, afgeronde profielen, authentieke steunbalken, … Die pastorijstijl is bedoeld om te aandacht te trekken – en jouw ramen en deuren zullen ervoor zorgen dat dit gebeurt. Beloofd!

Ontdek deze trendy pastorijwoning

Als we zouden kunnen, dan zouden we je graag alle pastorijwoningen laten zien die we al gerealiseerd hebben. Maar vandaag kiezen we voor één project, om je nieuwsgierigheid al een beetje te prikkelen.

Sterker nog: we kiezen voor een niet-alledaags project, zodat jij meteen kan zien dat die pastorijstijl niet altijd klassiek hoeft te zijn. Deze trendy pastorijwoning is tenslotte een geslaagd huwelijk tussen authentiek en modern.

Voor dit project verbonden we trendy met pastorij op een organische manier. Het resultaat? Een charmante woonst waar zowel houten elementen als steel look ramen aanwezig zijn – en elkaar zelfs versterken. 

Klaar voor jouw eigen ramen en deuren in pastorijstijl?

Goed idee! En een nog beter idee om hiervoor eens langs te komen bij Bruynseels-Vochten. Wij zijn gespecialiseerd in deze tijdloze trend – en zitten boordevol ideeën wat jouw pastorijwoning betreft. 

Kom dus gerust eens langs met jouw dromen en plannen – en/​of vraag alvast een volledig gratis en vrijblijvende offerte op. Wij helpen je graag om al die dromen in vervulling te laten gaan!

Geïnspireerd?

Neem contact op voor jouw eigen project

Gratis offerte aanvragen
Menu