Pastorijwoning buitenkant

Ramen en deuren in pastorijstijl: dit moet je erover weten

Jouw eigen ramen en deuren in pastorijstijl?

Ontdek alles over die authentieke pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! 


Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.

Wat is een pastorijwoning?

De pastorijwoning is – je raadt het nooit – de ambtswoning van een pastoor, die meestal vlakbij de kerk te vinden is. Tegenwoordig zijn er steeds minder authentieke pastorijwoningen, maar gelukkig bleef het esthetische karakter wél bestaan. Deze pastorijstijl’ wordt vandaag voornamelijk gekozen voor ruime eengezinswoningen die warmte, charme en authenticiteit uitstralen.

Dit type woningen haalt zijn kracht uit de geslaagde combinatie tussen een zekere statigheid enerzijds – en knusse gezelligheid anderzijds. De pastorijstijl is daarnaast eenvoudig te herkennen aan de eenvoudige vorm: dit type woning is de belichaming van what you see is what you get’, zonder verborgen hoekjes, kantjes of torentjes.

De karakteristieken van pastorijstijl

Laten we beginnen met de gevel. Deze is echt het visitekaartje van de pastorijwoning: statig, klassiek en hoog. Daarnaast wordt er regelmatig extra nadruk gelegd op de voordeur. Hetzij door omkadering van het portiek, hetzij door integratie van bovenlicht zodat de voordeur al-tijd in de spotlight staat.

Daarnaast heeft de pastorijwoning vaak dezelfde soort baksteen. Niet exact dezelfde, natuurlijk, maar wel altijd een zacht en licht kleurenpalet. Denk: warme geel‑, roze‑, en bruintinten die het geheel een warm en verwelkomend gevoel meegeven.

Ramen en deuren: de kers op de taart

En dan zijn er natuurlijk nog die ramen en deuren binnen de pastorijstijl. Deze zijn de kers op de taart voor de afwerking van jouw huisje. Natuurlijk is hout de meest logische optie, maar je kan ook verder gaan. Vraag ons daarom zeker naar alle verschillende opties: ronde ramen, de verschillende kleuropties, afgeronde profielen, authentieke steunbalken, … Die pastorijstijl is bedoeld om te aandacht te trekken – en jouw ramen en deuren zullen ervoor zorgen dat dit gebeurt. Beloofd!

Ontdek deze trendy pastorijwoning

Als we zouden kunnen, dan zouden we je graag alle pastorijwoningen laten zien die we al gerealiseerd hebben. Maareuh… dan zouden we een beetje teveel van je tijd opeisen, vrezen we… Daarom kiezen we nu voor één project, om je nieuwsgierigheid al een beetje te prikkelen.

Sterker nog: we kiezen voor een niet-alledaags project, zodat jij meteen kan zien dat die pastorijstijl niet altijd klassiek hoeft te zijn. Deze trendy pastorijwoning is tenslotte een geslaagd huwelijk tussen authentiek en modern.

Voor dit project verbonden we trendy met pastorij op een organische manier. Het resultaat? Een charmante woonst waar zowel houten elementen als steel look ramen aanwezig zijn – en elkaar zelfs versterken. 

Menu