Nieuwe authentieke pvc voordeur

Deuren zijn het visitekaartje van je woning

Ontdek er alles over!

Mijn deuren schoonmaken, hoe doe ik dat?

Wanneer je apetrots bent op je eigen stekje – en je hier graag mee uitpakt bij je familie en vrienden, is het belangrijk dat alles piekfijn in orde is. Wanneer je bezoek ontvangt, is de kans dan ook groot dat je aan het poetsen gaat: je wil tenslotte een proper huis laten zien waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. 


Maar vergeet je ook niet te denken aan het poetsen van je ramen en deuren? Deze zijn tenslotte het visitekaartje van je woning – en zijn de eerste én laatste zaken die je bezoekers zien. Wij geven je daarom vandaag wat tips mee om jouw deuren in een handomdraai weer spic en span te krijgen.

Geverfde, matte, gelakte of vergeelde deuren schoonmaken

Het belangrijkste om te onthouden bij het schoonmaken van je deuren: behandel ze met liefde. En daarmee bedoelen we: ga geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze durven namelijk nogal sporen achter te laten, en zeker bij geschilderde deuren loop je het risico dat ze delen van de verf afbijten.

Er wordt weleens aangeraden om chloor of verdunde ammoniak te gebruiken op vervuilde deuren, maar wij raden dit absoluut af: dit is niet enkel schadelijk voor je verf of lak – maar kan ook het hout van je deuren duchtig beschadigen. Dit geldt ook voor schuursponsjes, trouwens.

Veel liefde en zachte producten

Eigenlijk wil je deur hetzelfde behandeld worden als jij dat wil: met een zacht doekje of washandje – en vriendelijke, geen schadelijke zeep. Poets je deuren daarom altijd met een zachte, vochtige zeemvel en lauwwarm water.

Eventueel kan je er nog een scheutje allesreiniger bij doen: dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om vlekken te verwijderen. En, ohja! Vergeet zeker ook niet de bovenkant van je deur te poetsen: daar verzamelt zich dikwijls het meeste vuil.

Ook je deurklinken verdienen een regelmatige poetsbeurt

Met de komst van corona kwam er meteen ook een grotere nood aan meer hygiëne in huis. En aangezien we onze deurklinken tientallen keren per dag aanraken, is het belangrijk om deze goed te poetsen. 

De meeste deurklinken worden afgewerkt met RVS, messing of een andere coating - en net zoals je deur zelf, reageren deze niet goed op agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes. 

Desinfectie was nog nooit zo belangrijk

Idealiter gebruik je dus ook hier een vochtige doek met een sopje van allesreiniger of groene zeep. Wil je zeker zijn dat het coronavirus zo min mogelijk kans krijgt om te blijven hangen? Dan kan je ook specifiek desinfectiemiddel of alcohol gebruiken – indien je éérst even op een klein stukje van de klink test of het materiaal in kwestie hier goed op reageert.

PVC deuren: een droom om te poetsen

Elke deur heeft nood aan onderhoud, da’s niet meer dan normaal. Maar wil je voor zo weinig mogelijk moeite gaan? Dan zijn die PVC, of kunststof, deuren écht iets voor jou. 

Dat PVC is namelijk goed bestand tegen alle elementen van buiten, wat ervoor zorgt dat vuil zich moeilijk kan hechten. Jouw PVC deuren vragen dus slechts af en toe een korte poetsbeurt met een lauwe, vochtige doek. Handig! 

Meer informatie over de Bruynseels-Vochten deuren?

Dat kan! Het enige wat jij hoeft te doen, is even contact met ons opnemen. En dan bekijken wij wanneer we een afspraak met jou kunnen inplannen. Tot snel?


Menu