Veiligheid Footer

Anti-inbraakdeuren

Wanneer we de officiële cijfers mogen geloven, vinden er in België maar liefst 144 inbraken per dag (!) plaats. Een cijfer om van te schrikken, nietwaar? Daarom is het vandaag, nog meer dan ooit, belangrijk om te investeren in duurzame anti-inbraak maatregelen. Gelukkig kan jij hiervoor bij Bruynseels-Vochten terecht. Wij vertellen je graag waarmee we je kunnen helpen om van jouw huis een ijzersterk fort te maken!

Meer weten over hoe wij jouw woning beveiligen?

Wat we je nu vertelden, da’s tenslotte maar het topje van de ijsberg. Meer weten hoe wij - en onze partners - jouw woning nog zoal kunnen beschermen tegen inbraak? Kom eens langs en dan vertellen we je er graag alles over.

Ik kom eens langs!

Een anti-inbraakdeur bestaat uit twee essentiële onderdelen

Wanneer jouw woning als mogelijk doelwit gemarkeerd wordt, zullen de dieven jouw deur altijd eerst aan grondige inspectie onderwerpen. Met andere woorden: wanneer jouw deur als sterk’ bestempeld wordt, is de kans kleiner dat ze nog een keer terugkomen. Gelukkig weten wij waarop we moeten letten… We kunnen niets beloven, natuurlijk, maar wanneer jouw anti-inbraakdeur voldoet aan drie onderstaande puntjes, zullen de dieven snel ontmoedigd raken.

Veiligheidssloten

Het eerste wat inbrekers checken, is of ze het slot gemakkelijk kunnen openbreken. Daarom raden wij altijd een meerpuntsluiting aan: deze zitten (zoals de naam al aangeeft) op verschillende punten op slot, waardoor het moeilijker is (en langer duurt) om open te breken.

Daarnaast raden wij altijd sloten met het SKG-keurmerk aan. Deze zijn het neusje van de goedbeveiligde zalm, maar zijn daarnaast ook zo bekend dat ze potentiële inbrekers snel zullen ontmoedigen.

Straffe scharnieren

Wanneer de dieven klaar zijn met de inspectie van je slot – en al snel doorhadden dat jouw veiligheidsslot niet te forceren was – proberen ze een andere aanpak: nagaan of ze jouw deur eenvoudig uit de scharnieren kunnen tillen.

Gelukkig bestaat ook hier een oplossing’ voor: kiezen voor (minstens drie) blokscharnieren. Dit type scharnier blokkeert je deur op zo’n manier, dat uittillen onmogelijk wordt. Ook hiervoor kan jij bij ons terecht.

Inbraakwerend glas voor nog meer veiligheid

Goed, zo’n anti-inbraakdeur, da’s één ding, natuurlijk. Maar wij raden ook aan om eens na te denken over inbraakwerend glas om ook je ramen veiliger te maken. Gelukkig moet je vandaag niet meer kiezen tussen goede isolatie of veilige beglazing, maar is dit nu een én-én verhaal.

Voor inbraakwerend glas, is onze partner Sprimoglass dé specialist voorhanden. Zij bieden heel wat verschillende soorten inbraakwerend glas aan, die het inbrekers heel wat moeilijker zullen maken om je woning binnen te dringen. Aarzel dus niet om hiernaar te vragen tijdens je bezoek bij Bruynseels-Vochten!

Rolluiken om ook je ramen inbraakveilig te maken

Wil je echt de puntjes op de i zetten, wat veiligheid betreft (verstandig!)? Dan raden we aan om ook eens te vragen naar onze rolluiken: deze brengen in eerste plaats een beter leefcomfort met zich mee – maar bieden daarnaast ook nog eens een heel nieuwe dimensie aan inbraakbeveiliging.

Jouw rolluik is tenslotte gemaakt van PVC of aluminium: bijzonder harde en stevige materialen, die bijna niet te vervormen zijn. Wanneer jouw woning voorzien is van een anti-inbraakdeur met inbraakwerend glas én rolluiken voor de ramen? Geloof ons: dan zullen de dieven jouw huis snel overslaan.

Meer weten over hoe wij jouw woning beveiligen?

Wat we je nu vertelden, da’s tenslotte maar het topje van de ijsberg. Meer weten hoe wij - en onze partners - jouw woning nog zoal kunnen beschermen tegen inbraak? Kom eens langs en dan vertellen we je er graag alles over.

Ik kom eens langs!

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Veranda's Tips

Hoeveel kost een veranda?

Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Condens op je ramen: hoe vermijden?

Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

De voordelen van een vliegenraam

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC Tips

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen Inspiratie

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Menu