Beveiligde deur

Nieuwe deuren kiezen: hoe doe je dat?

Wij geven enkele tips mee. 

Nieuwe deuren kiezen: hoe doe je dat?

Zodus. Je staat aan het begin van een spannende reis: het bouwen of renoveren van jouw droomhuisje. En dan moet je aan 1001 dingen denken. Van het kiezen van de ramen, tot het plaatsen van een keuken – en alles daartussen. En dan zijn er natuurlijk nog die deuren die je moet kiezen: hoe doe je dat?


Wel, wij vergelijken de deuren altijd met het visitekaartje van je woning. Het is het allereerste en allerlaatste wat je bezoekers zien, dus je wil ervoor zorgen dat deze er piekfijn uitzien. We helpen je graag tijdens een vrijblijvende afspraak, maar we geven je graag ook enkele tips mee die je zullen helpen bij het deuren kiezen. Hier gaan we! 


Gratis offerte voor jouw deuren?

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag een gratis offerte

#1 Denk na over onderhoud

Tja, we gaan er niet om liegen, hé. Wanneer we mogen kiezen tussen poetsen en leuke dingen doen… dan zal poetsen regelmatig het onderspit delven. En dat begrijpen we! Jammer genoeg zorgt een vuile of slecht verzorgde voordeur vaak voor een algemeen slordig uitzicht van de woning. Willen we niet!

Daarom stellen wij met veel vertrouwen onze materialen naar keuze voor: PVC en aluminium. PVC haalt z’n grootste kracht uit de fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Aluminium staat dan weer bekend om z’n onwrikbaarheid. Enneuh… beide halen ze 10 op 10 voor onderhoudsvriendelijkheid!

Enneuh… wil je toch echt graag hout, ook al vraagt dat om veel onderhoud? Dan stellen we je graag voor aan onze PVC in houtstructuur: de authentieke charme van hout met alle onderhouds- en prijsvoordelen van PVC. Wauw!

#2 Houd de stijl van de woning in het achterhoofd

Ook heel belangrijk (en iets waarvoor je natuurlijk ook terecht kan bij onze stijlexperts). Het kan tenslotte goed zijn dat je een bepaald type deur heel mooi vindt, maar wees zeker ook kritisch genoeg. Want, ja… past dit type deur wel in de stijl van de woning?

Wel, gelukkig zijn de regels’ wat deuren kiezen betreft niet meer zo strak als vroeger. Tegenwoordig lijkt het allemaal – binnen de juiste normen, natuurlijk – te mogen: een moderne deur in een pastorijwoning of een ambachtelijke deur in een design woning? Kies maar.

Maar… zorg er wel voor dat het totaalplaatje nog klopt: stijlvol eclectisch kan, zonder het juiste advies, al snel rommelig en onbegrijpelijk worden. Schakel daarom altijd een expert in voor het nodige stijladvies. Je zal hier geen spijt van hebben, beloofd!

#3 Denk na over inbraakbeveiliging 

Ook belangrijk, natuurlijk! Je investeert tenslotte heel wat tijd, geld en moeite in je nieuwe woning. Dan hou je dat kleine koninkrijk natuurlijk het allerliefst helemaal voor jezelf, zonder onwelkome dieven die binnendringen. Daarom is het belangrijk om na te denken over een alarmsysteem in de eerste plaats, maar ook over anti-inbraakdeuren in de tweede plaats.

Gelukkig hoef je bij ons niet tussen veilige en mooie deuren te kiezen: wij bieden ze simpelweg allebei aan. Zo, dat is ook weer opgelost!

#4 Informeer jezelf over isolatie

Of het nu gaat over je ramen, vloeren, muren of deuren: rekening houden met isolatie moet al-tijd. Tenminste, wanneer je graag wat budget overhoudt op het einde van het jaar. Door goed te isoleren, bespaar je tenslotte honderden euro’s aan onnodige stookkosten! 

Het is dus belangrijk dat je weet welke U‑waarde jouw nieuwe voordeur heeft (kort door de bocht: hoe kleiner de waarde, hoe beter de isolatie). Vraag ons daarom zeker naar de akoestische en thermische prestaties van onze deuren.

#5 Kom langs bij Bruynseels-Vochten voor meer informatie!

Hihi, betrapt: niet echt een tip, natuurlijk. Maar die tips, die geven we je véél liever in t echt. Zo kunnen we er beter in detail op verder gaan – en is de conversatie niet eenzijdig. 

Wij zijn héél benieuwd naar jouw plannen en helpen je graag de perfecte nieuwe deur te kiezen. Kom je snel eens langs voor een vrijblijvend gesprek? Dan stellen we je graag voor aan onze deuren – en kan je misschien ineens al kiezen. Tot snel! 

Gratis offerte voor jouw deuren?

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag een gratis offerte

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Veranda's Tips

Hoeveel kost een veranda?

Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Condens op je ramen: hoe vermijden?

Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

De voordelen van een vliegenraam

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC Tips

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen Inspiratie

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Menu