logo
Verschillende profielen voor jouw ramen

Verschillende profielen voor jouw ramen

Verschillende profielen voor jouw ramen

Wanneer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natuurlijk aandacht voor je glas. Daarnaast is ook het materiaal voor jouw raamprofiel een belangrijke keuze. Daarom heb je bij Bruynseels-Vochten een ruim assortiment aan profielen. Kies voor PVC, aluminium of een houtlook. Elk materiaal heeft voor- en nadelen.

Raamprofielen kiezen

Het profiel van jouw raam is minstens even belangrijk als de beglazing zelf. Raamprofielen zijn bepalend voor de isolatiewaarde, de uitstraling en het onderhoud van jouw woning. Zowel aluminium als PVC profielen zijn onderhoudsvriendelijk, kleur- en slijtvast. Om de keuze voor jou wat overzichtelijker te maken, zetten we kenmerken even op een rijtje.

PVC profielen

PVC profielen kunnen tegen een stootje en hebben dan ook weinig onderhoud nodig. De hevigste regenvlagen of de heetste hittegolf: deze profielen doorstaan het allemaal. Daarnaast heeft PVC een hoge isolatiewaarde (zowel warmte- als geluidsisolatie). Dat is goed nieuws voor het milieu én je portefeuille. Dan komen we ten slotte bij de uitstraling. Bij profielen in PVC is een grote keuze aan kleuren mogelijk. Je kan zelfs een authentieke look geven aan je huis met een houtlook.

Aluminium profielen

Aluminium profielen zijn net als PVC profielen duurzaam en hebben een hoge isolatiewaarde. Ook aluminium is makkelijk te onderhouden. Er is voor dit materiaal zelfs een nog groter aanbod aan kleuren dan voor PVC. Dankzij het lichte materiaal geeft aluminium een strakke uitstraling.

Nog aan het twijfelen? Vind meer informatie over aluminium of pvc op onze website. Bekijk ook de kostprijs van nieuwe ramen.

footer

Meer informatie over onze verschillende type profielen?

We maken graag tijd om je plannen te bekijken en een vrijblijvende offerte op te maken voor jouw soorten ramen.

Maak een afspraak