Inbraakveiligheid_tips_ramen_deuren

Inbraakbeveiliging bij ramen en deuren: zo werkt het!

Je leest erover in de krant, hoort het van vrienden of kennissen – en hoopt dan stilletjes dat het jou nooit zal overkomen. Jaarlijks is een groot aantal Belgische gezinnen slachtoffer van inbraak – en dit cijfer lijkt maar niet te dalen. Daarom is het belangrijk dat jij als bewoner de nodige maatregelen neemt om de dieven in kwestie af te schrikken of op zijn minst te ontmoedigen. 


Zeker in de winter, wanneer het sneller én langer donker is, zien we een toename aan inbraken. En aangezien wij in België wonen – en donkere winters ons typeren – doe jij er goed aan om je woning zo goed mogelijk te pantseren tegen ongewenst bezoek. En om dat te bekomen, begint alles bij de beveiliging van jouw ramen en deuren.

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

Wij staan je bij

Gelukkig kan jij bij Bruynseels-Vochten rekenen op de nodige kennis wat inbraakbeveiliging betreft – en helpen wij je graag met het nemen van de nodige maatregelen. We geven je alvast enkele tips en tricks mee – maar contacteer ons gerust voor een afspraak! Dan geven we je nog meer informatie en stellen we je voor aan onze verschillende soorten sloten en beveiliging. Hier gaan we! 

Gezond verstand

Inbrekers gaan natuurlijk niet enkel​‘s nachts, maar ook overdag te werk: vaak ben jij dan op kantoor, of misschien houden ze wel in de gaten wanneer jij je klaarmaakt om op vakantie te vertrekken. 

Gebruik daarom je gezond verstand wanneer je je woning verlaat. Controleer even of alle ramen en buitendeuren afgesloten zijn, en of je garagepoort wel goed vergrendeld is. 

Daarnaast zorg je er best voor dat je waardevolle zaken (zoals die nieuwe smart TV of knappe computer) niet in het zicht laat liggen wanneer je het huis verlaat: deze zijn tenslotte allemaal uitnodigingen voor inbrekers. Verberg al je waardevolle bezittingen dus maar – of plaats ze duidelijk achter slot en grendel. Goed nadenken over hoe je je huis achterlaat, da’s alvast de eerste stap naar goede inbraakbeveiliging!

Beveilig je ramen en deuren met kwalitatieve sloten

Eerst en vooral is het een goed idee om je ramen en deuren een upgrade te geven in de vorm van veiligheidssloten. En als we echt mogen kiezen, dan zeggen we dat je voor je buitendeuren liefst een meerpuntsluiting kiest: deze – je raadt het nooit – zorgt ervoor dat je deur op meerdere punten op slot zit, wat natuurlijk stukken moeilijker is om te forceren. Zo’n slot kan dus al wel tellen wat inbraakbeveiliging betreft!

Kies daarnaast ook voor een slot met het SKG-keurmerk. Dit zorgt niet enkel voor een goeie inbraakbeveiliging van je woning, maar is zelfs zo gerenommeerd dat het inbrekers afschrikt.

Opgelet

Let wel: een duur en kwalitatief slot, dat heeft enkel zin als je ramen van goede kwaliteit zijn. Met andere woorden: is jouw oude, houten raam dringend aan vervanging toe omdat het hier en daar al aan het rotten is? Dan zal zelfs een SKG-keurmerk weinig verhelpen – en denk je best eerder aan een volledige vervanging van je raam. Het zijn tenslotte de zwakke en verouderde plekken in je woning waar die dieven naar op zoek zijn! 

Veilig verluchten

Hou je ervan om thuis te komen in een frisse en goed verluchte woning? Dan is de kans groot dat jij je ramen overdag op kiepstand laat staan. Jammer genoeg is ook dit een uitnodiging voor inbrekers – en een eitje om te forceren en zo bij je binnen te geraken.

Wil je toch graag je woonst verluchten wanneer jij niet thuis bent? Dan zijn ventilatieroosters dé perfecte oplossing om dit te bekomen, zonder inbraak te riskeren. Aarzel niet om ons te contacteren om hier meer informatie over te krijgen. 

Nieuwe ramen: de perfecte inbraakbeveiliging

Nieuwe ramen en deuren zijn vandaag zo geproduceerd dat ze bijzonder goed bestand zijn tegen inbraken. Niet alleen zijn onze favoriete materialen PVC en aluminium ijzersterk en bestand tegen forceren, ook onze beglazing is van de hoogste kwaliteit – waardoor inbrekers ze niet zo eenvoudig zullen inslaan. 

Kom gerust eens langs om meer te weten te komen over de rol van nieuwe ramen in jouw plan voor inbraakbeveiliging. Wij leggen het rustig uit, beantwoorden al jouw vragen – en maken indien gewenst een plan op maat op.

Budget over? Overweeg eens rolluiken en/​of beveiligingsglas tegen inbraak!

En wil je het echt goed doen – en nog een stapje verder gaan? Dan is het altijd een goed idee om voor beveiligingsglas te kiezen. 

Daarnaast zijn ook rolluiken bijzonder effectief tegen inbrekers, zolang ze niet op te tillen zijn. Maak zeker een afspraak in één van onze showrooms – en dan vertellen wij je van A tot Z hoe wij je kunnen helpen wat inbraakbeveiliging betreft. Klaar om jouw huis te transformeren een oninneembaar fort?

Meer weten over inbraakbeveiliging?

Dan zit jij aan het juiste adres. Bij Bruynseels-Vochten kan jij rekenen op al het nodige advies én materiaal om inbraken tegen te gaan – en je veiliger te voelen in je eigen stekje. Van sloten tot inbraakwerend glas, van slimme tips tot stevige rolluiken: wij helpen graag mee om jouw woning om te toveren tot een gepantserd fort waar geen enkele inbreker binnen kan. Tot snel? 

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!
Menu