Ramen_Deuren_Antwerpen_Noorderlaan_9

Hier moet je op letten bij de afwerking van je ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Afgewerkte binnenkant: zorgt voor één geheel

Je interieur is voor jou natuurlijk super belangrijk. Alles moet mooi afgewerkt zijn, ook de binnenkant van je ramen. Zo vormt je woning een mooi geheel. Daarom kan je zelf kiezen welke afwerking jouw voorkeur draagt. Kies voor dagkantprofielen, een vensterbank en/​of afdichting.

Dagkantprofielen

Als je een mooie overgang wil tussen raam en muur, kies je best voor dagkantprofielen. Deze isoleren goed, zijn stijlvol en te verkrijgen in verschillende materialen. Denk aan MDF, gyproc, PVC of volschuim.

Vensterbank

Een vensterbank is niet alleen praktisch om iets op te zetten, het is ook onderhoudsvriendelijk, krasvast, UV-bestendig en waterafstotend. Wist je dat vensterbanken voordien voornamelijk gebruikt werden als zitplek? Dat kan natuurlijk nog altijd. Zo bespaar je weer wat ruimte.

Afdichting

Deze afwerking is voornamelijk belangrijk voor de isolatie. Een goede afdichting is belangrijk om je ramen lucht- en tochtdicht te maken. Het zorgt voor goede isolatie waardoor warmte of koude niet naar binnen kan.

Afgewerkte buitenkant: verhoogt de levensduur

Je gevel, ramen én deuren bepalen samen de uitstraling van je huis. Dankzij een piekfijne afwerking van deze drie kan je zorgen voor een mooi geïntegreerd geheel. Als we het dan specifiek over ramen hebben, zien we dat dorpels erg functioneel zijn. Water voert snel en gemakkelijk af na een hevige regenbui waardoor water zich niet ophoopt bij het kozijn. Extra opvulling is ook een goede optie om ervoor te zorgen dat het raam mooi aansluit op je gevel. Hoe beter de afwerking aan de buitenkant, hoe langer je ramen zullen meegaan. Ze moeten dan ook heel wat stormen kunnen doorstaan…

Hoekverbinding: vermijd kieren en oneffenheden

Als je verschillende ramen hebt, wil je natuurlijk dat die mooi op elkaar aansluiten. Dat kan perfect dankzij een horizontale of diagonale hoekverbinding. Het voordeel? Je hebt geen last van kieren of oneffenheden: je ramen vormen een mooi geheel.

Extra mogelijkheden voor je raamafwerking

Naast de bovenvernoemde binnen‑, buiten‑, en hoekafwerking, heeft Bruynseels-Vochten nog andere extra’s in petto. Neem zeker een kijkje hoe je ramen nog meer kan personaliseren.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu