Steel look ramen

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs beter dan the real thing’.

Inspiratie voor steellook ramen?

Wil je van dichtbij zien hoe bijzonder steellook ramen zijn? Je bent van harte welkom in onze toonzalen! Onze experts geven je graag vrijblijvend advies op maat.

Kom langs!

Betaalbaar

Nieuwe stalen ramen kunnen erg mooi zijn, maar we kunnen niet om het prijskaartje heen. Ramen in staal zijn nu eenmaal heel erg duur en daardoor zeker niet voor iedereen een haalbare kaart. Steellook is een pak vriendelijker voor je budget én amper te onderscheiden van staal. Waarom zou je dus niet gaan voor aluminium steellook ramen?

Landelijk of modern

Ramen in steellook passen in elke stijl. Bij een modern gebouw met grote raampartijen creëren ze een loftsfeer of een industriële vibe’. Maar ook in een meer landelijke stijl komen ze helemaal tot hun recht. Het strakke van de steellook gaat zelfs heel mooi samen met een rustieke woning. Een pastorijwoning met ramen in steellook? Kan perfect!

Nieuwbouw en renovatie

Steellook ramen in stijlvolle nieuwbouw of voor een authentieke renovatie? Het kan allebei. Je kan de uitstraling van je woning helemaal veranderen met de typisch slanke steellook raamprofielen. Het zijn dan ook ramen met karakter en klasse.


Elegant

Typisch voor steellook ramen zijn de smalle raamprofielen. Daardoor ogen ze strak en elegant en laten ze extra veel licht binnen. Vaak hebben ze ook slanke onderverdelingen (kleinhouten) net zoals antieke stalen ramen.

Slijtvast en onderhoudsvriendelijk

Voor het onderhoud hoef je het zeker niet te laten: steellook ramen zijn slijtvast en heel gemakkelijk te onderhouden – zoals alle aluminium ramen. Je hoeft er alleen af en toe eens over te gaan met een vochtig doekje en wat pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Energiezuinig

Steellook aluminium ramen isoleren beter dan exemplaren in echt staal. Gooi jij je warmte liever niet door ramen en deuren, dan weet je dus wat te kiezen. De uiteindelijke isolatiewaarde van je steellook ramen kan je ook zelf nog beïnvloeden via het profiel en het type beglazing – dubbel of driedubbel. Voor koudebruggen en condensvorming hoef je bij steellook ramen al helemaal niet te vrezen.

Kleuren

Meestal zie je steellook ramen in zwart maar je kan zeker ook een andere RAL-kleur kiezen. Wat dacht je van donkerbruin, antracietgrijs of mosgroen? Je kan de kleur van je steellook ramen mooi afstemmen op die van je gevel, of net gaan voor een opvallend contrast.

Inspiratie voor steellook ramen?

Wil je van dichtbij zien hoe bijzonder steellook ramen zijn? Je bent van harte welkom in onze toonzalen! Onze experts geven je graag vrijblijvend advies op maat.

Kom langs!

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Ramen Isolatie Budget

Dubbel of driedubbel glas?

vr 11 jun. 2021
De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakke…
Ontdek er hier meer over
Ramen

Hoe veilig is een schuifraam?

di 20 apr. 2021
Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

za 03 apr. 2021
Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen

De voordelen van een vliegenraam

wo 24 mrt. 2021
Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen

Condens op je ramen: hoe vermijden?

wo 17 mrt. 2021
Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Veranda's

Hoeveel kost een veranda?

wo 10 mrt. 2021
Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Menu