Veranda_Bijbouw_Brecht_06

Hoe verloopt de plaatsing van een veranda?

Wil jij de grondoppervlakte van je woning vergroten? Of wil je een gezellige leefhoek bouwen met zicht op je tuin? Dat klinkt alsof het tijd is om een veranda te plaatsen. Bij Bruynseels-Vochten kennen we daar wel wat van. We loodsen je graag door het hele proces, van het eerste contact tot de plaatsing en nazorg. 


Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de plaatsing van een veranda - of sta je te springen om aan de slag te gaan? Maak dan zeker een afspraak in één van onze showrooms. Dan vertellen wij je alles wat je wil weten – en gaan we zo snel mogelijk aan de slag met jouw droomproject. Tot snel?


Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer

Hoe wordt een veranda geplaatst?

Hoe gaan we bij Bruynseels-Vochten te werk om jouw leefveranda te maken, vraag je? Altijd via hetzelfde stappenplan, want dat garandeert kwaliteit en een vlot verloop. Dit zijn de stappen die we samen met jou ondernemen voor we je veranda plaatsen: 

1. Jij vertelt ons wat je wil

Voordat we een akkoord bereiken, nemen we uitgebreid de tijd om te ontdekken wie jij bent en wat jij wil —of dat nu gebeurt via ons contactformulier of tijdens een bezoekje aan onze toonzaal. 

We geven je helder en persoonlijk advies over stijl, esthetiek, comfort, functionaliteit, energiezuinigheid en isolatie. In deze fase bespreken we ook de materiaalkeuze, het budget en eventuele extra’s. Daaruit komt dan een duidelijke en gedetailleerde offerte voort. 

Dit zijn de voornaamste zaken die we moeten weten vooraleer we aan de slag kunnen gaan met de plaatsing van jouw nieuwe veranda:

Welk materiaal wil je gebruiken?

Wil je een landelijke veranda – of eerder een modern exemplaar? Dit is belangrijk om te weten, zodat we de algehele look en feel van je veranda kunnen bepalen. Daarnaast zal het ook de materiaalkeuze bepalen: PVC wordt meestal gekozen voor een landelijke en authentieke stijl, aluminium past dan weer beter bij een moderne en strakke veranda. 

En maak je geen zorgen: beide materialen zijn hoogkwalitatief en komen met hun specifieke voordelen: aluminium is geschikt voor grote glaspartijen en isoleert goed, PVC is iets goedkoper en verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren. De keuze hangt volledig af van jouw wensen en prioriteiten.

Wat is jouw budget?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag​’Hoeveel kost een veranda?’, omdat die prijs afhankelijk is van heel wat factoren. De grootte, materialen, beglazing en stijl van je veranda hebben allemaal een impact op het finale prijskaartje, en dus ook op hoe je veranda er uiteindelijk gaat uitzien. Daarom kan je bij ons een vrijblijvende offerte opvragen, waar we aan de hand van jouw wensen alvast beginnen met een algemene schatting. 

Wil je extraatjes in jouw veranda?

Wil je extra’s zoals domotica, verwarming of airco in je veranda? Vertel dit zeker aan onze experts — dan houden we daar alvast rekening mee bij het ontwerp van jouw veranda.

2. De plaatsing van een nieuwe veranda begint bij het ontwerp

Eens we naar jou hebben geluisterd en je droomveranda volledig voor ons zien, tekenen we een ontwerp uit. In deze fase nemen we ook even contact op met jouw architect en/​of aannemers, om te horen welke input zij kunnen toevoegen over jouw project. 

In de ontwerpfase van jouw veranda, kan je alvast rekenen op deze drie beloftes: 

Altijd maatwerk

Onze veranda’s zijn altijd op maat gebouwd. Zo garanderen we dat jij de veranda krijgt waar je al zo lang van droomt —en dat deze tot in de puntjes uitgewerkt is.

30 jaar ervaring

Bruynseels-Vochten is een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring. De oprichters, Guido Bruynseels en Marcel Vochten, werken zelf nog steeds mee in het bedrijf. 

Deskundige mensen en topmerken

We rekenen enkel op de beste mensen en de beste merken. Met andere woorden: onze vakmensen zijn echte experts in hun vak die werken in een professionele omgeving met de modernste productietechnieken. Daarnaast werken we met gerenommeerde en innovatieve leveranciers, zoals Veka, Reynaers, Sprimoglass en Renson.

3. Jij gaat expliciet akkoord met ons voorstel

We hebben jou ons deskundig advies gegeven – en het ontwerp voor jouw nieuwe woonveranda ligt klaar. Klaar om te gaan! Maar vooraleer we beginnen met de plaatsing van jouw nieuwe veranda, vragen wij eerst jouw expliciet akkoord om samen te werken. Eens dat akkoord is gegeven gaan we samen aan de slag. Spannend, hé?

4. We starten samen jouw project op

In deze fase gaan wij zo snel mogelijk van start. Als je een bouwvergunning nodig hebt, volgen wij de aanvraag voor die vergunning op. Daarna doen een laatste opmeting en technische studie bij jou thuis, en beginnen we aan de assemblage van de nodige profielen in onze werkruimte in Kalmthout. 

Wanneer die profielen klaar zijn, komen onze vakmensen langs bij jou thuis om je veranda precies te plaatsen zoals jij het wil. Ze werken met de modernste technologie en gebruiken het juiste gereedschap om hun werk naar behoren uit te voeren.

5. We vergeten jouw premies niet

Tijdens de plaatsing helpen we jou ten volste profiteren van je recht op premies en subsidies. We laten je weten wat er op het moment van jouw bouwproject van kracht is – en als jij ons dan alle nodige documenten bezorgt, doen wij de rest! 

Heb je vragen over premies voor je veranda? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen je graag verder. En als we zelf niet kunnen helpen, verwijzen we je met plezier door naar de instanties die dat wel kunnen.

6. Je krijgt garantie en service na verkoop

Of je nu kiest voor een strakke veranda in aluminium of een landelijk pvc-exemplaar: al onze leefveranda’s dragen dezelfde exclusieve kwaliteitsstempel. Na verkoop en plaatsing geniet je van 10 jaar garantie. Zo overtuigd van onze meerwaarde zijn we.

Klaar voor de plaatsing van jouw eigen veranda?

Zo — nu weet je perfect hoe de plaatsing van een veranda bij Bruynseels-Vochten eraan toegaat. Heb je nog vragen over jouw droomveranda? Of sta je al te springen om erin te vliegen? Laat ons dan snel iets weten. Kom gerust eens langs in onze showroom om kennis te maken – en/​of vraag jouw geheel gratis en vrijblijvende offerte aan. Tot gauw?

Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer
Menu