Meuris open schuifraam

Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je dat doet, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker.

Een veilig schuifraam nodig?

Kom een kijkje nemen in een van onze toonzalen en laat je adviseren door onze experts.

Ik kom langs!

Schuifraam of deur?

Een schuifraam of toch een opendraaiende deur? Laat je niet tegenhouden door twijfels over de beveiliging: een schuifraam is even veilig als een gewone deur, als je maar zorgt voor de nodige inbraakbeveiliging. Voor een brede raampartij kan een schuifraam zeker de beste keuze zijn: het is breder uit te voeren, ruimtebesparend en het maakt van je binnen- en buitenruimte een mooi geheel. Als dat is wat je graag wil, ga dan voor een schuifraam.

Uithefbeveiliging

Hoe stevig je schuifraam ook is, als je het onvoldoende beveiligt is het voor inbrekers een koud kunstje om het slot open te breken en je schuifraam uit de rails te tillen. Gelukkig bestaat er ook iets als uithefbeveiliging, waardoor je schuifraam gewoon op zijn plaats blijft zitten. Zeker een aanrader dus!

Rolluiken als barrière

Rolluiken zijn altijd een goede barrière tegen inbrekers. Ook voor schuiframen kan je rolluiken voorzien. Je krijgt er meteen meer privacy mee en je isoleert je woning nog beter. Of je nu opteert voor rolluiken in PVC of aluminium maakt voor de beveiliging niet veel uit. Het zijn allebei harde en sterke materialen die perfect geschikt zijn voor rolluiken. 

Glas waar je niet doorkomt

Maak je je echt zorgen omdat je schuifraam makkelijk toegankelijk is voor ongewenst bezoek? Als je wat afgelegen woont en je schuifraam zit aan de achterkant van je woning, dan investeer je best in inbraakwerend glas. Dit type glas is zo geproduceerd dat het extra hard is. Daardoor biedt het vijf keer meer weerstand dan gewoon glas. Je komt er dus niet zomaar door.

Met inbraakwerend glas hoef je trouwens niet in te boeten aan isolatiewaarde. Het geharde glas bestaat net zo goed als gewoon glas in verschillende soorten, van dubbel en driedubbel glas tot zonwerende en akoestische beglazing.

Veiligheidssloten

Gewone sloten zijn door inbrekers in een mum van tijd open te krijgen. Meerpuntsluitingen zijn daarom een betere optie voor je schuifraam. Zo’n type slot maakt je schuifraam vast op meerdere punten. Opgelet, het ene meerpuntsslot is het andere niet. Check daarom of je slot het SKG-keurmerk draagt. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Met een slot met SKG-keurmerk zit je dus gebeiteld.

Meer beveiligingstips

Inbraakbeveiliging voor een schuifraam is absoluut nodig, maar vergeet niet om ook rekening te houden met een paar eenvoudige huis-en-tuin-en-keukentips. 

  • Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huis altijd bewoond lijkt, ook wanneer je een tijd met vakantie gaat. 
  • De brievenbus elke dag door een buur laten leeghalen, het licht regelmatig doen aan- en uitgaan met een tijdschakelaar, … het ligt voor de hand maar het wordt toch vaak vergeten. 
  • Ook buitenverlichting, eventueel met bewegingssensoren, maakt je huis minder aantrekkelijk voor inbrekers. 
  • En natuurlijk: nooit een huissleutel buiten verstoppen!

Een veilig schuifraam nodig?

Kom een kijkje nemen in een van onze toonzalen en laat je adviseren door onze experts.

Ik kom langs!

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Ramen Isolatie Budget

Dubbel of driedubbel glas?

vr 11 jun. 2021
De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakke…
Ontdek er hier meer over
Ramen

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

zo 11 apr. 2021
Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

za 03 apr. 2021
Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen

De voordelen van een vliegenraam

wo 24 mrt. 2021
Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen

Condens op je ramen: hoe vermijden?

wo 17 mrt. 2021
Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Veranda's

Hoeveel kost een veranda?

wo 10 mrt. 2021
Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Menu