Header artesoi

Collega Kees vertelt over werken bij Bruynseels-Vochten

Bij Bruynseels-Vochten zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s: ons team blijft groeien, de projecten blijven binnenstromen – dus nieuw volk wordt aangemoedigd! Maar om de juiste mensen aan te trekken, moeten we kunnen aantonen waarom het een goed idee is om bij Bruynseels-Vochten te solliciteren.


Dat kunnen we uit naam van het bedrijf doen… of we laten de deskundigen aan het woord, natuurlijk: want enkel de werknemers kunnen écht en oprecht vertellen waarom het zo fijn werken is bij Bruynseels-Vochten. Daarom organiseren we enkele interviews met collega’s, zodat zij ons in eigen woorden kunnen vertellen wat ze van Bruynseels-Vochten vinden als werkplek. Vandaag is het de beurt aan Kees.

Werken bij Bruynseels-Vochten?

Vacatures

Hoi Kees! Stel jezelf eens voor!

Hallo! Ik ben Kees, en ik werk al sinds 10 augustus 2009 bij Bruynseels-Vochten als medewerker order ingave voor aluminium schrijnwerk. Dat doe ik specifiek voor onze klanten die hun ramen bestellen bij ons, maar ze wel zelf plaatsen.

Ik werk dus op den bureau, met handige glijdende uren: ik kan mijn werk redelijk flexibel instellen op wat het beste uitkomt met mijn kindjes. Over t algemeen werk ik in de voormiddag aan mijn mailbox en maak ik nieuwe orders aan. In de namiddag start ik de orders op door alle bestelling te versturen en deze aan te maken in de productieplaning.

Hoe kwam je bij Bruynseels-Vochten terecht?

Wel, als je van bij mij thuis naar de autostrade rijdt, passeer je Bruynseels-Vochten – en dat knappe kantoor springt in t oog! Tijdens mijn studie bouw- en houtkunde werden we in ons laatste jaar voorgesteld aan een aantal bedrijven, waarbij we ook op uitstap gingen bij Bruynseels-Vochten. Na die uitstap besloot ik om gewoon een keertje binnen te stappen en te gaan solliciteren…

Wie niet waagt…

Ik vroeg simpelweg of ze nog volk konden gebruiken, en voor ik t wist mocht ik aan een sollicitatie beginnen. Dat gesprek was echt super aangenaam. Ik kreeg een rondleiding door het gebouw, waaronder ook de bureau en het atelier – en daarna voerde ik ook een gesprek met meneer Vochten zelf. Die had gehoord van mijn spontane sollicitatie, en kwam me vertellen dat de deur openstond: ik mocht beginnen wanneer ik wou!

Dat was echt een supergoed gevoel: hij gaf me op dat moment meteen veel vertrouwen, wat toch uniek is voor een manneke dat net van t school komt. Ik snuffelde nog wat rond bij andere bedrijven, waaronder ook de gewone’ bouwsector, maar die spraken me niet aan. Want naast het feit dat mijn eerste kennismaking zo soepel verliep, ontdekte ik ook een nieuwsgierigheid naar de ramen- en deurensector: ik wou weten hoe dat allemaal werkte en precies in elkaar zat. Lang verhaal kort, dus: de knoop was bijzonder snel doorgehakt – en ik ben nu, 13 jaar later, nog altijd blij met die keuze! 

Wat is het favoriete deel van je job?

Dat is écht de schakel mogen zijn tussen klant en project – en ervoor zorgen dat alles goed verloopt, te onderzoeken of het puzzeltje volledig past. Ik dokter samen met de klant uit wat wel of niet lukt, wat we moeten voorzien in speciale gevallen – en wat we moeten doen om een project van A tot Z te doen klikken.

k Vind dat zalig! Zo had ik onlangs een project waarbij de klant koos voor het super populaire aluminium in steellook. Meestal wordt hier met een structuur van vierkantjes of rechthoekjes gewerkt, maar deze klant wou graag een structuur van honingraat in zijn raam. Die grote stukken waren geen probleem, maar voor de kleinere stukjes hebben we echt moeten uitvogelen hoe we dat gedaan krijgen. Na veel uittesten en opnieuw proberen – heerlijk – kwamen we tot een eindresultaat dat er echt prachtig uitziet. Daar ben ik dan wel écht fier op!

Hoe omschrijf jij Bruynseels-Vochten in drie woorden? 

Eerst en vooral, zijn wij als bedrijf echt vernieuwend. Wij proberen altijd mee te evolueren met de markt en de trends daarin. Zo hebben we onlangs ons atelier volledig geautomatiseerd en wordt ons opvolgsysteem gedigitaliseerd.

Verder denken wij altijd met de klant mee na over hét perfecte project – en volgen we de trend van de bouw nauwgezet op. Zo kunnen we onze klanten beloven om mee te zijn met alle vernieuwingen – en die hen ook te kunnen aanleveren.

En dat is niet alles…

Verder durf ik ook zeggen dat Bruynseels-Vochten als bedrijf super correct is: zowel naar klant als naar personeel toe. Zo bieden we altijd de scherpste prijzen aan – en zijn we niet uit op dikke winstmarges. Als er iets voorvalt, zoals een foutje in een product, zorgen we er altijd voor dat dit zo snel mogelijk in orde komt. Ook naar het personeel toe is het beleid correct: onze lonen worden super stipt betaald en er wordt echt rekening gehouden met elke collega zijn of haar noden.

Als laatste is ook die familiale sfeer vermeldenswaardig. Niet alleen omdat het tot op vandaag nog altijd een familiebedrijf is, waarbij de zonen het binnenkort gaan overnemen van de oprichters, maar ook qua interne sfeer. Iedereen hangt goed aan elkaar, er hangt een aangename en familiale vibe en er is veel en vlot teamwerk.

Zijn er veel doorgroeimogelijkheden?

Over het algemeen krijg je veel opportuniteiten om te leren, maar dan on the job in plaats van in een klaslokaal. Vaak gebeurt dat via een systeem van leermeesters, waar je op korte tijd veel te leren krijgt. 

Verder hebben we soms ook speciale avant-garde projecten: de monteurs (dit gaat zowel over het maken in het atelier alsook, de plaatsers) gaan dan cursussen volgen bij onze partner Reynaers om deze projecten te mogen opnemen.

Wat is het grootste voordeel aan werken bij Bruynseels-Vochten?

Da’s voor mij wel echt de leuke collega’s en de familiale werksfeer. Over het algemeen komt iedereen goed met elkaar overeen – en als dat niet zo is, wordt er altijd naar een oplossing gezocht.

Verder werken wij in een groot bedrijf met veel capaciteiten en opportuniteiten, zonder een mega boîte te zijn waar je maar een nummer bent. We hebben genoeg zekerheid door onze positie in de markt, waardoor we jobzekerheid hebben. Daarnaast wordt er gewoon in t algemeen écht goed voor ons gezorgd en kunnen we rekenen op het beleid.

Stel…

… je werkt supergraag bij Bruynseels-Vochten, maar er lukt écht iets niet of je krijgt iets niet onder de knie. In plaats van je buiten te gooien, gaan ze altijd op zoek naar een ander plekje in het bedrijf.

Zo had een collega van mij zware rugproblemen, wat zijn job als plaatser belemmerde. Hij werd uiteindelijk opgeleid tot opmeter, om de impact van zijn job op zijn fysieke gezondheid te minimaliseren. Da’s fantastisch, toch?

Heb je nog iets extra te vertellen over werken bij Bruynseels-Vochten?

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed de sfeer hier is. We hebben misschien geen zotte teambuildings of een hippe pingpongtafel, maar dat is niet nodig wanneer je zo’n goeie band hebt met je collega’s.

En ook met het management, trouwens: mijn band is ook met mijn leidinggevenden goed. Zij zitten niet in een apart bazenkot, maar werken gewoon tussen ons in. Alles kan meteen besproken worden en er is geen sprake van een afstandelijke hiërarchie. En dat vind ik superknap! 

Binnenkort samenwerken met Kees?

Dat kan! Ontdek snel onze openstaande vacatures – en solliciteer vandaag nog. Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten. Tot snel?

Werken bij Bruynseels-Vochten?

Vacatures
Menu