Rolluiken

De voordelen van rolluiken van Bruynseels-Vochten

Als het gaat om het verbeteren van je huis, zijn rolluiken misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn deze veelzijdige raambedekkingen een uitstekende toevoeging aan elke woning. Rolluiken bieden verschillende voordelen op het gebied van comfort, veiligheid en stijl. In deze blog ontdek je waarom rolluiken van Bruynseels-Vochten een slimme investering zijn voor jouw huis.

Temperatuurbeheer en energiebesparing

Rolluiken fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen. In de zomer houden ze de hitte buiten, waardoor je huis koeler blijft. Dit zorgt ervoor dat je minder snel je airconditioning moet gebruiken. In de winter houden rolluike de kou buiten, wat resulteert in lagere stookkosten. Dit betekent dat je het hele jaar door kunt genieten van een aangenamere temperatuur in je huis en tegelijkertijd energie bespaart.

Privacy en lichtregeling

Met rolluiken heb je de volledige controle over je privacy en de hoeveelheid lichtinval in je huis. Er zijn verschillende mensen die zich thuis wat bekeken voelen van buiten. Dit kan je dus oplossen door de rolluiken volledig te sluiten. Je kan je rolluik ook deels open laten zodat er toch nog voldoende licht binnenkomt. Dit maakt rolluiken ideaal voor slaapkamers, badkamers en andere ruimtes waar privacy belangrijk is.

Veiligheid en inbraakpreventie

Rolluiken werken ook als een fysieke barrière voor potentiële indringers van je huis. Het is veel moeilijker voor inbrekers om toegang te krijgen tot je huis als rolluiken stevig gesloten zijn. Dit geeft je gemoedsrust, vooral als je op vakantie bent of s nachts slaapt.

Geluidsisolatie

Rolluiken bieden ook geluidsisolatie. Ze verminderen geluidsoverlast van buitenaf, zoals verkeer, buren of lawaaierige omgevingen. Dit is enorm handig wanneer je in een drukke straat woont. Zonder rolluiken komt het lawaai makkelijker in huis. Hierdoor kun je genieten van een rustige en vredige leefomgeving.

Verschillende soorten

Bij Bruynseels-Vochten hebben we meerdere soorten rolluiken: Voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken zijn rolluiken die volledig in de spouw zijn ingebouwd. Dit zorgt er voor dat de rolluiken niet zichtbaar zijn wanneer ze zijn geopend. Er is dus enkel iets van de rolluik te zien wanneer ze naar beneden gelaten wordt. 

Voorzetrolluiken zijn heel gemakkelijk om te installeren, op eender welk moment. Er zijn twee mogelijke manieren voor voorzetrolluiken: met een kast tegen de gevel of ingebouwd in het raamkozijn. De kast van de rolluik kan oftewel rond of schuin afgemaakt worden. Je kan dus kiezen voor wat het beste bij jouw woning past. 

Als laatste heb je nog de opbouwrolluiken. Deze worden altijd samen met je ramen en deuren geplaatst. Dit zorgt ervoor dat deze soort rolluik perfect is voor een nieuwbouw of wanneer je je ramen volledig gaat vervangen. Het systeem van opbouwrolluiken is grotendeels hetzelfde als inbouwrolluiken. 

Het voordeel aan opbouwrolluiken is dat ze perfect geïsoleerd en aansluitbaar zijn op het raamkozijn. De afwerking moet niet meer door een professional gedaan worden aangezien dit perfect bij het interieur van je huis past.

Bescherming tegen weersinvloeden

Rolluiken fungeren als bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Ze kunnen je ramen beschermen tegen hagel, harde regen en zelfs vandalisme. Dit verlengt de levensduur van je ramen en bespaart je op lange termijn kosten voor reparaties.

Kortom, rolluiken zijn een waardevolle toevoeging aan je huis die zorgen voor comfort, veiligheid en stijl. Overweeg Bruynseels-Vochten rolluiken als een slimme investering om optimaal te profiteren van deze voordelen en je huis te verbeteren op verschillende niveaus.

Menu