Aluminium ramen Fierens

Schuiframen brengen heel wat voordelen met zich mee

Wat jij moet weten over schuiframen? Wij vertellen het je!

Tegenwoordig zijn schuiframen bijna niet meer weg te denken uit een moderne manier van wonen. Je vindt ze in bijna elke woning terug – en ook wij merken dat die schuiframen aan een serieuze opmars bezig zijn. Allemaal goed en wel, maar waarom zijn deze toppers zo’n goede investering – en welke voordelen brengen ze allemaal met zich mee? Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij na het lezen van deze blog een echte schuifraamspecialist bent. Hier gaan we!


Jouw eigen schuifraam?

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren?

Gratis offerte graag!

#1 Creëer een zee van ruimte door implementatie van schuiframen

Eerst en vooral, moeten we praten over de toegevoegde efficiëntie-dimensie die onze schuiframen met zich meebrengen. Dit type raam neemt immers bijzonder weinig ruimte in beslag, waardoor het een ideale keuze is om in een iets kleinere woning te integreren. Maar maak je geen zorgen: ook in grotere woningen is het een goed idee om schuiframen te installeren. Ze zorgen immers voor een minimale overgang tussen binnen en buiten – waardoor je de ruimte in huis optimaal benut en in de schijnwerpers zet. Je hebt het misschien al door… maar de efficiëntie van die schuifraam zorgt in elk type woning voor een mooie en handige oplossing die het unieke karakter van jouw thuisje des te meer zal onderstrepen. Oh, en spraken we al over de lange levensduur van een schuifraam? Ongetwijfeld de moeite waard dus.

#2 Breng dynamiek in huis door extra doorgang te voorzien

Ben jij een echt buitenmens – en hou je de grens tussen binnen en buiten liefst zo onzichtbaar mogelijk? Dan is het een fantastisch idee om een schuifraam te voorzien als doorgang naar tuin, terras en/​of balkon. Op deze manier kan je gemakkelijk binnen en weer buiten stappen – maar heb je geen verlies aan licht zoals je met deuren wel gauw hebt. Met andere woorden: door voor een schuifraam als doorgang tussen binnen en buiten te kiezen, kies je voor een dynamische verbinding die interieur en exterieur harmonisch met elkaar verenigt.

#3 Geniet van variatie door de verschillende types schuiframen

Natuurlijk moet je niet settelen voor de one-size-fits-all schuifraam: er zijn immers een aantal verschillende types waaruit je kan kiezen. Zo kan jij er zeker van zijn dat je schuifraam naadloos aansluit op de stijl van de gehele woning – en op wat jij gewoon het meest gebruiksvriendelijk vindt, natuurlijk. Kies bijvoorbeeld voor één van deze types:

Hefschuifraam

Dit type schuifraam is ideaal voor grotere en iets zwaardere raampartijen. Met behulp van het vernuftig mechanisme til je de vleugel op, waarna je het raam eenvoudig open schuift. Het hefschuifraam is uitgerust met rubberen dichtingen, wat garant staat voor perfecte lucht- en waterdichtheid.

Kiepschuifraam

Het kiepschuifraam is dan weer perfect voor een iets beperkter raamoppervlak. Omdat je het raam niet enkel kan openschuiven, maar ook op een kier kan zetten, kan het systeem iets minder zware vleugels dragen. Dit type schuifraam is perfect voor diegenen die graag een constante circulatie aan frisse lucht in huis hebben, zonder hun raam wagenwijd open te moeten zetten. En natuurlijk kan je ook bij het kiepschuifraam zeker zijn van uitmuntende lucht- en waterdichtheid.

Vouwschuifraam

Ben jij een doorgewinterde fan van die moderne en strakke look in een interieur? Kan het voor jou niet vernieuwend en trendy genoeg zijn? Aha! Dan hebben wij dé ultieme raampartij voor jou. Die hedendaagse vouwschuiframen zijn immers de jongste trend op gebied van schuiframen, waardoor ze niet kunnen ontbreken in jouw strakke interieur. Het vouwschuifraam bestaat uit verschillende delen die je allemaal samen kan samenvouwen. Op deze manier creëer je een groot raamoppervlak. Handig, mooi én trendy!

Overtuigd of toch nog wat vragen? Contacteer ons voor schuifraam-expertise aan huis!

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren? Geen enkel probleem: ons warm Bruynseels-Vochten-team schuift met veel plezier de voeten onder tafel om samen met jou het totaalplaatje te bespreken. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Jouw eigen schuifraam?

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren?

Gratis offerte graag!

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Veranda's Tips

Hoeveel kost een veranda?

Je droomt van een veranda, maar past zo’n project wel binnen je budget? Gelukkig bestaan veranda’s in heel veel soorten, maten en afwerkingen. Ook het budget kan dus sterk variëren. Aan jou de keuze. En daarna: genieten maar!
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je d…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Condens op je ramen: hoe vermijden?

Condens op je ramen: is dat reden tot paniek? Niet meteen, maar het is wel beter om condens te vermijden. Condens is namelijk een teken dat je te veel vocht in huis hebt en dat is niet ideaal. Door een te hoge luchtvochtigheid kan je schim…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

De voordelen van een vliegenraam

Vliegenramen – de naam zegt het zelf – zitten in je raam en houden vliegen tegen, maar ze hebben ook nog andere voordelen. Als je nieuwe ramen koopt, neem je er dus best meteen ook een vliegenraam bij. Achteraf nog een vliegenraam op maat …
Ontdek er hier meer over
Ramen Aluminium PVC Tips

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven…
Ontdek er hier meer over
Ramen Inspiratie

Steellook ramen: wat, hoe en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs bet…
Ontdek er hier meer over
Menu