Aluminium ramen Fierens

De voordelen van schuiframen

Tegenwoordig zijn schuiframen bijna niet meer weg te denken uit een moderne manier van wonen. Je vindt ze in bijna elke woning terug – en ook wij merken dat die schuiframen aan een serieuze opmars bezig zijn. Allemaal goed en wel, maar waarom zijn deze toppers zo’n goede investering, welke voordelen brengen ze allemaal met zich mee en welke soorten schuiframen zijn er zoal? 


Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij na het lezen van deze blog een echte schuifraamspecialist bent. Hier gaan we!


Jouw eigen schuifraam?

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren?

Gratis offerte graag!

Waarom schuiframen?

Iedereen die eerder al koos voor schuiframen, die weet het: da’s een goed idee. Niet alleen komen ze met een bijzonder groot gebruiksgemak, maar ze brengen ook een heel nieuwe wind in je bestaande interieur.

Zo kan de introductie van schuiframen in je woning een nieuwe dynamiek in huis brengen, waardoor je je haast in een nieuwe woonst waant. Wij gaan wat dieper in op de voordelen van schuiframen – en op de verschillende soorten schuiframen waartussen je zoal kan kiezen. 

#1 Creëer een zee van ruimte

Eerst en vooral, moeten we praten over de toegevoegde efficiëntie-dimensie die onze schuiframen met zich meebrengen. Dit type raam neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het een ideale keuze is om in een iets kleinere woning te integreren. Maar maak je geen zorgen: ook in grotere woningen is het een goed idee om schuiframen te installeren. Ze zorgen immers voor een minimale overgang tussen binnen en buiten – waardoor je de ruimte in huis optimaal benut en in de schijnwerpers zet. 

Je hebt het misschien al door… maar de efficiëntie van die schuifraam zorgt in elk type woning voor een mooie en handige oplossing die het unieke karakter van jouw huis des te meer zal onderstrepen. Oh, en spraken we al over de lange levensduur van een schuifraam? Ongetwijfeld de moeite waard, dus.

#2 Meer dynamiek in huis door extra doorgang

Ben jij een echt buitenmens – en hou je de grens tussen binnen en buiten liefst zo onzichtbaar mogelijk? Dan is het een fantastisch idee om een schuifraam te voorzien als doorgang naar tuin, terras en/​of balkon. Op deze manier kan je gemakkelijk binnen en weer buiten stappen – maar heb je geen verlies aan licht zoals je met deuren wel gauw hebt.

Met andere woorden: door voor een schuifraam als doorgang tussen binnen en buiten te kiezen, kies je voor een dynamische verbinding die interieur en exterieur harmonisch met elkaar verenigt.

#3 Geniet van variatie door de verschillende soorten schuiframen

Natuurlijk moet je niet settelen voor het one-size-fits-all schuifraam: er zijn immers een aantal verschillende types waaruit je kan kiezen. Zo kan jij er zeker van zijn dat je schuifraam naadloos aansluit op de stijl van de gehele woning – en op wat jij gewoon het meest gebruiksvriendelijk vindt, natuurlijk. Kies bijvoorbeeld voor één van deze types:

Hefschuifraam

Dit type schuifraam is ideaal voor grotere en iets zwaardere raampartijen. Met behulp van het vernuftig mechanisme til je de vleugel op, waarna je het raam eenvoudig open schuift. Het hefschuifraam is uitgerust met rubberen dichtingen, wat garant staat voor perfecte lucht- en waterdichtheid.

Kiepschuifraam

Het kiepschuifraam is dan weer perfect voor een iets beperkter raamoppervlak. Omdat je het raam niet enkel kan openschuiven, maar ook op een kier kan zetten, kan het systeem iets minder zware vleugels dragen. Dit type schuifraam is perfect voor diegenen die graag een constante circulatie aan frisse lucht in huis hebben, zonder hun raam wagenwijd open te moeten zetten. En natuurlijk kan je ook bij het kiepschuifraam zeker zijn van uitmuntende lucht- en waterdichtheid.

Vouwschuifraam

Ben jij een doorgewinterde fan van die moderne en strakke look in een interieur? Kan het voor jou niet vernieuwend en trendy genoeg zijn? Aha! Dan hebben wij dé ultieme raampartij voor jou. Die hedendaagse vouwschuiframen zijn immers de jongste trend op gebied van schuiframen, waardoor ze niet kunnen ontbreken in jouw strakke interieur. 

Het vouwschuifraam bestaat uit verschillende delen die je allemaal samen kan samenvouwen. Op deze manier creëer je een groot raamoppervlak. Handig, mooi én trendy!

Nog vragen? Contacteer ons voor expertise aan huis!

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren? Geen enkel probleem: ons warm Bruynseels-Vochten-team schuift met veel plezier de voeten onder tafel om samen met jou het totaalplaatje te bespreken. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Jouw eigen schuifraam?

Ben jij helemaal overtuigd van al het moois dat die schuiframen jou kunnen bieden? Of heb je toch nog wat vragen over materialen, implementatie en persoonlijke voorkeuren?

Gratis offerte graag!
Menu