A young woman cleaning window at home general cle 2023 03 13 22 53 03 utc

De 5 meest praktische tips om je ramen proper te houden

Overdag is er vaak veel licht aanwezig in de woning. Als je de ramen echter niet schoonhoudt kan het een stukje donkerder worden. Het is dus een goed idee om regelmatig je ramen schoon te maken. Toch is dit zeker niet makkelijk en zeker niet voor een lange tijd. Er bestaat dus ook tips om ramen lang schoon te houden. We sommen hieronder enkele tips op om je te helpen bij het schoonmaken van de ramen.

Tip 1: Maak gebruik van het juiste reinigingsmiddel

Het is belangrijk om het juiste reinigingsmateriaal te gebruiken. Heel wat mensen gebruiken zeep om hun ramen proper te houden. Toch zou men eerder moeten kiezen voor een afwasmiddel. Dit middel zorgt voor propere ramen, maar gebruik hier niet te veel van. Wanneer men te veel schoonmaakmiddel gebruikt zal dit voor strepen zorgen. Dus wees zuinig met het gebruik van afwasmiddel met ramen.

Tip 2: Een scheutje ammoniak

Een scheutje ammoniak kan wonderen doen. Maak eerst een sopje met heet water in een emmer water vooraleer je begint met het schoonmaken van de ramen. Daarnaast voeg je een scheutje ammoniak toe aan de spons. De ammoniak reinigt niet alleen maar zorgt er ook voor dat de ramen ontvet worden waardoor het vuil van het regenwater minder goed hecht.

Tip 3: Gebruik naast het juiste reinigingsmiddel ook het juiste schoonmaakmateriaal

Kies nooit voor zeep met schurende stukjes in. Dit zorgt ervoor dat er krassen kunnen ontstaan op de ruit. We raden aan om enkel het juiste materiaal te gebruiken zoals een spons, een trekker en een droge doek.

Tip 4: Wacht tot op het juiste moment

Vooraleer je begint met het schoonmaken van de ramen, zou je eerst de buitenkanten van de ramen proper moeten wassen met een tuinslang of een emmer. Er is een grote kans dat er zand op de ramen aanwezig is en dit kan krassen geven op de ruit. Daarom is het cruciaal om eerst de ramen af te spoelen vooraleer je met een spons de ruiten wilt inzepen.

Tip 5: Nazorg van ramen 

Het is niet de bedoeling om elke keer de ramen proper te maken met zeep en een trekker. Meestal is het al voldoende om een hoeveelheid vuil af te spoelen met een tuinslang of een emmer water. Dit kost natuurlijk ook veel minder tijd dan het nauwkeurig wassen van de raam met de spons.

Menu