Aluminium_ramen_waterlijst_12

PVC of aluminium ramen?

Wij helpen je! 

Help! Welke ramen moet ik kiezen?

Misschien ga je binnenkort kopen, bouwen of renoveren. En dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als het aan ons ligt, dan begin je best nu al na te denken over je ramen. Deze zijn tenslotte om heel wat redenen belangrijk: niet alleen geven ze het exterieur van je woning karakter – ze zorgen ook voor isolatie, wat jij zal voelen aan je energierekening.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Verschillende materiaalsoorten

Maar vooraleer je een beslissing kan nemen, is het belangrijk om te weten tussen welke materiaalsoorten je kan kiezen. Bij Bruynseels-Vochten is het eenvoudig: wij geven je de keuze tussen twee hoogkwalitatieve materialen – ieders met hun eigen, typerende eigenschappen. Klaar om àlles bij te leren over onze ramen? Hier gaan we!

PVC: betaalbare kwaliteit met een hoge isolatiewaarde

Goed, we beginnen bij PVC: een ongeëvenaard populaire keuze wat raamwerk betreft. Dit fantastische materiaal is tenslotte niet enkel van hoogstaande kwaliteit, maar komt bovendien ook nog eens met een heel interessant prijskaartje. PVC is zonder twijfel de goedkoopste optie, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit.

Eerst en vooral hebben we het graag over de reden dat PVC met die sterke prijs-kwaliteitsverhouding komt: de grondstofprijzen staan simpelweg gunstig, waardoor aankoop van ruwe materialen budgetvriendelijk is. 

Ook fijn om te weten: PVC is zeer duurzaam

En dit zorgt voor een lange levensduur. Jouw ramen in PVC zullen probleemloos tot 30 jaar kunnen overleven. En maak je geen zorgen: PVC trekt weinig vuil aan, dus gedurende die 30 jaar zal je niet veel moeten poetsen!

Als laatste is er natuurlijk nog die isolatiewaarde om het even over te hebben. PVC staat bekend om zijn lage U‑waarde: deze eigenschap zorgt ervoor dat je weinig tot geen warmte in huis verliest. Met andere woorden: met PVC ramen zal jij minder moeten stoken. En da’s goed voor het milieu én je portefeuille!

Aluminium: oersterk design met heel wat constructiemogelijkheden

Aluminium wordt vooral gekozen wanneer er op zoek gegaan wordt naar een moderne look. Lees; wil je voor strak, design en onvergetelijk gaan? Dan is aluminium dé perfecte keuze voor jou.

En de reden daarvan? Die ligt volledig bij de kracht van aluminium. Omdat dit materiaal zo oer- en oersterk is, kan je dankzij aluminium probleemloos werken met dunne profielen én grote raampartijen (iets wat met PVC niet altijd het geval is). Zo kan je binnenkort pronken met grote glaspartijen die voor een hedendaags en industrieel geheel zorgen. Cool!

Maar, looks zijn natuurlijk niet alles! 

Hoewel de talloze constructiemogelijkheden aluminium inderdaad zo uniek maken, komt het materiaal ook nog met heel wat andere interessante kenmerken. Zo is aluminium bijzonder onderhoudsvriendelijk, waardoor je geen uren zal moeten poetsen. Een vochtig doekje eroverheen maakt al het verschil!

En als laatste: aluminium is het meest duurzame materiaal dat je kan kiezen: het is tenslotte voor de volle 100% recycleerbaar. Maar maak je geen zorgen: dit zorgt niet voor een verlies aan kwaliteit! Want ook met aluminium haal jij in eenzelfde beweging perfecte thermische isolatie in huis.

PVC kleuren en aluminium kleuren: is er een verschil?

Wel, een heel klein beetje. Over het algemeen kan je beide types materialen personaliseren naar keuze. Dat doe je met onze folies in RAL-kleuren, die overigens tientallen jaren kleurvast blijven. Zo kan jij zeker zijn én blijven van de de stijl die bij de woning past – die bovendien niet zal vervagen door weer en wind.

Het enige verschil: wanneer je voor PVC kiest, kan je kiezen tussen 55 kleuren (wat al best veel is). Kies je voor aluminium? Dan kunnen zowel binnen- als buitenzijde in alle RAL-kleuren, gepersonaliseerd dus, ontworpen worden. Onze aluminum profielen komen daarnaast ook altijd met een structuurlak die krassen tegen gaat. 

Zoveel informatie! Kan ik vrijblijvend advies krijgen?

Uiteraard! Je bent hier tenslotte een moeilijke keuze aan het maken – en je hebt nood aan advies betreffende stijl, esthetiek, comfort, functionaliteit, energiezuinigheid én isolatie. Wij zijn meer dan bereid om je alles te vertellen over dit én meer, zodat jij volledig geïnformeerd én onderbouwd je keuze kan maken. 

Voor gratis advies en een geheel vrijblijvende offerte kan je altijd langskomen in onze toonzaal – maar we komen even graag langs bij jou thuis. Wat voor jou het beste uitkomt!

Meer informatie over onze ramen?

Contacteer ons!

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu