Onderhoudstips ramen

Lente Schoonmaak: Onderhoudstips voor Ramen en Deuren


Vlak voor de lente is het tijd om je huis een frisse boost te geven! Een van de belangrijkste aspecten van het onderhouden van een stijlvol en functioneel huis zijn de ramen en deuren. Ze vervullen niet alleen een essentiële rol bij het beschermen van je woning, maar dragen ook bij aan de esthetiek en uitstraling ervan. In deze blog delen we handige onderhoudstips om je ramen en deuren in topconditie te houden, zodat ze er niet alleen prachtig uitzien, maar ook de beste prestaties leveren.


Reiniging en glans

Het eerste onderdeel van je lente schoonmaakroutine voor ramen en deuren is het reinigen van het glas en het oppervlak. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons om het vuil en stof te verwijderen. Werk in verticale bewegingen voor de ramen en horizontale bewegingen voor deuren. Spoel vervolgens grondig af met water en droog af met een pluisvrije doek om strepen te voorkomen. Vergeet ook niet om de ramen aan de binnenkant schoon te maken voor een helder zicht.

Controleer het hang- en sluitwerk

Naast het reinigen van de ramen en deuren is het belangrijk om regelmatig het hang- en sluitwerk te controleren. Controleer alle scharnieren, sloten en grendels om er zeker van te zijn dat ze goed werken en in goede staat verkeren. Smeer indien nodig bewegende onderdelen met een smeermiddel op basis van siliconen. Door dit regelmatig te doen, voorkom je problemen zoals piepende scharnieren en moeilijk sluitende deuren.

Onderhoud van raam- en deurafdichtingen

Het onderhoud van de afdichtingen van ramen en deuren speelt een cruciale rol bij het behoud van warmteisolatie en energie-efficiëntie. Controleer de afdichtingen regelmatig op scheuren of slijtage. Vervang beschadigde afdichtingen om tocht en energieverlies te voorkomen. Reinig de afdichtingen met een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen. Vergeet niet om de afdichtingen af en toe te behandelen met een siliconenspray om ze soepel te houden.

Professionele inspectie en onderhoud

Voor een grondige controle van je ramen en deuren is het raadzaam om een professionele inspectie en onderhoud uit te laten voeren. Een ervaren vakman, zoals Bruynseels-Vochten, kan je helpen bij het identificeren van eventuele problemen en het bieden van de juiste oplossingen. Met meer dan 30 jaar ervaring en toewijding aan vakmanschap en innovatie, staan wij garant voor de beste kwaliteit en service.

Bij Bruynseels-Vochten begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te investeren in hoogwaardige ramen en deuren die jouw huis een upgrade geven. Of je nu op zoek bent naar ramen, deuren of zelfs een prachtige veranda, wij bieden een uitgebreid assortiment aan om aan al je wensen te voldoen. Door te kiezen voor ons vakmanschap ben je verzekerd van duurzaamheid, betrouwbaarheid en esthetiek.

Nu is het tijd om actie te ondernemen en je ramen en deuren te laten stralen! Neem contact op met Bruynseels-Vochten voor een gratis offerte en laat je inspireren door onze uitgebreide realisaties. Met de juiste onderhoudstips en de beste producten van Bruynseels-Vochten zal je woning ongetwijfeld een prachtige transformatie ondergaan.

Menu