logo
Ontdek onze tips voor de perfecte lenteschoonmaak!

Ontdek onze tips voor de perfecte lenteschoonmaak!

Lentekriebels? Dit zijn onze tips voor dé perfecte lenteschoonmaak!

De lente is weer in het land! En ja, daar houden wij wel van. Niets leuker dan genieten van die eerste zonnestralen. Maar lentekriebels gaan vaak ook gepaard met… oh, jawel… een lenteschoonmaak. Da’s net iets minder genieten. Geen paniek: met deze tips kunnen we je zeker en vast motiveren om eraan te beginnen. 1-2-3, Poetsen maar!

Tip #1: Was je ramen en deuren

Nu de eerste zonnestralen (ver)schijnen, vallen strepen en vuil op je ramen en deuren des te harder op. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan! Klaar dit klusje op een niet te zonnige dag, maar vermijd ook regen (voor de rest doen we niet moeilijk, hoor). Zowel direct zonlicht als regendruppels op het glas maken het werk alleen maar moeilijker. Een lichtbewolkte, droge lentedag lijkt ons dus perfect! Ga aan de slag met keukenpapier of een doek en je werk is in een wip geklaard.

Tip #2: Maak je terras klaar

Je hebt al even geen aandacht besteed aan dat terras van jou. Terecht ook, de winter was bitterkoud! Maar nu de lente in het land is, kan je maar beter elke kans benutten om terug een reserve aan vitamine D op te bouwen. En waar doe je dat beter dan op je terras? Was je tuinmeubelen dus maar snel af, verwijder onkruid, koop nieuwe kussens of accessoires en plant terug wat moois in je bloembakken om het geheel op te fleuren. Ziezo. Genieten, maar!

Tip #3: Pak ook de verborgen plekjes aan!

Maak jij het jezelf ook soms wat gemakkelijk tijdens het poetsen? Geen reden tot schaamte: dat doen we allemaal. Tijd, dus, om daar verandering in te brengen. Verplaats al je meubelen en ga met de stofzuiger langs plekjes die het zonlicht al lang niet meer gezien hebben. Niets beter dan het gelukzalige gevoel van een piekfijn huis achteraf. Vrij van stof, vrij van zorgen. Een extra suggestie: nu je toch aan het schuiven bent met meubels, kan je je kamer misschien eens herinrichten? Van een nieuw begin gesproken…

Tip #4: Mest de diepvries uit

Nog zo’n vervelend taakje dat je maar blijft uitstellen… de diepvries uitkuisen. Oude ‘overschotjes’ en diepgevroren voeding die een stille dood sterven in je onderste vriesvak, gooi je vandaag maar beter ineens weg. Maak je diepvries dus helemaal leeg en laat hem ontdooien. Na een stevige poetsbeurt vul je hem terug en klaar is kees!

Tip #5: Kleed je naar de lente en ruim je kleerkast op

Naar dit moment hebben we ALLEMAAL uitgekeken: dikke winterjassen, truien, handschoenen en mutsen mogen stante pede plaats maken voor zomerkleren. Gewoon. Omdat het lente is! Hoog tijd om je kleerkast helemaal op te ruimen, dus. Spullen die je niet meer draagt, kan je weggeven of verkopen op een rommelmarktje. Niets leuker om met dit geld beslag te leggen op de nieuwe lentecollectie. Orden je oude en nieuwe kleren per kleur of per categorie en geniet van een lenteproof kleerkast.

Advies nodig? Bruyneels-Vochten!

Ziezo. Jij kan alvast aan de slag gaan met de lenteschoonmaak. Merk je na het poetswerk van je ramen en deuren dat deze toch aan vervanging toe zijn? Kom dan zeker bij ons aankloppen.

footer

Wil je meer tips en advies? Contacteer ons!

Maak een afspraak