Ramen leefkamer

Ontdek onze tips voor de perfecte lenteschoonmaak!

Lentekriebels? Dit zijn onze tips voor dé per­fecte lenteschoonmaak!

De lente is weer in het land! En ja, daar houden wij wel van. Niets leuk­er dan geni­eten van die eerste zonnes­tralen. Maar lentekriebels gaan vaak ook gepaard met… oh, jawel… een lenteschoon­maak. Da’s net iets min­der geni­eten. Geen paniek: met deze tips kun­nen we je zek­er en vast motiv­eren om eraan te begin­nen. 123, Poet­sen maar! 

Tip #1: Was je ramen en deuren

Nu de eerste zonnes­tralen (ver)schijnen, vallen strepen en vuil op je ramen en deuren des te hard­er op. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan! Klaar dit klus­je op een niet te zon­nige dag, maar ver­mi­jd ook regen (voor de rest doen we niet moeil­ijk, hoor). Zow­el direct zon­licht als regen­drup­pels op het glas mak­en het werk alleen maar moeil­ijk­er. Een licht­be­wolk­te, droge lentedag lijkt ons dus per­fect! Ga aan de slag met keuken­pa­pi­er of een doek en je werk is in een wip geklaard.

Tip #2: Maak je ter­ras klaar

Je hebt al even geen aan­dacht besteed aan dat ter­ras van jou. Terecht ook, de win­ter was bit­terk­oud! Maar nu de lente in het land is, kan je maar beter elke kans benut­ten om terug een reserve aan vit­a­mine D op te bouwen. En waar doe je dat beter dan op je ter­ras? Was je tuin­meube­len dus maar snel af, ver­wi­jder onkruid, koop nieuwe kussens of acces­soires en plant terug wat moois in je bloem­bakken om het geheel op te fleuren. Ziezo. Geni­eten, maar!

Tip #3: Pak ook de ver­bor­gen plek­jes aan!

Maak jij het jezelf ook soms wat gemakke­lijk tij­dens het poet­sen? Geen reden tot schaamte: dat doen we alle­maal. Tijd, dus, om daar veran­der­ing in te bren­gen. Ver­plaats al je meube­len en ga met de stofzuiger langs plek­jes die het zon­licht al lang niet meer gezien hebben. Niets beter dan het gelukza­lige gevoel van een piek­fi­jn huis achter­af. Vrij van stof, vrij van zor­gen. Een extra sug­gestie: nu je toch aan het schuiv­en bent met meubels, kan je je kamer miss­chien eens her­in­richt­en? Van een nieuw begin gesproken…

Tip #4: Mest de diepvries uit

Nog zo’n verve­lend taak­je dat je maar bli­jft uit­stellen… de diepvries uitkuisen. Oude over­schot­jes’ en diepgevroren voed­ing die een stille dood ster­ven in je onder­ste vries­vak, gooi je van­daag maar beter ineens weg. Maak je diepvries dus hele­maal leeg en laat hem ont­dooien. Na een ste­vige poet­s­beurt vul je hem terug en klaar is kees!

Tip #5: Kleed je naar de lente en ruim je kleerkast op

Naar dit moment hebben we ALLE­MAAL uit­gekeken: dikke win­ter­jassen, tru­ien, hand­schoe­nen en mut­sen mogen stante pede plaats mak­en voor zomerkleren. Gewoon. Omdat het lente is! Hoog tijd om je kleerkast hele­maal op te ruimen, dus. Spullen die je niet meer draagt, kan je weggeven of verkopen op een rom­mel­mark­t­je. Niets leuk­er om met dit geld beslag te leggen op de nieuwe lentecol­lec­tie. Orden je oude en nieuwe kleren per kleur of per cat­e­gorie en geni­et van een lenteproof kleerkast.

Advies nodig? Bruyneels-Vochten!

Ziezo. Jij kan alvast aan de slag gaan met de lenteschoon­maak. Merk je na het poet­swerk van je ramen en deuren dat deze toch aan ver­vang­ing toe zijn? Kom dan zek­er bij ons aan­klop­pen.

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Tips

Ramen en deuren bestellen? Bruynseels-Vochten, natuurlijk!

Ben jij op zoek naar een betrouw­bare part­ner om ramen en deuren bij te bestellen? Wel, laat ons je even gerust­stellen: bij Bruynseels-Vocht­en zit je aan het juiste adres.
Ontdek er hier meer over
Ramen

Profielen voor jouw ramen

Wan­neer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natu­urlijk aan­dacht voor je glas. Daar­naast is ook het mate­ri­aal voor jouw raam­profiel een belan­grijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assor­ti­ment aan profie­le…
Ontdek er hier meer over
Ramen Tips

Nieuwe ramen, wat kost dat eigenlijk?

Het is dé hamvraag van van­daag. Nu, ja. Ten­min­ste, wan­neer je op zoek bent naar een offerte voor kwal­i­tatieve ramen. En we gaan er vanu­it dat dit wel degelijk het geval is — anders was je natu­urlijk niet terecht­gekomen op deze blo…
Ontdek er hier meer over
Ramen

Welke verschillende types ramen kan ik vinden?

Ramen kun je op aller­lei manieren ope­nen. Voor welk type ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, val­raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We som­men de voorde­len en nade­len van de soorten ramen voor je op.
Ontdek er hier meer over
Deuren

Anti-inbraakdeuren

Wan­neer we de offi­ciële cijfers mogen geloven, vin­den er in Bel­gië maar lief­st 144 inbrak­en per dag (!) plaats. Een cijfer om van te schrikken, niet­waar? Daarom is het van­daag, nog meer dan ooit, belan­grijk om te investeren in duu…
Ontdek er hier meer over
Veranda's

Wat bedoelen we als we spreken van een leefveranda?

Een leefveran­da, ook wel eens een ​‘woon­veran­da’, ​‘oran­jerie’, ​‘tuinkamer’ of sim­pel­weg ​‘uit­bouw’ genoemd, is een uit­brei­d­ing van je won­ing die bedoeld is om het hele jaar door te gebruiken. De leefveran­da dient als ver­rijk…
Ontdek er hier meer over
Menu