Lage profielen aluminium ramen

Laat de warmte binnen en hou de kou buiten!

Goede isolatie begint bij je ramen en deuren


Voel jij het ook aan je tenen? Het wordt kouder. En dan wordt isoleren nog belangrijker. Niet alleen voor het milieu en de temperatuur binnenshuis maar ook voor onze portemonnee en energiefactuur. 


Wil je geld besparen op lange termijn? Overweeg dan om je ramen en deuren te vervangen. 


Maar hoe kies je nieuwe ramen en deuren, en hoe start je met het isoleren van je woning? De waaier aan mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn tal van factoren om rekening mee te houden. We informeren je zodat je zeker de beste keuze kan maken.


De perfecte U‑waarde

Het je al gehoord van de U‑waarde? Dit is een synoniem voor isolatiewaarde. Het geeft weer hoeveel warmte een bepaald materiaal per seconde en per vierkante meter verliest wanneer het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is.

Hoe lager de U‑waarde van een materiaal, hoe minder warmte er verloren gaat. Dus hoe lager, hoe beter. De waarde hangt af van twee zaken: de beglazing en profielen van je ramen en deuren.

Profielen

Profielen in aluminium hebben bij Bruynseels-Vochten in standaarduitvoering een U‑waarde tot 1.46 W/​m²K. Deze term lijkt misschien moeilijk te begrijpen, maar dat is het eigenlijk niet. Wanneer je de U‑waarde vergelijkt met ramen en deuren in PVC, zie je dat de U‑waarde van Aluminium hoger ligt. PVC heeft namelijk een U‑waarde van 1.0 W/​m²K.

Toch is het niet zo dat PVC automatisch beter is dan aluminium. Beide materialen hebben vele voor- en nadelen. Bekijk deze verschillen goed wanneer je jouw keuze maakt. 

Één ding is zeker: aan keuze geen gebrek. PVC en aluminium ramen en deuren zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Voor ieder geïsoleerd huis wat wils dus!

Beglazing

Afhankelijk van het type beglazing zal de U‑waarde die we hierboven hebben besproken nog verbeteren. Wanneer glas veroudert, verliest het zijn isolatiewaarde. Daarom kan je best je ramen op tijd en stond vernieuwen om je woning te beschermen tegen tocht, storm of koude. Bovendien is dubbele beglazing vanaf 2020 zelfs verplicht! 

Volgens de wetgeving van 1 januari 2017 mag de U‑waarde van jouw beglazing maximaal 1,1 W/​m²K bedragen. Maak dus nu al een afspraak om je nieuwe ramen en deuren te bestellen (voor iedereen dat idee krijgt).

De té” van teveel

Kan je teveel isoleren? Zeker en vast! Overisoleren heeft geen zin. Een voorbeeld hiervan is driedubbele beglazing in een verouderde woning. 

Hoewel je dit met de beste bedoelingen doet: het heeft helaas geen zin. De gewonnen warmte gaat uiteindelijk via een andere weg verloren. 

Wanneer je jouw huis goed isoleert (schouderklopje voor jezelf), is het het wel belangrijk dat daartegenover een goede ventilatie staat. Anders loop je het risico op ongezonde binnenlucht.

Wil je ook jouw woning goed isoleren? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan van jouw nieuwe ramen en/​of deuren, of ontdek op de rest van onze website onze mogelijkheden.

De voordelen van nieuwe ramen en deuren op een rij:

  • Verhoogd wooncomfort
  • Lagere energiefactuur
  • Extra veiligheid
  • Frisse gevel

Maar ook, door nieuwe ramen en deuren te plaatsen, verhoog je de verkoopwaarde van je woning. En de investering krijg je deels terugbetaald via premies dankzij Wonen-Vlaanderen. Want goed geïsoleerd, da’s goed begonnen! 

Menu