Isolerende ramen

Goed geïsoleerde ramen = besparen op jouw energiefactuur

Met de stijgende energieprijzen is een goed geïsoleerd huis een must geworden. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren, goed isolerende ramen is hier een belangrijk onderdeel van. Waar let je best op en wat zijn de verschillende eigenschappen van elk type raam?

Dit blijft vaak een groot vraagteken. Geen nood, we geven hieronder graag een aantal kenmerken mee.
Belangrijk om te weten bij het kiezen van het type glas is dat er een bepaalde U‑waarde aan verbonden is, deze U‑waarde is het warmtedoorgangscoëfficiënt. Eenvoudiger uitgelegd, de hoeveelheid warmte die er op een bepaalde tijd per vierkante meter verloren gaat, deze waarde is dus best zo laag mogelijk.

Er zijn (drie) verschillende soorten beglazing, om je een idee te geven van wat de gemiddelde U‑waarde is, zetten we ze even op een rij.

Als eerste is er dubbel glas, dit heeft de hoogste U‑waarde van 2,8. Daarna heb je het hoogrendementsglas met een U‑waarde van 1,0. Tot slot spant de driedubbele beglazing de kroon met een U‑waarde van 0,6.

Raamprofielen

Wanneer we spreken over de verschillende types van raamprofielen hebben we het over het materiaal waaruit deze gemaakt zijn. Ieder materiaal heeft zo eigen en andere kwaliteiten als het aankomt op isolatiewaarde. Bij Bruynseels-Vochten kiezen we er echter voor om met PVC of aluminium te werken. Deze voldoen reeds jaren aan de hoogste isolatiewaarden.

PVC raamprofielen

Vermits PVC een van nature goed isolerend materiaal is, hangt de isolatiewaarde van PVC profielen voornamelijk af van het aantal voorziene luchtkamers. Bij Bruvo kiezen we enkel voor de beste type’s profielen waar we zeker van zijn dat deze goed opgebouwd zijn, om op deze manier een optimale isolatie te bekomen.

Aluminium raamprofielen

Aluminium ramen hebben al jarenlang een stijlvolle uitstraling en zijn op dit moment zeer populair. Aluminium zelf is geen goede isolator. Hierdoor hangt de isolatiewaarde af van de tussenbrug tussen de twee aluminium helften. Hierdoor kunnen ook deze aluminium profielen een zeer goede isolatiewaarde bekomen. Tevens zijn deze raamprofielen onderhoudsvrij. 

Menu