Duurzaam_wonen_vliegenraam_Bruvo

Ga voor duurzaam wonen

Duurzaam wonen dankzij de juiste ramen en deuren

Duurzaam wonen is al enkele jaren de norm. Kwestie van de steeds stijgende energieprijzen wat te drukken. En daarin spelen de isolerende eigenschappen van je raam- en deurprofielen een grote rol. Ze hebben een enorme impact op de energie-efficiëntie van je woning.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Materiaal van de profielen

De grondstof voor het profiel van je ramen en deuren heeft veel invloed op de isolatiewaarde. Bij Bruynseels-Vochten kies je uit PVC of aluminium.PVC heeft een lange levensduur en beschikt over perfect isolerende eigenschappen, zelfs net iets beter dan aluminium. Daarnaast is PVC budgetvriendelijk en is er een groot aantal afwerkingen mogelijk.Aluminium heeft net als PVC een lange levensduur en isoleert ook zeer goed. Het is ook bijzonder sterk waardoor grote constructies mogelijk zijn. En de strakke look maakt het heel populair.Meer weten? Lees hier alles over de verschillen tussen aluminium en PVC!

Welk glas kies je best?

Er zijn 3 goed isolerende types glas:

Hoogrendementsglas

  • Isoleert 2 tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas dankzij een isolerend metaallaagje aan de binnenkant en omdat de ruimte tussen de glazen gevuld wordt met een edelgas.
  • Door de coating op het glas isoleert dit dubbel glas vaak beter dan verouderd hoogrendementsglas.

Dubbel of driedubbel glas met zonnewerende coating

  • Door de coating op het glas weerkaatst dit glas de zonnestralen zodat oververhitting van de woning wordt tegen gegaan.

Driedubbel glas

  • Dit glas is een absolute must als je een passieve woning bouwt. Naast de uitstekende isolerende eigenschappen verlaagt driedubbel glas de stralingskoude waardoor de temperatuur binnenshuis beter behouden wordt.

De oriëntatie en grootte van je ramen

Wie de duurzaamheid van zijn woning optimaliseert, dient rekening te houden met de noord-zuid verplaatsing van de zon. Als je je ramen in die volgorde plaatst, maak je optimaal gebruik van natuurlijk licht en de warmte van de zon.Ramen aan de noordelijke kant van je woning

  • Minder lichtinval
  • Lage energie-efficiëntie door gebrek aan zon

Daarom plaats je daar best meerdere kleinere ramen om het warmteverlies tot een minimum te beperken en de lichtinval te maximaliseren.Ramen aan de zuidelijke kant van je woning

  • Veel lichtinval en rechtstreeks zonlicht
  • Warmte in de winter

Ramen aan de zuidelijke kant van je woning maak je groter, omdat hier minder energie verloren gaat. Door grotere ramen te plaatsen creëer je een natuurlijke en variërende lichtinval die ideaal is voor leefruimtes. Bovendien haal je in de winter ook zonnewarmte binnen die, in combinatie met superisolerend glas, de energie-efficiëntie aanzienlijk verhoogd.

Het complete plaatje

Duurzaam bouwen is nutteloos verbruik voorkomen en je energiebronnen optimaal gebruiken. Door gebruik te maken van de beste materialen en rekening te houden met natuurlijke energiebronnen krijg je een woning met verhoogd comfort en minder verbruik.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu