Moderne dubbele beglazing

Welke type glas kies je nu juist?

Dubbele beglazing en driedubbel glas

Een lagere energiefactuur en meer comfort zijn de grootste voordelen van dubbele beglazing en driedubbel glas. Milieu Centraal in Nederland berekende dat isolerende beglazing je per jaar gemiddeld 320 tot 480 m3 gas bespaart. Simpelweg omdat je met dubbel en 3 dubbel glas de door je binnen gestookte warmte binnenhoudt.
Voor dubbele beglazing en 3 dubbele beglazing heeft Bruynseels-Vochten voor Sprimoglass als leverancier gekozen: één van de eerste onafhankelijke bedrijven gespecialiseerd in beglazing. Al sinds 1892. Sprimoglass levert de beglazing bij jou op de werf, wij plaatsen de beglazing.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing zijn twee glaslagen met Argongas ertussen en met een uiterst dunne metaallaag op de binnenzijde van het buitenste glas dat werkt als een warmtereflecterende coating.

Voordelen dubbele beglazing

  • Hoge isolatiewaarde: 1.1 W/​m2K, komt in aanmerking voor premie dubbele beglazing.
  • Houd door jou gestookte warmte binnen.
  • Minder condensvorming op binnenzijde beglazing.
  • Vertraagt verkleuring interieur door zonwerende werking (weerkaatst 65% van UV-stralen).

Driedubbel glas

Bij driedubbele beglazing is er nog een extra glaslaag. Het driedubbel glas heeft twee dunne metaallaagjes op de binnenzijde van het tweede en vijfde glaslaag. Tussen de glaslagen zit Argongas.

Voordelen driedubbele beglazing

  • Zeer hoge isolatiewaarde tot 0,5 W/​m²K mogelijk. Isolatiewaarde is gelijk aan die van een geïsoleerde buitenmuur.
  • Komt in aanmerking voor Eandis-premie van 15 euro/​m² glas.
  • Ideaal voor lage energie’-huizen.
  • Werkt ook geluidswerend.

Premie dubbele beglazing

Bij vervanging van enkel of oud dubbel glas door dubbele beglazing of driedubbel glas geplaatst door een erkend aannemer zoals wij kan je in 2015 bij Eandis volgende premies dubbele beglazing aanvragen:

  • Bij vervanging van enkel of oud dubbel glas door dubbele beglazing met een U‑waarde gelijk aan of lager dan 1,1 W/​m²K (= HR++ glas) krijg je een premie van 12 euro/​m² glas.
  • Bij vervanging van enkel of oud dubbel glas door driedubbel glas met een U‑waarde gelijk aan of lager dan 0,8 W/​m²K (= HR+++ glas) krijg je een premie van 15 euro/​m² glas.

Naast hoe lager de U‑waarde, hoe hoger de premie geldt hoe lager de U‑waarde, hoe beter het glas isoleert. Een daling van de U‑waarde met 0,1 W/​m²K bespaart 1,2 liter stookolie per m² glas per jaar.

Bij Vlaanderen in energie’ kan je in 6 stappen kostprijs, premie, jaarlijkse besparing en terugverdientijd van dubbele beglazing en driedubbele beglazing berekenen. Bereken nu.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu