Waarom je de plaatsing van ramen en deuren beter overlaat aan een erkend plaatser | Bruynseels-Vochten
logo
De plaatsing van ramen en deuren is vakwerk

De plaatsing van ramen en deuren is vakwerk

Waarom je de plaatsing van ramen en deuren beter overlaat aan een erkend plaatser

Wanneer je hebt beslist om nieuwe ramen en deuren te kopen, of om je ramen en deuren te vervangen, sta je niet veel later voor de volgende keuze: sta je zelf in voor de plaatsing van ramen en deuren of laat je het over aan een vakman? Een overzicht van de voor- en nadelen.

De plaatsing van ramen en deuren is vakwerk

De plaatsing van ramen en deuren is geen eenvoudige klus. Sterker nog, het plaatsen nieuw buitenschrijnwerk vereist heel wat technische kennis en ervaring. Heb je (nog) geen verbouw- of bouwervaring? Dan raden we je aan om een erkend plaatser onder de arm te nemen. Bij Bruvo hebben we de beste ervaring in huis om van jouw project een succes te maken.

Waarom is een kwalitatieve plaatsing zo belangrijk?

Een van de redenen waarom je voor nieuwe ramen en deuren kiest, is om je energiekosten te drukken, juist? Nieuwe ramen en deuren hebben immers een erg goede isolatiewaarde. Het is inderdaad zo dat die investering je op termijn een aardig bedrag kan besparen, op voorwaarde - en daar komt de aap uit de mouw - dat je ramen en deuren op een correcte en kwalitatieve manier geïnstalleerd werden. Anders heeft die investering geen zin. Rondom je ramen moet er maximaal en zo efficiënt mogelijk geïsoleerd worden. Is dat niet het geval? Zelfs het kleinste gebrek kan koudebruggen doen ontstaan die op hun beurt de energie-efficiëntie van je woning kunnen doen afnemen.

Een erkend plaatser zal je op termijn geld besparen

De plaatsing van aluminium ramen of kunststof ramen door een vakman geeft je de gemoedsrust die je nodig hebt. Bij Bruvo zijn er een aantal zaken die we hoog in het vaandel dragen zoals stiptheid, correctheid in zakendoen en een eerlijke service na verkoop. Is er achteraf toch een probleem? Dan mag je er zeker van zijn dat ons team van bekwame vaklui alles op alles zet om het op te lossen.

Hoe gaan we te werk?

Of je nu kiest voor de plaatsing van aluminium ramen of de plaatsing van kunststof ramen, onze vaklui gaan steeds te werk volgens een aantal stappen.

1.Ramen en deuren opmeten

Vooraleer jouw ramen of deuren geplaatst kunnen worden, worden de huidige ramen en deuren zorgvuldig en met de grootste nauwkeurigheid gemeten. Op basis van die info worden je nieuwe ramen en deuren in de juiste afmetingen besteld. Vooraleer de nieuwe ramen gemonteerd worden, worden ze voor de zekerheid nog eens gemeten. Zitten de verhoudingen niet goed? Of zal het niet passen? Dan kan dat in dit stadium nog aangepast worden.

2.Woning beschermen

Bij Bruvo gaan we met veel respect om met je woning. We weten dat het plaatsen van nieuwe ramen veel vuil, stof of zelfs beschadigingen met zich mee kan brengen. Daarom nemen we de nodige voorzorgen om je woning optimaal te beschermen tegen vuil.

3.Oude ramen demonteren

De oude ramen en deuren moeten uiteraard eerst verwijderd worden, vooraleer de nieuwe exemplaren erin kunnen. Onze medewerkers hebben het nodige gereedschap om deze klus vlot te laten verlopen.

4.Nieuwe ramen monteren

Nu is het tijd voor het échte werk: je nieuwe ramen worden gemonteerd. Hoe snel dat verloopt, hangt af van het type ramen dat je laat plaatsen. Vaste ramen hebben bijvoorbeeld geen hang- en sluitwerk dat gemonteerd moet worden, de plaatsing ervan zal dus vlotter verlopen. Past alles mooi in elkaar en staat alles waterpas? Dan zal de vaste montage ervoor zorgen dat de ramen goed vast staan. Daarna wordt de beglazing toegevoegd en wordt alles aan elkaar bevestigd.

5.Afwerking ramen

Na het plaatsen van je ramen en deuren werken we alles netjes af. Zijn er nog ergens kiertjes te bespeuren? Dan worden die mooi afgekit. Een mooie afwerking geldt natuurlijk ook voor de binnenmuren van je woning.

footer

Overtuigd van ons vakwerk voor de plaatsing van ramen en deuren?

Kom een langs onze toonzaal, of maak een afspraak. We bespreken samen jouw project en stellen volledig vrijblijvend een offerte op, op maat van jouw woning.

Maak een afspraak