Kostprijs nieuwe ramen | Bruynseels-Vochten
logo
Kiezen voor nieuwe ramen is investeren in je woning.

Kiezen voor nieuwe ramen is investeren in je woning.

Kostprijs nieuwe ramen

Kiezen voor nieuwe ramen is investeren in je woning. De vervanging van je ramen geeft niet alleen een nieuwe look aan je woning, maar ook het wooncomfort en de energieprestaties zullen erop vooruitgaan. Hoeveel zal het plaatsen van je ramen precies kosten? Dat is afhankelijk van een aantal factoren.

Gemiddelde prijzen van nieuwe ramen

De gemiddelde prijs voor ramen ligt tussen 7.500 en 20.000 euro, afhankelijk van je type woning. Voor rijwoningen en halfopen bebouwingen liggen de prijzen vaak lager dan bij vrijstaande woningen. Dat is logisch, aangezien vrijstaande huizen een groter aantal ramen nodig hebben voor voldoende lichtinval. De gemiddelden zijn slechts een indicatie. Afhankelijk van jouw project en voorkeuren zullen de prijzen hoger of lager liggen.

Het materiaal bepaalt de kostprijs

PVC, hout en aluminium zijn de voornaamste materialen die gebruikt worden voor raamprofielen. Hoewel hout misschien de beste isolatiewaarde heeft, zijn houten profielen vaak duurder dan PVC. Bij het maken van een keuze loont het de moeite om ook PVC ramen te overwegen, het materiaal heeft immers ook erg goede isolatiewaarden en een erg goede prijs-kwaliteitverhouding per raam. Aluminium heeft de minst gunstige isolatiewaarden, maar als je voor grote raampartijen kiest, is het wel je beste optie. Afhankelijk van je type beglazing zal isolatiewaarde verbeteren.

Andere factoren die de prijs bepalen

Als je het hoogteverlies wil vermijden, kan je kiezen voor een voorzetrolluik. De rolluikbak wordt dan wel zichtbaar aan de buitenzijde van de gevel bevestigd. Aan de binnenzijde moet niets worden afgewerkt.

Soorten ramen

De keuze voor een draairaam, draaikiepraam, valraam, schuifraam of een gewoon vast raam heeft ook een invloed op het prijskaartje. Zo is een vast raam meestal de goedkoopste optie met de beste isolatiewaarden.

Type glas

Ook het type beglazing van je ramen heeft invloed op de kostprijs. Kies je voor dubbele beglazing? Of voor hoogrendementsglas? Hoe beter het glastype isoleert, hoe duurder de kostprijs. Aan jou om af te wegen of je de kostprijs er op termijn mee terugwint. Vergeet niet dat je ook met premies je voordeel kan doen.

footer

Meer informatie over onze ramen?

We maken graag tijd om je plannen te bekijken en een gratis offerte op te maken.

Maak een afspraak