logo
Nieuwe ramen en deuren zijn een slimme investering.

Nieuwe ramen en deuren zijn een slimme investering.

Hoe de prijs van ramen en deuren berekenen?

Waarom investeren in ramen en deuren?

Je gaat bouwen of verbouwen. En bereken je graag de prijs van ramen en deuren?

Een pasklaar antwoord hebben we helaas niet. Je moet er wel rekening mee houden dat de kostprijs van ramen en deuren op maat voor een volledige woning niet min is. Anderzijds is het die investering meer dan waard:

  • minder onderhoudskosten
  • meer comfort
  • beter isolatie = minder energiekosten
  • frisse look in PVC of aluminium
  • je krijgt een deel terug via premies

De aankoop van ramen en deuren in prijzen uitdrukken? Dat is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het materiaal waarin ramen en deuren vervaardigd worden. Zo is aluminium gemiddeld 20% duurder dan PVC.

Kostprijs ramen en deuren berekenen

Om een goed idee te krijgen van de prijzen van ramen, deuren en profielen is het goed om te weten welke soorten ramen en deuren er beschikbaar zijn. Bij deze soorten ramen en deuren worden de kostprijs van nieuwe ramen en deuren beïnvloed door nog een aantal factoren:

  • Materiaalkeuze: aluminium of pvc profielen

Bij het plaatsen van ramen heb je de keuze uit verschillende materialen (pvc of aluminium) met ieder hun eigen voordelen.

  • Type raam of deur

Voor je nieuwe ramen en deuren is de prijs sterk afhankelijk aan de juiste samenstelling dat je wilt van materiaal en deur en raamtypes.

  • Type glas

Bij het samenstellen van jouw ramen heb je de keuze uit verschillende glastypes. Voor enkel glas liggen de prijzen lager dan voor dubbele beglazing. Toch zult u geen spijt krijgen van de keuze voor dubbele beglazing. Dubbel glas zorgt namelijk voor optimale isolatie waardoor je aanzienlijk bespaart op jouw energierekening. Deze besparing loopt op tot wel 20%.

  • Extra’s

Om jouw nieuwe ramen en deuren de final touch te geven breidt je je woning uit met eventuele extra mogelijkheden die jouw wooncomfort verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegenraam, onderhoudskosten.

Geniet van premies en subsidies

Vanaf 2016 is er onder andere een verlaging van het btw tarief geldig (6% ipv 21%) op montagekosten geldig voor woningen ouder dan 10 jaar. Geniet van deze premie nu het nog kan. Voor een uitgebreid overzicht van mogelijke premies kan je hier vinden.

footer

Overweeg je nieuwe ramen en deuren?

Kom eens langs onze toonzaal, of maak een afspraak. We bespreken samen jouw project en stellen volledig vrijblijvend een offerte op, op maat van jouw woning.

Maak een afspraak