Wanneer moet je ramen en deuren vernieuwen? | Bruynseels-Vochten
logo
4 redenen om ramen en deuren te vervangen

4 redenen om ramen en deuren te vervangen

Wanneer moet je ramen en deuren vernieuwen?

Ramen en deuren vervangen kost al gauw een paar duizend euro’s. Daarom stel je die investering wellicht zo lang mogelijk uit. Toch is dit niet altijd even verstandig. In dit artikel lees je wanneer jouw ramen en deuren echt aan vervanging toe zijn.

Beschadigd

Met de jaren ontstaat er onvermijdelijk slijtage op de profielen met beschadigingen, spleetjes en kiertjes als gevolg. Als dit over kleine mankementen gaat, kan je die met silicone of tochtstrips oplossen. Grotere schade die veel kou binnenlaat, vraagt echter echt om vervanging. Nieuwe ramen en deuren zullen beter isoleren waardoor het binnen een pak aangenamer wonen zal zijn (lees: in de winter geen koude verlies of tocht en in de zomer geen hitte).

Onveilig

Nieuwe ramen en deuren zijn beter bestand tegen inbrekers. Het PVC en aluminium van nu is bijzonder stevig. Als je daarbovenop ook voor rolluiken kiest, geef je inbrekers echt geen kans.

Enkel glas

Je kocht een oude woning met enkel glas of oud dubbel glas? Niet twijfelen! Nieuw dubbel- of driedubbel glas zijn de norm. Die zorgen voor een optimale isolatie en lagere energiekosten.

Gedateerd

Het oog wil ook wat. Zijn je ramen en deuren verkleurd of begint de verf meer en meer af te bladderen? Dan is vervanging misschien wel aangewezen. Nieuwe ramen en deuren geven je woning een frisse en eigentijdse uitstraling.

De voordelen van nieuwe ramen en deuren op een rij:

  • Verhoogd wooncomfort
  • Lagere energiefactuur
  • Extra veiligheid
  • Frisse gevel

Maar ook, door nieuwe ramen en deuren te plaatsen, verhoog je de verkoopwaarde van je woning. En de investering krijg je deels terugbetaald via premies.

footer

Overweeg je nieuwe ramen en deuren? We komen graag langs, bespreken de mogelijkheden en bezorgen je een gratis offerte.

Maak een afspraak