logo
Welke soorten beglazing bestaan er zoal?

Welke soorten beglazing bestaan er zoal?

Welke soorten beglazing bestaan er zoal?

Ben je bezig met de bouw of de renovatie van je eigen stekje en is de tijd gekomen om aan beglazing te denken? Aha! Gelukkig dan maar, dat je bij Bruyneels-Vochten terecht bent gekomen. Wij zijn immers, al zeggen we het zelf, een uitstekend referentiepunt om naar terug te grijpen wanneer je op zoek bent naar (informatie over) dé perfecte beglazing voor jouw situatie. Ben je klaar voor een blik achter de schermen in de wereld van beglazing? Hier gaan we!

#1 Hoogrendementsglas of superisolerend glas

Vroeger was dubbel of zelfs driedubbel glas de norm, maar vandaag scoort hoogrendementsglas (ook wel ‘superisolerend glas’ genoemd) de hoogste toppen. En terecht: dit soort beglazing isoleert tot drie keer beter dan dubbel glas, waardoor je er heel wat energie mee kan uitsparen. Toegegeven: bij het installeren van je splinternieuwe hoogrendementsglas zal je een kleine meerprijs betalen, maar deze zal je in geen tijd terugverdienen door de steengoede isolatie. Daarnaast kom je ook in aanmerking voor een aantal premies. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille, dus!

#2 Geluidsisolerende beglazing

Ben jij iemand die pas helemaal tot rust kan komen wanneer het heerlijk stil is? Of ben je misschien een fervent muzikant met een passie voor drums? Dan is geluidsisolerende beglazing helemaal iets voor jou. Dit soort beglazing houdt extern lawaai immers buiten - maar geluid van binnen ook binnen. Profiteer van de zorgvuldige combinatie van glasdikten, spouwbreedte, gasvulling en tussenlagen - en kies voor een professionele oplossing voor elke klasse geluidsdemping!

#3 Zonwerende beglazing

Is jouw woning zuidelijk georiënteerd en durft dit zorgen voor heel wat gepuf en gezweet in de zomer, maar hou jij niet van die sombere verduistering door gordijnen en/of rolluiken? Dan is zonwerende beglazing dé oplossing voor jou: hiermee hou je de warmte buiten, zonder dat vrolijke zonlicht te moeten opofferen. Daarnaast bespaar je hiermee op extra kosten voor klimaatbeheersing: die peperdure airco kan je dus nog even laten voor wat het is! Zonwerend glas is dé perfecte partner voor iedereen die niet houdt van die drukkende zomerwarmte in huis, maar des te meer van overvloedig daglicht!

#4 Inbraakwerende beglazing

Wanneer je thuis zit, wil je je veilig en op je gemak voelen. Dat is logisch: het is jouw eigen stekje, waarin je liefst enkel de mensen ontvangt die je zélf uitnodigt. Daarom hebben we ook ijzersterke inbraakwerende beglazing beschikbaar. Dit soort beglazing is een gelaagd veiligheidsglas, wat een uitermate sterke bescherming tegen doorvallen biedt. Bovendien biedt deze beglazing extra bescherming tegen verwonding bij eventuele glasbreuk.

Glashelder advies op maat? Bruyneels-Vochten!

Meer weten over de verschillende soorten beglazing, aangeleverd door Sprimoglass uit Sprimont? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor wat glashelder advies op maat. Het Bruynseels-Vochten-team bekijkt iedere situatie opzichzelfstaand, waardoor we altijd met een oplossing komen die specifiek dient voor jouw situatie. Tot dan!

footer

Glashelder advies op maat? Neem contact op en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Maak een afspraak