Inbraakveiligheid_tips_ramen_deuren

Heb jij al gedacht aan je veiligheid?

Safety first: zo beveilig je je woning

Jaarlijks zijn een groot aantal Belgische gezinnen slachtoffer van inbraken. Zeker in de winter, wanneer het langer donker is, doe je er goed aan om je woning zo goed mogelijk te beveiligen.

Gezond verstand

Inbrekers gaan niet enkel s nachts, maar ook overdag te werk. Gebruik daarom je gezond verstand wanneer je overdag je woning verlaat. Controleer even of alle ramen en buitendeuren afgesloten zijn, en of garagepoort wel goed vergrendeld is. Waardevolle dingen in het zicht plaatsen is een uitnodiging voor inbrekers. Zorg ervoor dat je je waardevolle bezittingen verbergt, of achter slot en grendelplaatst.

Beveilig ramen en deuren

Voeg veiligheidssloten toe aan je buitendeuren en ramen. Voor deuren is een meerpuntsluiting een must. Zo zit je deur op meerdere punten op slot. Maar vergis je niet: niet elk slot is hetzelfde. Een gewoon slot krijgt een inbreker in mum van tijd open. Kies daarom voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk. Dat keurmerk zorgt niet alleen voor een goede beveiliging van je woning, maar schrikt inbrekers ook af.Een goed slot heeft natuurlijk enkel zin als je ramen in goede conditie zijn. Een oud houten raam voorzien van het stevigste slot heeft weinig nut als het hout nadien begint te rotten. Nieuwe ramen en deuren zijn vandaag zo geproduceerd dat ze erg bestand zijn tegen inbraken. Laat je je ramen overdag op kiepstand’? Overweeg dan om ze toch te sluiten wanneer je de woning verlaat, anders kunnen ze makkelijk geforceerd worden. Toch verluchten terwijl je weg bent? Ventilatieroosters zijn een perfecte oplossing!Ook met beveiligingsglas en rolluiken kun je je voordeel doen, maar zorg er dan wel voor dat de rolluiken niet op te tillen zijn.

Menu