Hoe onderhoud je het best ramen en deuren? | Bruynseels-Vochten
logo
Laten we het even hebben over onderhoud.

Laten we het even hebben over onderhoud.

Hoe onderhoud je het best ramen en deuren?

Laten we het even hebben over onderhoud. Ramen en deuren zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen zoals hout, pvc of aluminium. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en vraagt een andere manier van onderhoud. Geen idee hoe je aluminium en PVC ramen en deuren kan onderhouden? Met onze tips kan je meteen aan de slag!

Hoe onderhoud ik het best mijn ramen?

Aluminium ramen onderhouden

Aluminium ramen zijn onderhoudsvriendelijk. Ze trekken weinig stof aan en bovendien roesten of barsten ze niet. Toch hebben ze enig onderhoud nodig, maar niet op regelmatige basis: aluminium ramen hoef je maar een paar keer per jaar schoon te maken. Agressieve producten zoals schuursponzen, oplosmiddelen en bijtende producten zijn uit den boze. Die zorgen immers voor onherstelbare schade. Kies daarom best voor een vochtige doek, koud water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

PVC ramen onderhouden

PVC ramen (of kunststof ramen) zijn de perfecte vervanger voor houten ramen. Met de juiste houtlook, zijn kunststof ramen niet van hout te onderscheiden. PVC ramen zijn wél krasgevoeliger. Daarom vraagt het onderhoud van PVC ramen net iets meer aandacht. Zorg er bij het schoonmaken van kunststof ramen voor dat ze voldoende nat zijn. Als ze te droog zijn, is er een grotere kans op krassen. Extra tip: maak je PVC ramen schoon op een minder zonnige dag. Tijdens het schoonmaken zullen de ramen door de zon sneller opdrogen en dus ook gevoeliger worden voor barsten en krassen.

Hoe onderhoud ik het best mijn deuren?

Aluminium deuren onderhouden

Aluminium deuren zijn enorm stevig. Toch moet je rekening houden met de reiniging ervan. Woon je in een buurt die sterk verontreinigd is zoals een industrieel gebied? Dan onderhoud je je aluminium schrijnwerk best meerdere keren per jaar. Zo voorkom je dat de beschermlaag aangetast wordt door allerlei chemische stoffen. Aluminium deuren maak je schoon met koud water en een zachte doek. Vergeet ook niet één keer per jaar de bewegende onderdelen van je aluminium deuren te smeren.

PVC deuren onderhouden

PVC deuren vragen extreem weinig onderhoud. Eén keer per jaar je deur schoonmaken is meer dan voldoende. Kunststof deuren maak je best schoon met een zachte spons en lauw water. Ben je de kleur van je deur beu? PVC deuren schilder je best niet, het kan voor blijvende schade zorgen. Als je je PVC deur in een andere kleur wilt, kun je deze best gewoon vernieuwen of je deur laten schilderen door een specialist.


footer

Heb je nog vragen over onderhoud van je ramen en deuren?

Kom naar onze showroom en krijg info op maat. U krijgt gratis helder advies over oplossingen en mogelijkheden voor de afwerking van uw ramen en deuren.

Maak een afspraak