Moderne ramen kiezen? Dat doe je zo! | Bruynseels-Vochten
logo
Moderne ramen kiezen? Dat doe je zo.

Moderne ramen kiezen? Dat doe je zo.

Kiezen voor moderne ramen? Enkele tips!

Ben jij op zoek naar dé perfecte ramen voor in je nieuwe huisje - of ben je aan het denken om de huidige exemplaren te vervangen? En wil je graag kiezen voor die trendy, moderne ramen waar je zo gek op bent? Dan raden we aan om rekening houden met de volgende aandachtspunten. Je wil tenslotte dat die moderne ramen de kers op de taart van jouw woning zijn - en netjes in lijn vallen met de algehele stijl van de woonst. Gelukkig geven wij jou met veel plezier enkele tips & tricks mee!

#1 Hou rekening met de bouwstijl van je woonst

Wanneer je kiest - of wil kiezen - voor moderne ramen, dan kies je bewust voor een bepaalde stijl. En de sleutel tot een goede stijl? Dat is een mooie lijn doorheen het volledige plaatje. Moderne ramen zorgen voor een krachtige, strakke en haast industriële look. Zorg er dus voor dat deze look doorgetrokken wordt over de volledige woning heen. Met andere woorden: wanneer je kiest voor moderne ramen, kies je voor een moderne woonst. En dus liefst niet voor een pastoriewoning. Daar bestaan tenslotte heel wat andere opties voor… zoals onze PVC ramen met unieke houtlook, bijvoorbeeld!

#2 Size does matter…

… nu, ja: wanneer het op moderne ramen aankomt, dan toch. Want, wanneer je kiest voor moderne ramen (met aluminium profielen, bijvoorbeeld), dan heb je ook de optie om te kiezen voor die knappe extra grote raamoppervlakten. Deze zorgen niet alleen voor een strakke en moderne look, maar ook nog eens voor maximale lichtinval in huis. Met andere woorden: wanneer we praten over moderne ramen, is het duidelijk. Size does matter! Kies daarom voor grote, grotere, grootste raampartijen - die idealiter tot aan het plafond reiken.

#3 Zwart-wit-denken? Goed idee.

Wanneer we het hebben over ‘modern’ design, dan praten we nog altijd regelmatig over minimalisme. Less is more, weet je nog? En dit geldt zeker voor die (nieuwe) moderne ramen. Wil je die strakke en moderne stijl optimaal en voor de volledige 100% doortrekken in het design van je woning? Laat dan de meeste kleuren voor wat ze zijn, maar hou het bij die oude, vertrouwde zwart-wit-combinaties. Hierbij voert wit meestal het hoogste woord, in combinatie met donkere accenten. Wil je graag een industriële look verkrijgen? Denk dan zeker eens na over staal als ‘accentkleur’.

#4 Stem de details op elkaar af.

Want, ja. Het geheel is maar zo goed als de som van de details, hé! Zorg er daarom voor dat het gehele plaatje gewoon… klopt. Stem het kleurgebruik dus volledig op elkaar af: dit doe je bijvoorbeeld door één kleur raamprofiel te kiezen - én vervolgens je dakrand in dezelfde kleur te lakken. Of door stevig vast te houden aan symmetrie, door de grootte van je ramen netjes op elkaar af te stemmen. Gelukkig staan wij je hier met heel veel plezier in bij. Want details? Da’s écht iets voor ons.

#5 Moderne, slanke profielen? Da’s aluminium.

Natuurlijk kunnen we zowel PVC als aluminium inschakelen bij het ontwerp van een moderne woonst. Maar wanneer we écht moeten kiezen tussen de twee? Dan heeft aluminium toch net dat ene streepje voor. Dit komt omdat aluminium niet alleen licht is, maar ook nog eens ijzersterk. Dit zorgt niet alleen voor de mogelijkheid tot grote constructies, maar ook nog eens voor bijzonder slanke raamprofielen. Klopt: we moeten deze profielen niet verbreden om meer gewicht aan te kunnen. En slanke, strakke lijnen? Je hoort het al aankomen… die zorgen voor een strakke, moderne woning.

Meer weten over de opties van onze moderne ramen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij bekijken met veel plezier jouw huidige situatie, zodat we met een transparante oplossing kunnen komen die een belichaming van het woord ‘modern’ is. Beloofd!

footer

Wil je meer tips en advies? Contacteer ons!

Maak een afspraak