Maak je woning winterklaar door goede isolatie | Bruynseels-Vochten
logo
​Brrr… Winter. De dagen worden korter​!

​Brrr… Winter. De dagen worden korter​!

Maak je woning winterklaar door goede isolatie

Brrr… Winter. De dagen worden korter, de verwarming gaat weer aan. Maar hoe hou je je huis goed geïsoleerd?
En hoe zorg je ervoor dat je woning klaar is voor de winter? Bruvo geeft je enkele tips.

Tocht- en isolatiestrips

Komt er tocht langs ramen en deuren naar binnen? Plaats dan tochtstrips. Ramen en deuren die slecht sluiten of onvoldoende isoleren zorgen voor een groot energieverlies. Zelfklevende strips die alles hermetisch afsluiten bieden een goede oplossing.

Sluit waterkranen af

Bevroren waterleidingen, niets is zo vervelend! Voorkomen is beter dan genezen. Weet je op voorhand dat je je buitenkranen amper zal gebruiken in de winter? Sluit ze dan af, nadat je ze volledig hebt laten leeglopen. Buitenkranen, of kranen die zich in de kelder of garage bevinden, bescherm je best ook met isolatiemateriaal.

Hou de vrieskou uit je stookruimte

Zorg ervoor dat het nooit te koud wordt in je stookruimte. Een goede verluchting is daarentegen wel erg belangrijk.

Zet je ramen eens open

Een woning die niet goed verlucht is, warmt ook slecht op. Tip: zet je ramen een halfuurtje per dag open - ook wanneer het vriest. De verse en droge buitenlucht zorgt ervoor dat de binnentemperatuur sneller opwarmt.

Laat je verwarmingsketel controleren

Geef toe: een verwarmingsketel die stuk gaat midden in het winterseizoen is alles behalve wenselijk. Laat daarom je verwarmingsketel op regelmatige basis controleren door een erkend vakman. Voor installaties op stookolie is een jaarlijkse controle verplicht, voor gasinstallaties is de frequentie afhankelijk van het gewest waarin je woont.

Isolatie van ramen en deuren

Wil je echt garantie op een goede isolatie? Dan kies je er best voor om oude ramen en deuren te vervangen door nieuwe ramen en deuren. De nieuwe materialen zorgen voor een uitstekende isolatie en een gegarandeerd verschil op je energiefactuur.

footer

Heb je nog vragen over onderhoud van je ramen en deuren?

Onze experts geven je graag helder advies op maat van jouw woning, stijl en wensen.

Maak een afspraak