Gebouw met pvc en aluminium ramen en deuren

De voordelen van kunststof? Die zijn kei (kunsts)TOF!

De voordelen van kunststof? Die zijn kei (kunsts)TOF!

Iedereen heeft vast al weleens gehoord van dat hippe kunststof. Het is tenslotte een zeer populair materiaal om voor te kiezen wanneer je op zoek bent naar nieuwe ramen en en deuren. Maar waarom is dat kunststof, oftewel PVC of polyvinylchloride’ genoemd, nu precies zo’n topper in de wereld van ramen en deuren? Aha! Dat kunnen wij je vertellen, natuurlijk. Hier gaan we!

#1 Duurzaam, duurzamer, duurzaamst!

Wij zeggen altijd: toeval bestaat niet’. Maar weet je wat? Toen PVC in 1883 ontdekt werd, bleek dit toch een toevalligheid te zijn! Nu, wij klagen niet, natuurlijk. Want dit ongelukje’ bracht tenslotte een materiaal met zich mee dat ook bijzonder duurzaam te verwerken én af te breken is. Zo bestaat het niet alleen uit goedkope en talrijk aanwezige grondstoffen, maar is het ook nog eens voor de volledige 100% recycleerbaar op een milieuvriendelijke manier. En het is dan ook exact om deze reden dat heel wat voorwerpen uit onze dagelijkse omgeving een PVC-basis hebben. Denk maar aan: auto-onderdelen, isolatie in kabels, langspeelplaten,… en, ja. Ramen en deuren, natuurlijk.

#2 Kies voor isolatie – en een vriendelijke energierekening.

Dus, we hebben al duurzaamheid. Check. Maar wist jij dat kunststof ramen en deuren ook nog eens de hoogste punten scoren op gebied van isolatie? Echt waar. Wanneer je kiest voor PVC in huis, kies je tevens ook voor aangename temperaturen in de woning. Jup, ook wanneer het vriest dat het kraakt – of wanneer de zon op haar hoogste punt staat. Met andere woorden: ze houden de warmte binnen en de vrieskou buiten, waardoor er zelden kostbare energie verloren gaat. Enneuh… kunststof ramen en deuren zorgen ook voor akoestische isolatie. Toppertje voor diegenen die graag enkele uurtjes op een drumstel spenderen, bijvoorbeeld!

#3 Op kunststof ramen en deuren kan je jarenlang vertrouwen.

Wanneer je kiest voor PVC ramen en deuren, kies je voor een lange-termijn-relatie. Met andere woorden: met kunststof in huis mag je zeker zijn van een relatie die jarenlang zal standhouden. In tegenstelling tot houten deuren zullen ze bijvoorbeeld nooit beginnen rotten – en ook roest komt nooit of zelden voor. Slaap dus maar op je twee oren: PVC is jouw rots in de branding.

#4 Minder betalen voor meer opties? Da’s PVC.

Zoals we eerder al vermeldden, zijn de grondstoffen voor PVC talrijk aanwezig, wat hen meteen ook een stuk goedkoper maakt dan andere opties. Kunststof ramen en deuren zijn dus uitermate betaalbaar, wat natuurlijk al een aantrekkelijk pluspunt op zich is. Maareuh… dat is niet alles! Dacht je te moeten inboeten op gebied van keuze, in ruil voor een vriendelijk prijskaartje? Fout! Je kan tenslotte kiezen tussen heel wat RAL-kleuren. Keuze te over, wanneer je kiest voor kunststof ramen en deuren! Aarzel niet om ons te contacteren wanneer je hier meer over wil weten, hé. Wij vertellen het je graag.

#5 Onderhoud? M’eh. Zelden, eigenlijk.

Ben jij iemand die zelden zal denken Ah. Nog eens tijd om de ramen en deuren te poetsen’? Snappen we. Zéér begrijpelijk. Gelukkig zit je dan helemaal goed bij kunststof ramen en deuren. Deze toppers vragen tenslotte haast geen onderhoud. Het enige wat ze vragen? Een korte poetsbeurt met wat water op een microvezeldoekje. Voilà. Da’s weer proper!

Meer weten over kunststof ramen en deuren? Dat kan.

Het enige wat je hiervoor moet doen? Ons snel contacteren, natuurlijk! Wij hebben tenslotte heel wat ervaring en expertise betreffende kunststof ramen en deuren. Enneuh… We staan te trappelen om deze met je te delen! Aarzel dus niet, en laat ons snel iets weten, oké? Oké!

Menu