Gebouw met pvc en aluminium ramen en deuren

Kies voor de juiste isolatie!

Isolerend en superisolerend glas: comfortabel, voordelig en milieuvriendelijk

De meeste warmte gaat verloren via jouw beglazing. Daarom is voor meer comfort, minder warmteverlies en dus een lagere energiefactuur en lagere CO2-uitstoot van belang jouw ramen en deuren van isolerende glas te voorzien.
Bruynseels-Vochten werkt met Sprimoglass als partner voor isolerend glas en superisolerend glas. Zij leveren de isolerende beglazing tegen een marktconforme prijs, wij plaatsen het bij u.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Met isolerend glas: per jaar gemiddeld 320 tot 480 m³ gas besparen

Voor (super)isolerend glas geldt dat een vermindering van de isolatiewaarde met 0,1 W/​m²K u een besparing oplevert van 1,2 liter stookolie per jaar per m² glas. Met elke liter minder stookolie verlaagt u ook jouw CO2-uitstoot met 3 kg.

Milieu Centraal in Nederland stelt dat u met het vervangen van enkel glas door isolerende beglazing per jaar gemiddeld 320 tot 480 m3gas bespaart. Dat betekent een aanzienlijke verlaging van jouw energiefactuur.

Voordelen isolerend glas en superisolerend glas

  • Minder warmteverlies en lagere stookkosten.
  • Minder condensvorming aan de binnenzijde.
  • Minder geluidsoverlast van buiten naar binnen (geluidswerend glas).
  • Betere inbraakveiligheid.

Isolerende beglazing is hoogrendementsglas

Bij isolerend glas is de ruimte tussen de glaslagen gevuld met droge lucht. Bij superisolerende beglazing is deze ruimte gevuld met Argongas. We kunnen de volgende soorten isolerende beglazing bij u plaatsen:

  • HR glas: isolerend glas met een warmtereflecterende coating.
  • HR+ glas: isolerend glas met droge lucht tussen de glaslagen en warmtereflecterende coating.
  • HR++ glas: superisolerend glas waarbij droge lucht is vervangen door Argongas + warmtereflecterende coating.
  • HR+++ glas: driedubbel glas gevuld met Argongas + warmtereflecterende coating. Dit superisolerend glas heeft de isolatiewaarde van een geïsoleerde buitenmuur.

Subsidie voor (super)isolerend glas

Bij vervanging van enkel of dubbelglas door hoogrendementsglas geplaatst door een erkend aannemer krijgt u in 2015 bij Eandis subsidie voor isolerende beglazing:

  • U krijgt bij vervanging van enkel glas door isolerend glas met een U‑waarde gelijk aan of lager dan 1,1 W/​m²K (= isolerend glas HR++) een subsidie van 12 euro/​m².
  • U krijgt bij vervanging van enkel glas door isolerend glas met een U‑waarde gelijk aan of lager dan 0,8 W/​m²K (= isolerend glas HR+++) een subsidie van 15 euro/​m².

Bereken terugverdientijd van jouw investering in isolerend glasU kunt voor de vervanging van jouw glas door isolerend glas bij Vlaanderen in energie’ de terugverdientijd (super)isolerend glas berekenen.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu