Moderne_aluminium_ramen_04

Goede verluchting is cruciaal voor je gezondheid

Hoe goed verluchten?

Een goede verluchting is cruciaal voor je gezondheid. Wist je dat een ongezonde binnenlucht kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn of zelfs CO-vergiftiging?
Maar ook schimmels en geurhinder worden veroorzaakt door een slechte ventilatie en verluchting. Enkele verluchtingstips.

Denk aan je gezondheid

Ventilatie is noodzakelijk, en wel om deze redenen. Ventilatie zorgt voor voldoende verse zuurstof. Daarnaast vermijd je zo schimmels en onaangename geurtjes. Door voldoende te verluchten zorg je er ook voor dat schadelijke stoffen, afkomstig van schoonmaakproducten of apparaten, zich niet opstapelen in het binnenklimaat.

Ventileren is niet hetzelfde als verluchten

Wist je dat een goede ventilatie niet hetzelfde is als verluchten? Bij een goede ventilatie wordt de binnenlucht voortdurend ververst. Met andere woorden: de vervuilde binnenlucht stroomt naar buiten en wordt vervangen door verse buitenlucht. Door op een goede manier te ventileren, verbeter je de kwaliteit van het binnenklimaat en waak je over je eigen gezondheid en die van je huisgenoten. Bij het verluchten worden ramen of deuren tijdelijk opengezet. Dat is vooral nuttig na bijvoorbeeld een schoonmaakbeurt.

Hoe goed ventileren en verluchten?

De manier waarop je moet ventileren hangt af van je woning en omstandigheden. Ook als je in een nieuwbouw woont moet je ventileren. Nieuwe woningen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat ze ventilatiesystemen of ventilatieroosters nodig hebben.

Tot slot nog enkele tips

  • Ventileer continu via ventilatiesystemen, ventilatieroosters of door ramen op een kier te zetten.
  • Verluchten alleen is niet voldoende. Door de combinatie van ventilatie en verluchting creëer je een perfect binnenhuisklimaat.
  • Sluit ventilatieopeningen niet af.
  • Maak je ventilatieroosters regelmatig schoon door stof en vuil te verwijderen.
  • Verlucht extra na activiteiten als douchen, koken of na het slapen.
  • Zet de verwarming lager wanneer je verlucht. Zo verspil je geen energie.
  • Ventileer en verlucht ook in de winter.

Op zoek naar de goede ventilatie voor jouw woning? Bruvo kan je helpen. Onze ramen met ventilatieroosters kunnen de ideale oplossing zijn.

Menu