Energiefactuur zonder zorgen | Bruynseels-Vochten
logo

Besparen op energie? Energiefactuur zonder zorgen

We willen allemaal energie besparen, maar hoe verbruiken we minder in de praktijk?
Het hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips omtrent energieverbruik zit je goed!

Ontlucht radiatoren

Als je het rendement van je radiatoren wil verhogen, kun je ze maar beter tijdig ontluchten. Bovendien hou je zo de energiefactuur onder controle. Is je radiator onderaan warm en bovenaan koud? Dan hebben ze dringend een onderhoudsbeurt nodig!

Radiatorfolie

Plaats aluminiumfolie aan de achterkant van je radiatoren, dat reflecteert de warmte en stuurt de warmte weer naar binnen in plaats van naar buiten via de muren. Zo ben je bezig met het besparen van je energie.

Vul spouwmuren op

Is je huis voor 1980 gebouwd? Dan is de kans groot dat je muren niet goed geïsoleerd zijn. Dat is jammer, want zo verspil je heel wat warmte. Geen zorgen, je hoeft je huis niet volledig af te breken om goed te isoleren. Je kan eenvoudigweg isolatiemiddel laten inspuiten via kleine openingen in de muur. Deze oplossing is interessant, want je kunt er premies voor krijgen.

Doe je gordijnen dicht

Sluit je gordijnen wanneer je thuis bent. Zo blijft de warmte binnen en hoef je de verwarming niet hoger te zetten. Het is een eenvoudig trucje waarmee je toch wat bespaart. Let wel dat je gordijnen de radiatoren niet bedekken!

Laat je woning niet te veel afkoelen

Wist je dat het meer energie kost om een ijskoude woning naar een aangename gevoelstemperatuur te brengen dan je verwarming te laten draaien? Dat wil nog niet zeggen dat je je thermostaat voortdurend op 20°C moet laten staan, maar zorg ervoor dat de temperatuur nooit onder 16°C zakt. Je zal merken dat je verwarmingsinstallatie minder verbruikt om de temperatuur weer te doen stijgen.

Isolerende ramen en deuren

Wil je echt garantie op een lage energiefactuur? Dan kies je er best voor om oude ramen en deuren te vervangen door nieuwe ramen en deuren. De nieuwe materialen zorgen voor een uitstekende isolatie en een gegarandeerd verschil op je factuur.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen over het verbuiken van elektriciteit? Gebruik je nog steeds teveel warmte? Neem contact op, we helpen je graag verder.

footer

Heb je nog vragen over onderhoud van je ramen en deuren?

Onze experts geven je graag helder advies op maat van jouw woning, stijl en wensen.

Maak een afspraak