logo
Je beglazing vervangen? Dat heeft enkel voordelen.

Je beglazing vervangen? Dat heeft enkel voordelen.

De voordelen van beglazing vervangen? Ontdek ze hier!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Beglazing vervangen, da’s een flinke investering. Ja, sorry, maar het is nu eenmaal zo. Gelukkig is het een investering die zorgt voor een jarenlange verbetering van wooncomfort én voor een aanzienlijke besparing op die jaarlijkse energierekening.

Dus, ja, correct. Je zal een aanzienlijk budget moeten spenderen wanneer je beslist om die beglazing te vervangen. Maar, en daar geven we je ons erewoord… je zal je investering in een mum van tijd terugverdienen. Beloofd! Wij vertellen je met heel veel plezier wat meer over alle voordelen die je in huis haalt wanneer je beslist om je ramen te vernieuwen. Hier gaan we!

#1 Pimp je woning met een heel nieuwe look

Wanneer je een woning koopt, dan weet je dat je een investering voor het leven (of althans, voor een aantal jaren) in huis haalt. Maar, soms gebeurt het nu eenmaal dat we een zekere look al snel beu geraken, zeker wanneer we er elke dag op kijken. Denk maar aan je kleerkast: je zal ook niet snel elke dag opnieuw hetzelfde truitje aantrekken, toch?

Niet zo verbazingwekkend, dus, dat de kans bestaat dat je ooit ook de look van je woning beu zal worden. Tijd voor een nieuwe woning, dus? Nee hoor! Gewoon tijd om je beglazing te vervangen! Tegenwoordig kan je tenslotte ramen in alle soorten, maten en kleuren kiezen, waardoor deuren niet enkel noodzakelijk kwaad zijn - maar eveneens een niet te onderschatten trendy en esthetisch karakter met zich meebrengen. Die traditionele stijl beu? Kies dan voor aluminium ramen en geniet van een moderne en strakke look. Grote fan van PVC ramen, maar ben je gek op dat verweerde hout? Geen probleem: dan kies je toch gewoon voor PVC ramen met houtstructuur!

Zo zie je maar: het vervangen van die beglazing is niet enkel praktisch een goede investering, maar zorgt bovendien voor een heel nieuwe en frisse uitstraling van dat oude, vertrouwde thuisje. Handig!

#2 Wees beschadiging als gevolg van ouderdom voor

Wanneer je ramen al een tijdje meegaan, dan durven er nogal eens beschadigingen ontstaan. En deze zijn zelden zichtbaar! Denk maar aan minuscule beschadigingen of kleine kiertjes die je niet met het blote oog kan zien, maar die wel voor een verslechterde isolatie van je gehele woonst zorgen. Je kan dit natuurlijk (tijdelijk) oplossen met de hulp van siliconenkit of tochtstrips, maar vroeg of laat zal het toch tijd zijn voor het onvermijdelijke… Berust dus maar in je lot - en kies vandaag nog je favoriete profielen uit.

#3 Bespaar op die energiekosten (en doe niet alleen jezelf, maar ook Moeder Natuur een plezier!)

Is het bij jou ook altijd even slikken wanneer die verdoemde energiefactuur op de eettafel belandt? Ben jij van mening dat je véél te veel betaalt? Wel, wacht dan nog even vooraleer je met hooivork en fakkel richting energiepartner gaat - en denk eerst even na over de staat van je ramen! Want, vaker wel dan niet, ligt die hoge factuur aan een slecht geïsoleerde woning. Met andere woorden: ramen die hun werk niet doen qua isolatie, waardoor de stookkosten de hoogte in schieten.

Overweeg daarom om nieuwe beglazing te (laten) installeren: de ramen van vandaag brengen immers een hoge isolatiewaarde met zich mee. Zo kan je met de juiste beglazing tot maar liefst 20% op die jaarlijkse energierekening besparen én zorg je voor een lagere CO2-uitstoot! Da’s al de moeite, nietwaar?

#4 Voel jezelf veiliger in huis

Je zou het ze misschien niet aangeven, maar die ramen zijn grote spelers wanneer het inbraakpreventie betreft! Tegenwoordig is elke raam tenslotte zo geproduceerd, dat ze beter bestand zijn tegen snode plannen van inbrekers. De profielen zijn van stevige materialen gemaakt die moeilijker te forceren zijn, maar ook de beglazing zelf speelt een rol. Die dubbele beglazing is immers heel wat moeilijker om te breken! En als kers op de taart, maakt dubbel glas véél meer geluid dan enkel glas wanneer het gebroken wordt. En dit onverwachte lawaai zal niet enkel extra getuigen optrommelen, maar zal er ook voor zorgen dat die inbrekers sneller de benen nemen. Win-win!

#5 Je hebt alwéér een excuus om Bruynseels-Vochten te contacteren…

Ahja! Want wanneer het over ramen en beglazing gaat, dan zit je he-le-maal goed bij dat warme Bruynseels-Vochten-team. Wij staan altijd garant voor stiptheid, correctheid en… transparantie: ook na verkoop kan je bij ons zeker zijn van eerlijke, snelle en kwalitatieve service. Zo zit dat!

footer

Glashelder advies op maat? Neem contact op en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Maak een afspraak