Witte veranda

Aangename verandatemperaturen in zomer én winter? Dit zijn de beste verwarmingssystemen.

Verwarmingssystemen voor je veranda

Bij het woord veranda denk je in de eerste plaats aan warmte, zonlicht en zomer. Toch kan je ook in de winter volop genieten van je veranda. Niets gezelliger dan vanuit je aanbouw genieten van je winterse tuin. Om dat op een aangename manier te kunnen doen, raden we je een verwarming aan. Zo blijft de winter buiten en kan jij binnen genieten van gezellige familiemomenten. We geven je een overzicht van verschillende verwarmingssystemen met hun voor- en nadelen.

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Verwarmen via radiatoren

Één van de populairste verwarmingselementen zijn radiatoren. Via stralingswarmte brengen ze kamers, woningen en – je raadt het al – veranda’s op temperatuur. Radiatoren zijn ook al lang niet meer zo oubollig als we denken. Je hebt ze tegenwoordig in alle formaten en kleuren. Zo kan je naar eigen smaak een type kiezen voor in jouw eigen veranda. Het nadeel? Ze nemen relatief veel plaats in beslag en je zet best niets voor je radiator om warmteverlies tegen te gaan. Een slimme indeling van je ruimte is hierdoor noodzakelijk.

Een kachel of haard als warmtebron

Op vlak van gezelligheid kan geen enkel ander verwarmingssysteem het opnemen tegen een houtkachel of haard. Wanneer je voor deze systemen kiest, heb je ook nog de keuze tussen verwarmen op hout, gas of ethol. Een kachel heeft voor- en nadelen, maar ook over een haard kan je positieve en negatieve argumenten aanhalen. Vergelijk dus goed vooraleer je een aankoopbeslissing neemt voor je veranda.

Een airco voor verkoeling én verwarming

Een airco werkt via een omkeerbare warmtepomp. In de zomer kan je daardoor je veranda verkoelen en in de winter verwarmen: win-win! Bovendien is een airco praktisch onzichtbaar – in tegenstelling tot een radiator. De installateurs zorgen ervoor dat het systeem netjes tegen de muur is bevestigd. Soms kan je het zelfs laten inbouwen. Dankzij de warme lucht is je veranda razendsnel warm. Het nadeel van een airco is dat je de luchtfilter geregeld moeten laten onderhouden. Doe je dat niet, dan kan een airco nadelig zijn voor je gezondheid.

Een goede isolatie voor warmtebehoud

Heb je een verwarmingssysteem gekozen? Top! Dan is het tijd voor de belangrijkste tip van het lijstje: een goede isolatie van je veranda. Besteed je hier geen aandacht aan, dan gaat die gezellige warmte zomaar verloren. Dat is natuurlijk slecht voor je portefeuille én het milieu. Wanneer je een veranda bij Bruynseels-Vochten koopt, ben je zeker van de beste thermische isolatie dankzij de profielen van Reynaers Aluminium. Kwaliteit staat altijd voorop.

Meer weten over onze veranda’s?

Neem een kijkje op onze verandapagina. We wensen je nog vele warme winteravonden en koele zomerdagen toe in je veranda.

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu